Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν «Frantz» βγαίνει στις 20 Οκτωβρίου στην Ελλάδα

Η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν «Frantz» ...

Σε διανομή της Feelgood

Το νέο φιλμ του γνωστού και βραβευμένου Γάλλου σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν «Frantz» έρχεται στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood από την Πέμπτη 20/10/2016.

Ο δραστήριος και ταλαντούχος François Ozon (8 Γυναίκες, Potiche, Η Πισίνα) επέστρεψε στο Επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας με το «Frantz», μια ασπρόμαυρη -με καταλυτικές έγχρωμες πινελιές- συγκινητική ταινία που διαδραματίζεται στο μεσοπόλεμο, σε ένα μικρό χωριό της Γερμανίας και στο Παρίσι.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο (βραβευμένος με César για τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία Yves Saint Laurent), Pierre Niney (παίζει και στο φιλμ «Ο Συγγραφέας» που θα δούμε στην Πάτρα από την Κινηματογραφική Λέσχη στις 12 Δεκεμβρίου 2016), και η πρωτοεμφανιζόμενη Paula Beer, που διακρίθηκε με το Βραβείο Marcello Mastroianni στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ερεθιστικό για το μυαλό, χορταστικό για την καρδιά - Screen Daily

Η καλύτερη ταινία του Francois Ozon εδώ και χρόνια - IndieWire

Ο François Ozon κάνει και πάλι την έκπληξη με ένα εντυπωσιακό μεσοπολεμικό δράμα - The Guardian

Ευφάνταστη και άρτια ταινία εποχής - The Hollywood Reporter.

Το Frantz βασίστηκε στην ταινία Broken Lullaby (1932, Ernst Lubitsch), η οποία με τη σειρά της είχε βασιστεί σε θεατρικό έργο του Γάλλου Maurice Rostand. Γεμάτο ανατροπές και μυστικά, το Frantz παρακολουθεί την προσωπική διαδρομή της πρωταγωνίστριας, που αλλάζει εντυπωσιακά μέχρι το τέλος της ταινίας.

Με δεδομένη τη μαεστρία του Ozon να ξεδιπλώνει απτούς χαρακτήρες στο πανί, η ταινία είναι βαθιά ανθρώπινη και πολυεπίπεδη, ενώ τα κοστούμια και η φωτογραφία υφαίνουν μια μαγική ατμόσφαιρα ανάμεσα στην Γαλλία και τη Γερμανία, ανάμεσα στον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύνοψη:

Σε μια μικρή γερμανική πόλη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Anna θρηνεί καθημερινά στον τάφο του αγαπημένου της αρραβωνιαστικού Frantz, θύμα μιας μάχης σε γαλλικό έδαφος. Μια μέρα ένας νεαρός, γοητευτικός Γάλλος, ο Adrien, αφήνει λουλούδια στον τάφο. Η παρουσία του, μετά την ήττα της Γερμανίας στον πόλεμο, θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις αλλά και πάθη.

Διάρκεια: 113 λεπτά.

Παίζουν οι: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner, Marie Gruber, Johann Von Bülow, Anton von Lucke, Cyrielle Clair, Alice de Lencquesaing.

Το φιλμ ενδεχομένως να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture