Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Γρηγόρης Τεχλεμετζής και Σοφία Παπαχριστοφίλου έρχονται στο Πολύεδρο

Γρηγόρης Τεχλεμετζής και Σοφία Παπαχριστ...

Την Παρασκευή , 21 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ.

Το Πολύεδρο και οι εκδόσεις Γαβριηλίδης παρουσιάζουν το ιστορικό μυθιστόρημα του Γρηγόρη Τεχλεμετζή με τίτλο  «Ο Αρχίλοχός του»και την ποιήτρια Σοφία Παπαχριστοφίλου με τη νέα της συλλογή «Από φεγγίτη μικρό». Την Παρασκευή , 21 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ.

Για το βιβλίο του Γρηγόρη Τεχλεμετζή θα μιλήσουν οι Δήμητρα Γιωτοπούλου, φιλόλογος και η Αναστασία Οικονόμου, επίσης φιλόλογος.

Για την ποιητική συλλογή της Σοφίας Παπαχριστοπούλου θα μιλήσουν οι Πολύβιος Πρόδρομος, φιλόλογος και Φώτης Δημητρόπουλος, φιλόλογος.

«Ο Αρχίλοχός του»

Τι θέλει ο Αρχίλοχος από τον Δημήτρη; Γιατί τον επισκέπτεται στα όνειρά του; Γιατί γεγονότα και εικόνες από μια απόμακρη εποχή έρχονται ανεξέλεγκτα στο μυαλό του; Μήπως τρελάθηκε; Εκδικούνται τα όνειρα;

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, για τη γοητευτική φυσιογνωμία του ποιητή Αρχίλοχου, με φόντο το Αιγαίο και την πολυτάραχη, αποικιακή Αρχαϊκή εποχή. Καινοτόμος, τολμηρός, απόλυτα ως ανεπίτρεπτα ανθρώπινος, σκωπτικός, ηδονιστής, βλάσφημος, εκδικητικός, άγαρμπα ειλικρινής, χωρίς να νοιάζεται για την υστεροφημία του, θέλοντας μόνο να ζήσει απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή, γεμάτος κέφι και ζωντάνια, σατίρισε την αριστοκρατική τάξη και τα ιδανικά της κι έστρεψε την ποίηση στον ψυχικό κόσμο του καθημερινού ανθρώπου.

Ερωτεύτηκε, απογοητεύτηκε, πολέμησε, αγαπήθηκε και μισήθηκε, παραδίδοντάς μας ένα αδρό και σφριγηλό έργο. Ταυτόχρονα, ο εγκλεισμός του ανθρώπου στις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις και η καταπλάκωση των δυνατοτήτων, των ονείρων και των επιθυμιών του, ακολουθώντας τους σύγχρονους κοινωνικούς ρυθμούς και απαιτήσεις.

Ένα βιβλίο με ποικιλία τρόπων γραφής, που αφομοιώνει παρελθόν και παρόν, δημιουργώντας ένα ενιαίο και ταυτόχρονα αντιφατικό κλίμα.

Γρηγόρης Τεχλεμετζής

Ο Γρηγόρης Τεχλεμετζής γεννήθηκε το 1968 και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε θετικές επιστήμες. Διηγήματα, δοκίμια και σχόλιά του σε έργα συναδέλφων του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά. Το μυθιστόρημά του με τίτλο "Αφιερωμένο στην Έλενα", κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ηριδανός (2007).

Από το 2011 διευθύνει το λογοτεχνικό περιοδικό "Ο Σίσυφος". Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Δείγματα δουλειάς του και περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στο blog του: www.tehlemetzis.blogspot.com.

Σοφία Παπαχριστοφίλου

Η Σοφία Παπαχριστοφίλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση εκπαίδευση. Ποιήματά της και δοκίμια για έργα ομότεχνών της έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Εμβόλιμον, Η Παρέμβαση, Το Κοράλλι, Ο Σίσυφος και Πνευματική Ζωή.

Συμμετέχει ως κριτής στο Πολιτιστικό πρόγραμμα: Λογοτεχνικό Εργαστήριο της Δ/νσης Β΄θμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, με τίτλο "Οι μαθητές γράφουν" και έχει διοργανώσει το λογοτεχνικό διαγωνισμό στο σχολείο της.

To "Aπό φεγγίτη μικρό" είναι το πρώτο της βιβλίο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture