Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O TOM KΡΟΥΖ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ "JACK REACHER: ΠΟΤΕ ΜΗ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΠΙΣΩ" ΑΠΟ 10/11 -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ KAI ΤΡΕΙΛΕΡ

O TOM KΡΟΥΖ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ &...

Πάλι σε κίνδυνο ο σούπερ σταρ

Η νέα ταινία του Αμερικανού σούπερ σταρ Τομ Κρουζ, «Jack Reacher: Ποτέ Μη Γυρίζεις πίσω» βγαίνει αυτή την Παρασκευή 21/10 στις αίθουσες των ΗΠΑ ενώ στην Ελλάδα θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο έως τις 10 Νοεμβρίου 2016 οπότε και θα κάνει πρεμιέρα, σε διανομή από την εταιρεία UIP (αναμένεται να έρθει και στην Πάτρα).

Στο φιλμ που είναι περιπετειώδες θρίλερ σε σκηνοθεσία του 64χρονου Έντουαρντ Ζούικ (πρόκειται για τη συνέχεια του πρώτου φιλμ που πριν περίπου 3 χρόνια είχε κάνει διεθνή επιτυχία με πάνω από 220 εκατομμύρια στο box office) παίζουν επίσης οι Κόμπι Σμάλντερς, Άλντις Χοντζ.

Διάρκεια: 118’

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η πρώτη περιπέτεια με ήρωα τον Τζακ Ρίτσερ όπως προείπαμε άρεσε και έκανε επιτυχία οπότε ήταν δεδομένο πως ο Τομ Κρουζ θα πρωταγωνιστούσε (συμμετέχοντας και πάλι και στην παραγωγή) σε μία νέα ταινία, υποδυόμενος τον συγκεκριμένο ήρωα.

Μια περιπέτεια μυστηρίου και κατασκοπείας βασισμένη στο best seller του Λι Τσάιλντ “Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω”, έρχεται στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία του Έντουαρντ Ζούικ, σκηνοθέτη και συνεργάτη του Τομ Κρουζ και στην ταινία The Last Samurai. Ο κεντρικός ήρωας, ο πρώην ταγματάρχης Τζακ Ρίτσερ, "ο ήρωας του σκεπτόμενου αναγνώστη", εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και λιγόλογος, ο πιο γοητευτικός "σκληρός" της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας αυτή τη φορά καλείται να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιμή της ταγματάρχη Τέρνερ που, άδικα, κατηγορείται για κατασκοπεία. Η άφιξη του Τζακ Ρίτσερ στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, κι αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, μοιάζει τώρα να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις...

Ο συγγραφέας Λι Τσάιλντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη βιομηχανική περιοχή των Μίντλαντς της Αγγλίας. Σπούδασε νομικά κι εργάστηκε για χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση, ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών εκπομπών και σειρών. Το 1995 μένει άνεργος κι επιδίδεται στη συγγραφή του πρώτου του βιβλίου το οποίο κι εξέδωσε το 1997 με ήρωα τον Τζακ Ρίτσερ, τον μοναχικό, περιπλανώμενο, πρώην στρατονόμο.

Τα βιβλία του (που σήμερα φτάνουν τα 20) έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες,  με 60 εκατ. αντίτυπα να έχουν πουληθεί παγκοσμίως. Καθώς τα βιβλία δεν ακολουθούν κάποια χρονολογική σειρά, καθένας μπορεί να απολαύσει οποτεδήποτε κάποιο από αυτά, καθώς ο μόνος ήρωας που παραμένει σταθερός είναι ο Ρίτσερ. Όπως σχολιάζει ο συγγραφέας «είναι ένας θρυλικός ήρωας. Εμφανίζεται σε κάθε περίοδο της ιστορίας ως μυστηριώδης ξένος, ευγενής ερημίτης, ένας διαχρονικός ιππότης που μοιάζει «καταδικασμένος» να μη στεριώνει πουθενά και να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Ο Τζακ Ρίτσερ είναι ο ήρωας που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για την απόδοση της δικαιοσύνης». Με άλλα λόγια, πρόκειται για έναν αρχετυπικό Αμερικάνο, ένα Ρόνιν της σύγχρονης εποχής, που απορρίπτει μια ζωή γεμάτη κανόνες προκειμένου να ζήσει μια νομαδική ζωή, δίχως συναισθηματισμούς και ευθύνες.

Οι σκηνές μάχης είναι, όπως πάντα, καταιγιστικές και απαιτούν άψογη φυσική κατάσταση (και πολύμηνη προπονητική προετοιμασία) από όλους τους ηθοποιούς με τον 54χρονο αλλά σε άψογη φόρμα Τομ Κρουζ, κλασικά, να πρωταγωνιστεί στην πλειοψηφία ακόμα και των πιο ριψοκίνδυνων σκηνών.

Η ταινία γυρίστηκε στη Νέα Ορλεάνη το φθινόπωρο του 2015. Στο πλευρό του Τομ Κρουζ βρίσκουμε την Κόμπι Σμόλντερ του τηλεοπτικού How I Met Your Mother, και την Ντανίκα Γιαρός του τηλεοπτικού Heroes Reborn.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων 40 χρόνων – Τις ψήφισαν οι αναγνώστες του περιοδικού Αθηνόραμα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture