Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πολύ καλά ξεκίνησε στα Αμερικάνικα ταμεία η νέα ταινία του Jason Bourne με τον Ματ Ντέιμον

Πολύ καλά ξεκίνησε στα Αμερικάνικα ταμεί...

Την 1η Σεπτεμβρίου 2016 θα περιμένουμε να την δούμε στην Ελλάδα και στην Πάτρα

Ως κίνηση «ματ» χαρακτηρίζουν στο εξωτερικό την απόφαση του 45χρονου Χολυγουντιανού σούπερ σταρ Mat Damon να επιστρέψει στο ρόλο του πρώην πράκτορα και εκτελεστή της CIA, Jason Bourne, με το πρόβλημα της ψυχογενούς αμνησίας.

Εννέα χρόνια μετά την τελευταία φορά που τον είδαμε στον συγκεκριμένο ρόλο (The Bourne Ultimatum), ο γοητευτικός Ντέιμον είπε το ναι και επέστρεψε στον αγαπημένο ρόλο, έχοντας και πάλι μαζί του τον Εγγλέζο σκηνοθέτη Πολ Γκρίνγκρας. Το φιλμ που θα δούμε από την 1η Σεπτεμβρίου στις Ελληνικές αίθουσες, σε διανομή της UIP, έκανε πρεμιέρα στις Αμερικάνικες αίθουσες το περασμένο τριήμερο (29-31 Ιουλίου 2016) και έπιασε κορυφή στο box office, με εισπράξεις σχεδόν 60 εκατομμυρίων δολαρίων, νούμερο που θεωρείται το 2ο καλύτερο άνοιγμα στην ιστορία του franchise του Μπορν.

Να θυμίσουμε πως το στούντιο της Universal το 2012 είχε παρουσιάσει και κυκλοφορήσει την περιπέτεια «The Bourne Legacy» με τον Τζέρεμι Ρένερ στον βασικό ρόλο, ωστόσο τώρα με χαρά το σινεφίλ κοινό ξαναβλέπει στον ρόλο του Μπορν, τον ηθοποιό που συνδέθηκε με αυτόν τον χαρακτήρα, τον Ματ Ντέιμον. Ήδη γνωρίζετε πως η δράση της νέας ταινίας φέρνει τον Μπορν και στην ανάστατη κοινωνικά Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο η σκηνή της διαδήλωσης στην Αθήνα όπου λαβαίνει χώρα ένα κομμάτι του φιλμ, τελικά γυρίστηκε στην Τενερίφη και όχι εδώ στην Ελλάδα.

Το νέο φιλμ με τίτλο «Jason Bourne» έκανε πρεμιέρα και σε 46 ακόμα περιοχές ανά τον πλανήτη, όπως Αυστραλία, Ταιβάν, Ισπανία συγκεντρώνοντας πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.

Συμπαθητικά τα πήγε στο Αμερικάνικο boxoffice και η κωμωδία «Μαμάδες με κακή διαγωγή – Bad Moms» (διανομή από την Odeon) με την Μίλα Κούνις που ήδη προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, με κοντά 23,5 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις πρώτου τριήμερου ενώ το «Ghostbusters» σε σκηνοθεσία Paul Feig (διανομή από την Feelgood) όπου την παράσταση σχεδόν κλέβει ο Κρις Χέσμγουορθ ως ο σέξι αλλά αφελής γραμματέας των τεσσάρων γυναικών – ghostbusters, αν και κατώτερο του πρώτου φιλμ του 1984, είναι χαριτωμένο και σε 3 εβδομάδες στις ΗΠΑ έχει πλέον φτάσει σε εισπράξεις τα 106 εκατομμύρια δολάρια.

*Αν πάτε να το δείτε στα Ster μην βιαστείτε να φύγετε στο τέλος, υπάρχει μετά τους τίτλους και μία μικρή bonus σκηνή – προμήνυμα ίσως ενός ακόμα νέου φιλμ στο μέλλον.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture