Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η Δ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Φασούλι το φασούλι…

Γιόρτασαν την  Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου, οι μεγαλύτεροι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου «Παναγιώτης Κανελλόπουλος» (Ρήγα Φεραίου και Σατωβριάνδου). Η διευθύντρια των ΕΛΤΑ Πάτρας Αναστασία Βανδώρου μετά την προσφώνηση της διευθύντριας του σχολείου Μαρίας Πολυδώρου, τους μίλησε για την σημασία της αποταμίευσης και  συζήτησε μαζί τους ενθαρρύνοντάς τα να προβληματιστούν μέσα από διαδραστικό παιχνίδι. Τα παιδιά ήταν πολύ εκδηλωτικά με ερωτήσεις και σχόλια, ενώ παρέλαβαν ως επίκαιρο δωράκι κουμπαράδες σε διάφορα χρώματα,  επιμελημένα από το Νέο Ταχυδρομικό Tαμιευτήριο της Eurobank.

Η αποταμίευση είναι μία αξία επίκαιρη περισσότερο από ποτέ και θυμίζει σε όλους μας ότι με υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα μπορούμε να επιτύχουμε τα όνειρα και τους στόχους μας. Είναι κυρίως, όμως, μία αξία που πρέπει να διδάσκεται από γενιά σε γενιά, ήταν το κεντρικό μήνυμα της συνάντησης.

«Σήμερα γιορτάζει ο κουμπαράς μας και όλα τα Ταμιευτήρια του κόσμου» εξήγησε στα παιδιά η κ. Βανδώρου. «Οι πιο πολύτιμοι θησαυροί φτιάχνονται σιγά- σιγά με τη προσπάθεια, τη δουλειά και την προσοχή μας» υπογράμμισε και τους έδωσε παραδείγματα δημιουργίας «θησαυρών» με καθημερινή συλλογή αντικειμένων σε σεντούκι, με καλή συμπεριφορά αγάπης και συντροφικότητας στα άλλα παιδιά και πολύτιμο κέρδος τη φιλία, με την συγκέντρωση χρημάτων από το χαρτζιλίκι συγγενών στον κουμπαρά κλπ «Ευκαιρίες αποταμίευσης υπάρχουν πάντα αρκεί να το θέλουμε. Τους σπουδαίους θησαυρούς τους φτιάχνουμε δεν τους βρίσκουμε στην τύχη. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας το δικό σας θησαυρό στο σεντούκι που λέμε κουμπαρά» ανάφερε μεταξύ άλλων η κ. Βανδώρου. Τα παιδιά με τη σειρά τους ζωγράφισαν σεντούκια και άκουσαν το παραμύθι «Οι πιο ωραίοι θησαυροί» από τη δασκάλα της Δ Τάξης Αγγελική Μαντέλη, ενώ επέστρεψαν το μεσημέρι στο σπίτι χαρούμενα με τους καινούριους τους κουμπαράδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture