Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ "INFERNO" ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ...

Κυνηγητά σε Φλωρεντία, Βενετία, Κωνσταντινούπολη

Αρκετά καλά ξεκίνησε το «Inferno» του Ρον Χάουαρντ στην διεθνή αγορά με τις εισπράξεις σύμφωνα με το σάιτ boxofficemojo.com, να ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια δολάρια σε 53 αγορές, ανάμεσα τους η Ιταλία (5 εκατομμύρια), το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία.

Το ίδιο καλά φαίνεται να τα πήγε η δίωρης διάρκειας ταινία και στην πρεμιέρα της στην Ελλάδα σε διανομή της Feelgood. Στην Πάτρα το εντυπωσιακό φιλμ, ένα θρίλερ μυστηρίου που διαθέτει και πολύ καλό ρυθμό που κρατάει το ενδιαφέρον και την αγωνία του θεατή έως το τέλος, τράβηξε τους σινεφίλ και το ευρύ κοινό και όπως μας είπε ο Αλέξης Μπιτούνης από τα Ster Cinemas, στη Veso Mare υπολογίζεται πως το τετραήμερο 13-16 Οκτωβρίου, το είδαν πάνω από 3.000 θεατές και ήταν η 1η ταινία σε επιλογή από τους θεατές και εισπράξεις. Ικανοποιητικά καλά κινήθηκε η ίδια ταινία και στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη, στην Πάτρα όπου επίσης προβάλλεται από την περασμένη Πέμπτη.

Το φιλμ αν και είναι γεγονός πως με την πλοκή του σε μπερδεύει (ακόμη κι όταν ξεδιαλύνουν οι γρίφοι και σταματούν οι ανατροπές, παραμένουν κάποια επεξηγηματικά κενά) εν τούτοις είναι καλογυρισμένο και διαθέτει και καλό καστ και μάλιστα διεθνές. Παίζουν για παράδειγμα η Δανή ηθοποιός Sidse Babett Knudsen, ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Omar Sy αλλά και ο Ινδός  Irrfan Khan. Αξιοπρόσκετη και η παρουσία του Καναδού ηθοποιού Μπεν Φόστερ, ο οποίος και ερμηνεύει τον αινιγματικό επιστήμονα που έχει τη θεωρία πως ο υπερπληθυσμός της γης είναι η μάστιγα της και πως η λύση θα είναι η εξολόθρευση του μισού πληθυσμού του πλανήτη!

Στο ρόλο του καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον εμφανίζεται και πάλι ο Τομ Χανκς και είναι όπως πάντα πειστικός ενώ ξεχωρίζει και η 33χρονη Αγγλίδα Φελίσιτι Τζόουνς της ταινίας «Η Θεωρία των πάντων», η οποία υποδύεται τον αινιγματικό ρόλο της γιατρού Σιένα Μπρουκς που βοηθά τον Λάνγκτον.

Η ταινία να προσθέσουμε πως αξιοποιεί και αναδεικνύει στο έπακρο τα τοπία και αξιοθέατα της Φλωρεντίας κατά βάση αλλά και της Βενετίας και της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχει αναφορά και πλάνα που γυρίστηκαν στην Αγια Σοφιά καθώς και αναφορά στην Μέδουσα της ελληνικής μυθολογίας.

Εκτελεστικός παραγωγός στην ταινία είναι και ο συγγραφέας Νταν Μπράουν, στο μπεστ σέλερ βιβλίο του οποίου βασίστηκε η ταινία «Inferno» που στις ΗΠΑ θα βγει στις 28 Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture