Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου σίκουελ της Disney/Pixar, “Ψάχνοντας την Ντόρι- Finding Dory”

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πρεμιέρα του πολυαναμ...

Από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016 θ' αρχίσει να παίζεται στις Ελληνικές και Πατρινές αίθουσες

Από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016 θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες (και στην Πάτρας, στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε καθώς και στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο) η παιδική ταινία ψηφιακού animation “Ψάχνοντας την Ντόρι” σε σκηνοθεσία του Andrew Stanton. Το φιλμ έχει ήδη σαρώσει τόσο στις ΗΠΑ όπου οι εισπράξεις του έχουν φτάσει τα σχεδόν 480 εκατομμύρια δολάρια όσο και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου όπου οι εισπράξεις έχουν αγγίξει τα 451 εκατομμύρια.

Σχεδόν 13 χρόνια μετά το «Ψάχνοντας το Νέμο» που επίσης είχε σκηνοθετήσει ο Άντριου Στάντον, δημιουργός και του «WALL.E», η αγαπημένη παρέα του Νέμο, του Μάρλιν και της Ντόρι επέστρεψε δυναμικά στη μεγάλη οθόνη σε μια ακόμα περιπλάνηση, αυτή τη φορά με πρωταγωνίστρια την Ντόρι: το αγαπημένο μπλε ψαράκι με την παροδική μνήμη (στο οποίο ξαναδίνει τη φωνή της η διάσημη ηθοποιός και παρουσιάστρια Έλεν Ντε Τζένερις) θυμάται ξαφνικά ότι έχει οικογένεια, και έτσι ξεκινά και πάλι το ταξίδι της παρέας στους ωκεανούς σε αναζήτηση των γονιών της (στους ρόλους των γονιών ακούγονται οι Eugeny Levy και Diane Keaton).

Η επίσημη πρεμιέρα του πολυναμενόμενου sequel της Disney/Pixar έγινε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 στον κατάμεστο κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax στην Αθήνα με τη στήριξη της ΙΚΕΑ και παρουσία των γνωστών και δημοφιλών ηθοποιών Δήμητρας Παπαδοπούλου και Θοδωρή Αθερίδη, που δανείζουν και πάλι τις φωνές τους στην Ντόρι και τον Μάρλιν στην ελληνική μεταγλώττιση της ταινίας.

Στο κατάμεστο θερινό σινεμά, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, μια έκπληξη περίμενε μικρούς και μεγάλους. Με τη στήριξη της ΙΚΕΑ ο κινηματογράφος μεταμορφώθηκε σε παιδότοπο με έπιπλα και παιχνίδια ΙΚΕΑ. Οι μικροί φίλοι του Νέμο και της Ντόρι είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τους αγαπημένους τους ήρωες, να παίξουν quiz και να κερδίσουν δώρα, να κάνουν face-painting και να απολαύσουν την ταινία καθισμένοι σε παιδικές πολυθρονίτσες και καρεκλάκια ή ξαπλωμένοι σε κρεβατάκια ΙΚΕΑ.

Μεταξύ άλλων στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν οι νικητές του X-Factor του καναλιού Σκάι, Πάνος Πάλλης των Stereo Soul  και η Τάνια Μπρεάζου, δύο από τα τρία μέλη του συγκροτήματος των Otherview, η Έλενα Τσαγκρινού και ο Βασίλης Κουμεντάκος, ο τραγουδιστής Άρης Πλασκασοβίτης, η σχεδιάστρια κοσμημάτων και μοντέλο Άντζελα Ευρυπίδη, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Ασπιώτης,  ο συνθέτης Χρυσόστομος Καραντωνίου και ο τραγουδιστής Πάνος Παπαϊωάννου, οι ερμηνεύτριες Μαρίζα Ρίζου και Βίκυ Καρατζόγλου και η ηθοποιός και σεναριογράφος Φωτεινή Αθερίδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τη στήριξη της ΙΚΕΑ θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες πρεμιέρες στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα ενώ η ταινία όπως προείπαμε, θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους από αυτήν την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου σε διανομή της εταιρείας Feelgood.

Σύνοψη:

Η - πιο ξεχασιάρα δεν γίνεται - μπλε ψαρίνα Ντόρι θυμάται ότι κάπου στον ωκεανό έχει μια οικογένεια που την αγαπά και την περιμένει. Η επιστροφή στις ρίζες της θα είναι ένα μάθημα ζωής για όλους τους συνοδοιπόρους της.

H ταινία θα παίζεται και σε 3D.

*Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια ακούγονται ακόμα οι φωνές των ηθοποιών Ίντρις Έλμπα,  ΝτόμινιΚ Γουέστ, Άλμπερτ Μπρουκς, του 12χρονου Hayden Rolence ως Νέμο, του Ty Burell, του Ed O’ Neill ο οποίος δανείζει τη φωνή του στο χταπόδι Hank, της Σιγκούρνι Γουίβερ (η φωνή που ακούγεται στο Ενυδρείο – Ινστιτούτο της Καλιφόρνια), κ.α.

*Να προσθέσουμε πως ουσιαστικά η υλοποίηση του σίκουελ πήρε μπροστά μετά το 2010, οπότε και το "Ψάχνοντας το Νέμο" είχε επανακυκλοφορήσει τρισδιάστατο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture