Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 6 Οκτωβρίου έρχεται στις ελληνικές αίθουσες το επιτυχημένο φιλμ τρόμου «Μην Ανασαίνεις - Don’t Breathe»

Στις 6 Οκτωβρίου έρχεται στις ελληνικές ...

Η ταινία ήδη έχει κάνει κοντά στα 120 εκατομμύρια δολάρια διεθνείς εισπράξεις

To φιλμ τρόμου «Μην Ανασαίνεις - Don’t Breathe» που έχει σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ με κοντά 82 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις ως τώρα συν άλλα 39 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο, αναμένεται να βγει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood, από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016.

Ο Fede Alvarez (Evil Dead) σκηνοθετεί μια ανατριχιαστικά τρομαχτική ιστορία που καθηλώνει τους πρωταγωνιστές, αλλά και τους θεατές της, σε ένα ανθρωποκυνηγητό που διαδραματίζεται μέσα σε ένα σπίτι, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Το εξαιρετικό αυτό θρίλερ είναι αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο και έχει έναν φρενήρη ρυθμό που κόβει την ανάσα. Πρωταγωνιστούν οι ανερχόμενοι Jane Levy (Evil Dead), Dylan Minnette (Goosebumps), Daniel Zovatto (It Follows) καθώς και ο γνωστός και καταξιωμένος ηθοποιός Stephen Lang στα 64 του χρόνια σήμερα, ο οποίος έχει παίξει και στο "Avatar" του Τζέιμς Κάμερον.

Σύνοψη:

Η Rocky (Jane Levy) είναι αποφασισμένη να ξεφύγει με κάθε τρόπο από τη βίαιη μητέρα της και να σώσει τη μικρότερη αδελφή της από το αδιέξοδο μέλλον που απλώνεται μπροστά τους. Μαζί με τους φίλους της Alex (Dylan Minnette) και Money (Daniel Zovatto) έχει διαπράξει μια σειρά από μικροληστείες για να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται και να αποδράσει από τη φρικτή κωμόπολη όπου ζει.

Όταν η συμμορία των τριών μαθαίνει ότι ένας τυφλός ερημίτης (Stephen Lang) ζει σε μια εγκαταλελειμμένη γειτονιά και ότι κρύβει μια μικρή περιουσία κάπου στο σπίτι του, αποφασίζουν να κάνουν την τελευταία τους ληστεία. Το σχέδιο δεν πάει καλά, το θύμα αποδεικνύεται πιο απειλητικό από ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν, αφού εκτός από χρήματα ο τυφλός άντρας κρύβει και πολλά άλλα.

Διάρκεια: 88 λεπτά.

To 2013, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Fede Alvarez άφησε το σημάδι του με το remake του κλασικού θρίλερ του Sam Raimi, «Evil Dead», το οποίο τα πήγε αρκετά καλά στο box office με σχεδόν 100 εκατ. δολάρια κέρδος έχοντας ως προϋπολογισμό 17 εκ.! Στην νέα του ταινία, το Μην Ανασαίνεις, εξερευνά ένα διαφορετικό αλλά εξίσου τρομαχτικό πεδίο.

Τρεις φίλοι κάνουν διάρρηξη στο σπίτι ενός τυφλού ερημίτη, σίγουροι ότι θα είναι μια εύκολη αρπαχτή. Τελικά καταλήγουν εγκλωβισμένοι σε μια πάλη με το θάνατο. «Τους λείπει μια βασική πληροφορία» λέει ο σκηνοθέτης. «Ότι αυτός ο άντρας είναι ασυνήθιστα ευρηματικός και εντελώς αδίστακτος,  σε σημείο που μοιάζει υπεράνθρωπος. Δεν θα τους αφήσει να πάρουν τα λεφτά χωρίς να παλέψει μέχρι θανάτου».

Ο Alvarez με τον συν-σεναριογράφο του Rodo Sayagues είχαν σκοπό να γράψουν ένα σενάριο που θα είχε σασπένς, αλλά όχι αιματοχυσία. «Ο τρόμος είναι ένα κινηματογραφικό είδος που μου αρέσει πολύ. Αλλά ήθελα κάτι πιο πολύπλοκο. Οι τρομάρες έχουν να κάνουν με κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να συμβεί. Για μένα, αυτό είναι πιο τρομαχτικό», όπως είπε ο σκηνοθέτης ενώ πρόσθεσε πως κανείς από τους χαρακτήρες δεν είναι αξιοθαύμαστος.

«Δεν μου αρέσει όταν οι δημιουργοί με αναγκάζουν να διαλέξω στρατόπεδο. Πολλές ιστορίες είναι χειριστικές. Δεν θέλω μασημένη τροφή περί καλού και κακού. Άφησε με να διαλέξω ποιος μου αρέσει. Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από χαρακτήρες και σας αφήνουμε να διαλέξετε. Κανείς δεν είναι άγιος εδώ. Όλοι έχουν σκοτεινά κίνητρα. Πρέπει να διαλέξεις αυτόν με τον οποίον θες να συνδεθείς».

Στο Μην Ανασαίνεις ο Fede Alvarez ξανασυναντά την ηθοποιό Jane Levy, που υποδυόταν τη δαιμονισμένη Mia στο Evil Dead. «Ο χαρακτήρας εδώ είναι διαφορετικός, αλλά η Rocky σίγουρα μοιράζεται κάποιες ομοιότητες με τη Mia» είπε ο Alvarez. «Είναι μαχητική, σίγουρα. Έχει λόγο που θέλει τα χρήματα και τίποτα δεν τη σταματά. Αλλά ο Τυφλός Άντρας αντιστέκεται με την ίδια άγρια αποφασιστικότητα». Η 27χρονη Levy ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη για τον ρόλο, αλλά αρχικά δεν ήταν διαθέσιμη λόγω άλλων γυρισμάτων. «Καμία άλλη δεν μας έκανε και ξαφνικά η Jane μπορούσε και όλα δρομολογήθηκαν».

Να προσθέσουμε πως το «Μην Ανασαίνεις» ήδη κατατάσσεται στα τοπ θρίλερ του 2016 ενώ ο 57χρονος Σαμ Ράιμι εκτελεί στην ταινία χρέη παραγωγού.

Ο 20χρονος Αμερικανός ηθοποιός Dylan Minnette χαρακτήρισε την ταινία ως ένα έντονο, σκοτεινό θρίλερ και συνάμα κομψό και στυλιζαρισμένο φιλμ που γίνεται σκοτεινό και διεστραμμένο.

Η ταινία αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture