Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΑΝ... ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΤΟ "SINGER STREET" ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΡΟΒΑΛΕ Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΑΝ... ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΤΟ "SIN...

Hits των eighties για πολλούς συμπολίτες σινεφίλ

Επιτυχημένη ήταν και πάλι η επιλογή ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας. Το βράδυ της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου πρόβαλλε στην αίθουσα 5 των Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε το «Sing Street» του 44χρονου Δουβλινέζου σκηνοθέτη Τζον Κάρνει, ο οποίος μας έχει χαρίσει δύο πολύ τρυφερές ταινίες κατά το παρελθόν με έντονο το στοιχείο της μουσικής, το «Once» που κέρδισε και το βραβείο Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού και το «Begin again – Πάρ’ το από την αρχή».

Πολλοί ήσαν για άλλη μία φορά οι σινεφίλ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λέσχης και της προέδρου της Ελένης Δάσιου και χάρηκαν την συγκεκριμένη ταινία που εκτυλισσόταν στο Δουβλίνο των μέσων του ’80 με ήρωα έναν ταλαντούχο έφηβο πιτσιρικά που θα φτιάξει μία μπάντα με άλλα παιδιά, θέλοντας να γοητεύσει μία λίγο μεγαλύτερη του κοπέλα αλλά και για να ξεφύγει από τη μιζέρια και το καταπιεστικό περιβάλλον όπου ζει.

Από τις πιο ωραίες σκηνές του φιλμ είναι εκεί που ο νεαρός Κόνορ (στο ρόλο ο 17χρονος νεαρός τραγουδιστής και ηθοποιός Ferdia Walsh-Peelo) αλλάζει σχεδόν κάθε εβδομάδα look ανάλογα με τους μουσικούς πειραματισμούς και αναζητήσεις του, ξεκινώντας από Duran Duran και Ντέιβιντ Μπόουι φτάνοντας στους Cure και τους Σπαντάου Μπαλέ. Περιττό να πούμε πως η ταινία είναι διανθισμένη τόσο με τραγούδια χιτ της περιόδου αυτής όσο και με πρωτότυπα κομμάτια ειδικά γραμμένα για την ταινία, θυμίζοντας «μιούζικαλ».

Το φιλμ που άρεσε πολύ στο εξωτερικό παρά τις κάποιες αφέλειες του καταφέρνει να περάσει το μήνυμα της ορμής και αισιοδοξίας της νιότης, μίας νιότης γεμάτης όνειρα τα οποία και θέλει ο κεντρικός ήρωας να κυνηγήσει αψηφώντας εμπόδια, συμβιβασμούς ή κοροιδία.

Στη διάρκεια του φιλμ πολλά από τα τραγούδια έκαναν τους θεατές να χαμογελάσουν αλλά και να συγκινηθούν όπως και το φινάλε.

Η συνέχεια των προβολών της Λέσχης θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 7/11/2016 μ’ ένα φιλμ που προβλέπεται να προξενήσει το αδιαχώρητο από κόσμο, το «Κάτω από τον ήλιο – Α Bigger Splash» με την Τίλντα Σουίντον και τον Ρέιφ Φάινς, το οποίο είναι γυρισμένο στην Παντελερία της Ιταλίας.

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας των προβολών της Λέσχης είναι το thebest.gr.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture