Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σε λίγες μέρες το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας - Θα προβληθούν φιλμ για τον Νεύτωνα και τον Alan Turing

Σε λίγες μέρες το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ε...

Η είσοδος στις προβολές στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών θα είναι ελεύθερη για το κοινό

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας - International Science Film Festival of Athens-ISFFA, θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και θα έχει κεντρικό θέμα «Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή».

Όπως κάθε χρόνο, το συγκεκριμένο Φεστιβάλ διοργανώνεται από το CAID - Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης και συνοδεύεται από ομιλίες, μαθητικές προβολές, εκθέσεις και διαλέξεις, με στόχο την αποτελεσματικότερη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει η ανάρτηση από το σάιτ της εφημερίδας Τα Νέα, θα πραγματοποιηθεί και μία Ημερίδα με προβολές ταινιών και ομιλίες, στις 12 Οκτωβρίου 2016 στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα, με θέμα «Μεταβολές του κλίματος με έμφαση στον Ελλαδικό χώρο-Μελλοντικές εκτιμήσεις και επιπτώσεις».

Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει περισσότερες από 80 συμμετοχές ντοκιμαντέρ από το εξωτερικό, οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων: Θετικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες, Βιολογία και Γενετική, Αστρονομία, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Ιστορία της Επιστήμης, Άγρια Ζωή και Αρχαιολογία.

Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ για τη ζωή του μαθηματικού Alan Turing (τον είδαμε και ως κινηματογραφικό ήρωα στο Οσκαρικό φιλμ «Το Παιχνίδι της Μίμησης» με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατας) και το έργο του Maurice Hilleman για την καταπολέμηση των παιδικών ασθενειών, το πρώτο ελληνικό δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του Νεύτωνα, καθώς επίσης, ταινίες για το διαστημόπλοιο της NASA «Νew Horizons», τους υφάλους, τα αρχαία απομακρυσμένα δάση, την εξερεύνηση ελάχιστα γνωστών περιοχών άγριας φύσης κ.α.

Όλες οι προβολές θα πραγματοποιούνται καθημερινά, μετά τις 18:00 το απόγευμα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.caid.center του Κέντρου Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture