Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Από αυτή την Πέμπτη στην Πάτρα η συγκινητική, ρομαντική ταινία "Πριν Έρθεις Εσύ" με τον Σαμ Κλάφλιν

Από αυτή την Πέμπτη στην Πάτρα η συγκινη...

Σε διανομή της εταιρείας Tanweer

H ρομαντική ταινία «Πριν Έρθεις Εσύ - Me Before You» που ήδη έχει γνωρίσει επιτυχία στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο (οι συνολικές εισπράξεις κοντεύουν τα 190 εκατομμύρια δολάρια), ξεκινά να προβάλλεται στην καλοκαιρινή, Αυγουστιάτικη Ελλάδα, από αυτή την Πέμπτη 4/8/2016, σε διανομή της εταιρείας Tanweer και την ίδια μέρα αναμένεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε ενώ από τις 11/8 θα προβληθεί και στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο.

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου best seller βιβλίου της Τζότζο Μόις, η οποία μάλιστα υπογράφει και το σενάριο της ταινίας. Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη εδώ και λίγο καιρό και σε ελληνική μετάφραση, από τις εκδόσεις Ψυχογιός και έχει γίνει ανάρπαστο. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, το κινηματογραφικό κοινό του «Πριν Έρθεις εσύ» θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία ιστορία αγάπης, όπου θα γελάσει, θα κλάψει και θα βιώσει ένα μοναδικό κινηματογραφικό ρομαντικό «ταξίδι» μαζί με τους πρωταγωνιστές.

Σε σκηνοθεσία της Θία Σάροκ (πρόκειται για σκηνοθετικό ντεμπούτο), στην ταινία «Πριν Έρθεις εσύ» πρωταγωνιστούν η 30χρονη Λονδρέζα ηθοποιός του «Game of thrones» Εμίλια Κλαρκ, ο 30χρονος γοητευτικός ηθοποιός Σαμ Κλάφλιν, τον οποίο το ευρύ κοινό γνώρισε μέσα από τις εμφανίσεις του στα φιλμ «Pirates of the Caribbean, on stranger tides», «The Hunger Games» και «The Huntsman:Winters war», και οι Μάθιου Λιούις, Τζένα Κόουλμαν, Μπρένταν Κόιλ, Τζάνετ ΜακΤιρ και Τσαρλς Ντανς.

Διάρκεια ταινίας: 110 λεπτά.

Η Λουίζα «Λου» Κλαρκ, σύμφωνα με το στόρι, ζει σε µια ήσυχη πόλη της Αγγλικής επαρχίας. Χωρίς καµία ξεκάθαρη κατεύθυνση στη ζωή της, η ιδιόρρυθµη 26χρονη τρέχει από τη µία δουλειά στην άλλη για να βοηθήσει οικονοµικά την οικογένειά της. Η πηγαία ζωντάνια και χαρά της θα δοκιµαστούν, όταν θα αποδεχθεί µια θέση για δουλειά, αναλαµβάνοντας τη φροντίδα του Γουίλ Τρέινορ, ενός πλούσιου νεαρού τραπεζίτη, ο οποίος πριν δύο χρόνια καθηλώθηκε σε αναπηρικό αµαξίδιο. Έχοντας χάσει την περιπετειώδη διάθεσή του, ο Γουίλ έχει καταθέσει τα όπλα. Μέχρι τη στιγµή που η Λου εισβάλλει στη ζωή του για να του υπενθυμίσει ότι η ζωή είναι κάτι που αξίζει να παλεύεις.

Βασισμένο στο βραβευμένο best seller της Τζότζο Μόις, το «Πριν Έρθεις Εσύ» θα µας υπενθυμίσει πως πολλές φορές βρίσκεις την αγάπη εκεί που δεν το περιμένεις και κάποιες φορές σε πηγαίνει εκεί που δεν περίμενες ποτέ ότι θα φτάσεις, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

«Έχουμε μόνο μία ζωή. Και πρέπει να τη ζήσουμε όσο καλύτερα γίνεται,» λέει ο Γουίλ Τρέινορ (Σαμ Κλάφλιν) με αφορμή την ταινία. Η συμβουλή του απευθύνεται στην 26χρονη και γεμάτη ζωντάνια προσωπική του νοσοκόμα Λουίζα «Λου» Κλαρκ, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι πανευτυχής με τη ζωή της, παρόλο που δεν έχει γνωρίσει τίποτε άλλο παρά τη μικρή γραφική, αλλά μονότονη αγγλική κωμόπολη στην οποία έχουν μεγαλώσει και οι δύο.

«Το Πριν έρθεις εσύ – Me Before You είναι μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και το πώς μπορεί να σε μεταμορφώσει», λέει η σκηνοθέτιδα Θία Σάροκ.  Η ρομαντική ιστορία της Λου και του Γουίλ μεταφέρθηκε μοναδικά στην οθόνη από την Τζότζο Μόις και είναι βασισμένη στο δικό της επιτυχημένο ομότιτλο μυθιστόρημα. «Είναι μια απλή και ταυτόχρονα περίπλοκη ιστορία,» εξηγεί η Σάροκ. «Τόσο στο σενάριο όσο και στο βιβλίο της, η Τζότζο βρήκε τρόπο να μεταφέρει με τρόπο εύληπτο δύσκολες συναισθηματικά καταστάσεις, έτσι ώστε το κοινό να έρθει κοντά με τους πρωταγωνιστές και να νιώσει το ταξίδι της προσωπικής τους αλλαγής».

Ο κόσμος του Γουίλ έρχεται τα πάνω- κάτω. Ενώ μέχρι πρότινος είχε την ελευθερία να κάνει ότι θέλει, ένας τραυματισμός στο ευαίσθητο τμήμα του νωτιαίου μυελού, τον καθηλώνει σε μία καρέκλα. Καθώς το σώμα του τον προδίδει, αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό του και να ζήσει και πάλι με τους γονείς του. Από την άλλη η Λου, δεν έχει βγει σχεδόν ποτέ από τη μικρή πόλη στην οποία έχει μεγαλώσει. Ακόμα και το αρχοντικό των Τρέινορ, που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, είναι για αυτήν ένα ταξίδι σ’ άλλο τόπο.

Όμως η μοίρα ή η τύχη θα τους φέρουν κοντά.

Χωρίς σαφή κατεύθυνση στη ζωή της, η ελαφρώς εκκεντρική, αλλά πρόσχαρη Λου εργάζεται σκληρά ως σερβιτόρα σε ένα μικρό καφέ, προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια της. Ζει με τους γονείς της, την αδελφή της, τον παππού της και τον ανιψιό της σε ένα πολύ μικρό σπίτι. Παρόλο που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, εκείνη δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό της.  Προκειμένου ν’ αυξήσει το μισθό της, απευθύνεται στο τοπικό γραφείο ευρέσεως εργασίας, δηλώνοντας ότι είναι διατεθειμένη να κάνει οποιαδήποτε δουλειά. Η πρόταση που δέχεται είναι να γίνει προσωπική νοσοκόμα του Γουίλ Τρέινορ, ενός νεαρού άντρα που πριν 2 χρόνια είχε ένα ατύχημα που τον κρατά καθηλωμένο σε αναπηρικό καρότσι.

Οι δημιουργοί της ταινίας έψαξαν πολύ για το ρόλο της Λου. «Είδαμε εκατοντάδες κορίτσια. Όμως όταν η Εμίλια μπήκε στο δωμάτιο για την οντισιόν, αισθάνθηκα ότι είχε μπει η ίδια η Λου Κλαρκ στο δωμάτιο. Είχε την ενέργεια που θέλαμε. Ήταν σαν να φύσηξε ένα φρέσκο αεράκι», τόνισε η σκηνοθέτιδα

Όταν η Λου συναντά τον Γουίλ, διαπιστώνει πολύ γρήγορα ότι δεν είναι πλέον ο τολμηρός νέος που ήταν κάποτε, όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα. Η Κλαρκ λέει, «Είναι ένας άνθρωπος που έχει πάει παντού, έχει δει τα πάντα, τα έχει κάνει όλα. Η Λου είναι ακριβώς το αντίθετο. Τον πλησιάζει με αφέλεια και ειλικρίνεια, και ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο θεώρησης του κόσμου. Είναι χαριτωμένη, χωρίς ντροπές και τον κάνει να γελά. Τον αναγκάζει να δει το πραγματικό φως στη ζωή του, μέσα από τα μάτια της. Είναι αποφασισμένη να του δείξει ότι αξίζει να ζει κανείς».

Για να ενσαρκώσει τον Γουίλ, ο Σαμ Κλάφλιν θα έπρεπε να μάθει να κουνά το σώμα του μόνο από το λαιμό και πάνω και το ένα δάχτυλο του αντίχειρά του. Και αυτό, υποτίθεται ότι το έχει πετύχει μετά από δύο χρόνια επίπονης φυσιοθεραπείας. Έχει κουραστεί. Δεν θέλει άλλη φροντίδα ή βοήθεια από κανέναν. Έχει παραιτηθεί. Μέχρι που γνωρίζει την Λου. Είναι πολύ διαφορετική από όλα τα κορίτσια που είχε γνωρίσει μέχρι τότε στη ζωή του, τα οποία ανήκαν, ως επί το πλείστον, στην ανώτερη τάξη. Όμως, η Λου είναι η  πρώτη που του λέει ξεκάθαρα τι σκέφτεται. Και εκείνος θαυμάζει την ειλικρίνειά της. Σιγά σιγά καταφέρνει να τον αλλάξει. Και εκείνος αποφασίζει να δει τον κόσμο αλλιώς. Ταυτόχρονα, και αυτός από τη μεριά του, της ανοίγει την πόρτα για έναν κόσμο που δεν θα μπορούσε ούτε να ονειρευτεί. Θέλει να τη δει να ανοίγει τα φτερά της.

Μέρος της μεταμόρφωσης του Κλάφλιν σε Γουίλ ήταν και το να χάσει βάρος, ώστε η εικόνα του να μοιάζει με εκείνη ενός ανθρώπου που δεν έχει κινηθεί για πάνω από 2 χρόνια και άρα έχει σημαντική απώλεια μυϊκού ιστού. Όμως, παρόλο που ο Γουίλ δεν είναι σε θέση να κινηθεί, το μυαλό του λειτουργεί άψογα.

Δίπλα του, εκτός από την Λου, ο Γουίλ που όπως βλέπουμε στην ταινία προέρχεται από πλούσια οικογένεια, έχει τους γονείς του. Η μητέρα του, η Καμίλα Τρέινορ, προσπαθεί να μετριάσει τη μητρική ανησυχία της, με τον τυπικό, αγγλικού τύπου, αυτό-έλεγχο. Όμως και πάλι δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει συναισθηματικά αυτό που συνέβη στο γιο της.

Ο πατέρας του, ο Στίβεν Τρέινορ (στο ρόλο ο Τσαρλς Ντανς), θέλει πρωτίστως αυτό που κάθε γονιός θέλει για το παιδί τους: να έχει μια ευτυχισμένη ζωή. Αλλά αντιλαμβάνεται, καλύτερα από τη σύζυγό του, ότι αυτό μάλλον δεν είναι εφικτό για το γιο του. Το ζευγάρι ενσαρκώνουν η 55χρονη Αγγλίδα ηθοποιός Τζάνετ ΜακΤιρ, υποψήφια για Όσκαρ β’ ρόλου το 1999 για το «Tumbleweeds» και ο διακεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Τσαρλς Ντανς.

Πριν την Λου, το μοναδικό στήριγμα του Γουίλ ήταν ο φυσιοθεραπευτής του, ο Νέιθαν, τον οποίο ενσαρκώνει ο Αυστραλός ηθοποιός Στίβεν Πίκοκ, ο μόνος Αυστραλός μεταξύ ενός αμιγώς βρετανικού καστ. Για να βοηθήσουν τόσο τον Πίκοκ όσο και τον Κλάφλιν να προετοιμαστούν στους ρόλους τους, εργάστηκαν στην ταινία δύο φυσιοθεραπεύτριες.

Κάποιος στην κατάσταση του Γουίλ δεν μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα μόνος του. Μικρά πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα, όπως το ξύσιμο της μύτης μας, το τέντωμα, το στριφογύρισμα σε μία καρέκλα, είναι αδύνατα για αυτόν. Οπότε μεταξύ του Νέιθαν και του Γουίλ αναπτύσσεται βαθιά εμπιστοσύνη.

Καθώς η Λου αρχίζει να σπάει το εξωτερικό σκληρό περίβλημα του Γουίλ, ξεκινά μαζί του μία σειρά από εξορμήσεις για να του δείξει ότι η υπάρχει ζωή και έξω από τους τοίχους του σπιτιού του. Κάθε μία από αυτές τις εκδρομές βαθαίνει τη φιλία τους όλο και περισσότερο. Ο Γουίλ συμφωνεί ακόμη και να παρευρεθεί στο δείπνο γενεθλίων της, στο πατρικό της, όπου συναντά τον Πάτρικ, τον αρραβωνιαστικό της, ο οποίος δεν είναι ακριβώς ευτυχής για την προφανή οικειότητα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Λου και του Γουίλ.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το φιλμ μέσα από το Real Love Featurette.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture