Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Στην Πάτρα 4ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας

Στην Πάτρα 4ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου

Το 4ο Συμποσίου Νοσηλευτικής Ογκολογίας στην πόλη της Πάτρας, θα διεξαχθεί από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο "ΑΣΤΗΡ" στην πόλη της Πάτρας. Για το θέμα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ το μεσημέρι της Τρίτης.

Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρόν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Χαροκόπος Αντώνιος, ο Πρόεδρος του Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας του ΕΣΝΕ κος Παπαγεωργίου Δημήτριος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του ΕΣΝΕ κα Ασλανίδη Αικατερίνη και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κα Βήχα Άννα.

Ο κος Παπαγεωργίου Πρόεδρος του Τομέα νοσηλευτικής Ογκολογίας τόνισε ότι ο Ογκολογικός Τομέας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος αποτελεί την μοναδική Επιστημονική Εταιρεία στην Ελλάδα η οποία ασχολείται με την εκπαίδευση και την εξειδίκευση των Ογκολογικών Νοσηλευτών.

Δραστηριοποιείται στον χώρο της Ογκολογίας για πάνω από 20 χρόνια διοργανώνοντας αυτόνομα θεματικά συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι από τα πιο ενεργά μέλη της Ευρωπαϊκής Ογκολογικής Νοσηλευτικής Εταιρείας (EONS), στην οποία δύο μέλη της έχουν αποτελέσει και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Board Members). Τα τελευταία χρόνια έχει στοχεύσει στον Τομέα της εξειδίκευσης των Νοσηλευτών διοργανώνοντας δύο εκπαιδευτικά προγράμματα.

Την εξειδίκευση στο θέμα της Χημειοθεραπείας και στον Μαστό. Εξειδίκευσε σε όλη την Ελλάδα περίπου 400 Νοσηλευτές που εργάζονται σε Ογκολογικά Νοσοκομεία στην Χημειοθεραπεία και 70 Νοσηλευτές στον Μαστό.

Με πολύ μεγάλη χαρά αποδέχτηκε να συνδιοργανώσει με το περιφερειακό Τμήμα του ΕΣΝΕ το συμπόσιο στην Πάτρα το 4ο Συμπόσιο Ογκολογικής Νοσηλευτικής και πιστεύει ακράδαντα στην επιτυχία του. Πρόσκληση και πρόκληση αποτελεί πάντα η συμμετοχή όλων σε αυτή την μεγάλη ομάδα που μοναδικό στόχο και σκοπό έχει τη προαγωγή της Ογκολογικής Νοσηλευτικής στην χώρα μας.

Η κα Ασλανίδη ανέλυσε το επιστημονικό πρόγραμμα το οποίο απαρτίζεται από διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια, ερευνητικές εργασίες αλλά και παράλληλες κοινωνικές δράσεις όπως προανέφερε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής. Σκοπός της προβολής του Συμποσίου στην πόλη της Πάτρας είναι να αναδειχθεί η καθημερινή προσπάθεια των νοσηλευτών στα ογκολογικά τμήματα, αλλά παράλληλα να τονιστεί η δυνατότητα να συμβάλουν στην προσφορά προς τον ασθενή και άλλοι επαγγελματίες, εικαστικοί, διαιτολόγοι κ.α., να υπάρξει δηλ. μια διασύνδεση μεταξύ επιστημόνων και καλλιτεχνών και έτσι οι νοσηλευτές να λειτουργήσουν ως συνδετικός κρίκος.

ΆΛΛΩΣΤΕ Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

Τέλος η κα Βήχα Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου τόνισε ότι οι Νοσηλευτές έχουν ένα επιστημονικό, ένα επαγγελματικό και ένα κοινωνικό πρόσωπο και αυτό το κοινωνικό πρόσωπο είναι που θα πρέπει να θυμούνται οι Πατρινοί από την διεξαγωγή αυτού του Πανελληνίου συμποσίου.

Με αφορμή το συμπόσιο υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία με το «Άλμα ζωής Αχαΐας» για την διοργάνωση  ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και τα έργα θα εκτεθούν στο ξενοδοχείο Αστήρ στη διάρκεια του συνεδρίου. Επίσης στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν κλινική ψηλάφηση μαστού στις γυναίκες της Πάτρας.

Επίσης σε συνεργασία με το τμήμα διατροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας δημιουργήθηκε ένα φυλλάδιο με διατροφικές συστάσεις για την πρόληψη του καρκίνου το οποίο θα διανεμηθεί την Παρασκευή το πρωί σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας προς όφελος των κατοίκων της Πάτρας

Τέλος, στο πλαίσιο του συμποσίου θα παρουσιαστεί η πρώτη προσπάθεια διασύνδεσης της τέχνης της ζωγραφικής ως τρόπος έκφρασης και ανάτασης των συναισθημάτων των ογκολογικών ασθενών, ενώ μια πρώτη ιδέα της καινοτόμας αυτής προσπάθειας είναι ανηρτημένη στο youtube.

Η κα Βήχα έκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αντλούμε δύναμη από  όλους τους συμπολίτες μας για να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε την ανηφόρα».

"Σας προσκαλούμε λοιπόν να είστε όλοι εκεί για να μοιραστούμε μαζί τη γνώση, που είναι το μόνο εφόδιο για να επιτελούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το απαιτητικό επάγγελμα του νοσηλευτή", υπογράμμισαν οι διοργανωτές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being