Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στις Πατρινές αίθουσες το «Deepwater Horizon», μία αληθινή ιστορία για μία έκρηξη σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου

Έρχεται στις Πατρινές αίθουσες το «Deepw...

Πρωταγωνιστεί ο Μαρκ Γουόλμπεργκ

Η άγνωστη ιστορία πίσω από μία τεράστια οικολογική καταστροφή, μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του πλανήτη, που συνέβη τον Απρίλιο του 2010, ζωντανεύει σε μια κινηματογραφική ταινία, με πρωταγωνιστή τον 45χρονο ηθοποιό Μαρκ Γουόλμπεργκ.

Το φιλμ με τίτλο «Deepwater Horizon», το τρέιλερ του οποίου ήδη προβάλλεται στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε, θα διανεμηθεί από την Odeon, από την προσεχή Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 στις ελληνικές αίθουσες (και στην Πάτρα) ταυτόχρονα με την έξοδο του φιλμ στις ΗΠΑ.

Στις 20 Απριλίου του 2010, μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος, συνέβη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικό. Η ιστορία, σε σκηνοθεσία του 52χρονου Πίτερ Μπεργκ (σκηνοθέτη της ταινίας «Μόνος Επιζών» με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ), είναι ένας φόρος τιμής στους γενναίους άνδρες και γυναίκες, ο ηρωισμός των οποίων έμελλε να σώσει πολλά μέλη του πληρώματος και ν’ αλλάξει τις ζωές όλων, για πάντα, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η πλατφόρμα αυτή άντλησης πετρελαίου εξερράγη και βυθίστηκε μόλις 41 μίλια μακριά από την ακτή ενώ η διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα θεωρήθηκε από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές με τεράστιο χρηματικό πρόστιμο στην υπεύθυνη εταιρεία. Το φιλμ όπως διαβάσαμε, εστιάζει όχι στις ευθύνες για αυτό το δυστύχημα όσο στο ανθρώπινο καθαρά κομμάτι με κεντρικό ήρωα τον Μάικ  Γουίλιαμς (Μαρκ Γουόλμπεργκ). Συνέπεια του δυστυχήματος αυτού ήταν 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλά ερωτηματικά να μείνουν αναπάντητα.

Όπως είπαν ο Πίτερ Μπεργκ, ο master of disaster, όπως τον χαρακτήρισε το περιοδικό Esquire που του πήρε συνέντευξη (τεύχος Οκτωβρίου 2016) και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ στο περιοδικό Entertainment Weekly, η ταινία εστιάζει στις πράξεις κουράγιου, γενναιότητας και αυτοθυσίας των ανθρώπων που δούλευαν στην πλατφόρμα. Επίσης ο Γουόλμπεργκ που ξεχώρισε με τους ρόλους του στο «The Fighter» και στο «The Departed», και ο σκηνοθέτης Πίτερ Μπεργκ πρόσθεσαν πως μόλις έφτασε για γυρίσματα η ομάδα παραγωγής στην περιοχή αρχικά αντιμετωπίστηκε με εχθρότητα ενώ η εταιρεία μέχρι τελευταία στιγμή έθετε νομικά και άλλα εμπόδια ώστε να μην γυριστεί το φιλμ.

*Ο Πίτερ Μπέργκ είχε παίξει κι έναν αξιωματικό του στρατού στο «Λέοντες αντί αμνών» του Ρόμπερτ Ρένφορντ το 2007.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture