Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΦΤΙΑΞΤΕ ΑΤΖΕΝΤΑ: ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ (ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΛΟΣ, ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Κ.Α)

ΦΤΙΑΞΤΕ ΑΤΖΕΝΤΑ: ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΝΥΠΟ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τί επιλέγω να δω

Σας διαλέξαμε τα δώδεκα κορυφαία ραντεβού στο Αρχαίο Ωδείο, με περιζήτητους συντελεστές πανελλήνιας ακτινοβολίας, για να φτιάξετε ατζέντα. Με ένα καθιερωμένο διάλειμμα πριν και μετά το δεκαπενταύγουστο, εφόσον ο περισσότερος κόσμος λείπει διακοπές, οι πιο πολυαναμενόμενες προτάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου και του 35ου Φεστιβάλ του ΟΚΠΕ. (Ολες περιοδεύουν, δεν πρόκειται για αποκλειστικότητες, αλλά τουλάχιστον έχουμε στα πόδια μας θεάματα της φετινής Επιδαύρου, του Ηρωδείου και γεύση από χειμερινές αθηναικές κουίντες. Μόνο οι "Ορνιθες"  Καραθάνου και  Στέγης του Ωνασείου με Σερβετάλη και Μποφίλιου μας λείπουν...)

*24/7 Ελλη Πασπαλά-Ευανθία Ρεμπούτσικα Τα πιο αγαπημένα τραγούδια της πρώτης και οι πιο γνωστές και αισθαντικές συνθέσεις της δεύτερης για το σινεμά και το θέατρο.

*27-28/7 «Επτά επί Θήβας» Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει την πολιτική, πολεμική τραγωδία με τη σύγκρουση των γιων του Οιδίποδα σε σκηνοθεσία του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις και μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα. Ετεοκλής ο Γιάννης Στάνκογλου, Αντιγόνη η Νάντια Κοντογιώργη.

*1/8 Σταμάτης Κραουνάκης: «Ολοι ένα-Φίλα με» Ο ... ασυγκράτητος σκηνικά Σταμάτης Κραουνάκης, συνθέτης, στιχουργός, παραγωγός και πραγματικά μοναδικός performer υπόσχεται τρεις γενιές ερωτικά τραγούδια, πλαισιωμένος από πέντε νέους καλλιτέχνες της γνωστής ομάδας «Σπείρα-Σπείρα» και τριμελή μπάντα.

*4-5/8 "Ορεστεια" Η μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία σε ερεθιστική, συμβολική σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά με μεταπολεμική αστική αισθητική. Απόδοση που δίχασε κοινό και κριτικούς στην Επίδαυρο. Παίζουν  Μαρκουλάκης, Καραμπέτη, Κουρής, Γουλιώτη,  Ψαρράς, Πουλοπούλου κ.α. Η μουσική είναι του πρωτοποριακού πατρινού μουσουργού Σταύρου Γασπαράτου.

*8/8 «Αντιγόνη». Ο Θέμης Μουμουλίδης και οι Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς ανανεώνουν τον αρχαίο μύθο της νεαρής,ιδεαλίστριας επαναστάτριας απέναντι στην αλαζονία του θρόνου. Η μουσική είναι του «δικού μας» Σταύρου Γασπαράτου.

*19-20/8 «Αντιγόνη» Το Εθνικό Θέατρο επενδύει στον σημαντικό σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθηνό για τη δημοφιλή τραγωδία που βασίζεται στη σύγκρουση του βασιλιά Κρέοντα με την Αντιγόνη, δηλαδή την αναμέτρηση πολιτικής εξουσίας και ανθρώπινης ηθικής τάξης. Δημήτρης Λιγνάδης, Μπέτη Αρβανίτη, Αναστασία Κονίδη σε μια παράσταση για μεγάλες υποκριτικές και σωματικές αντοχές.

*22-23/8 «Συρανό ντε Μπερζεράκ». Η μεγάλη επιτυχία της θεατρικής Αθήνας, το επικό ρομάντζο με τον δημοφιλή αιγιώτη πρωταγωνιστή Βασίλη Χαραλαμπόπουλο κάνει στάση στην Πάτρα.  Ρωξάνη η γοητευτική Δημητρα Ματσούκα, τη μουσική υπογράφει η κορυφαία αχαιή συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα.

*24/8 «Tiger Lillies -Πιαφ». Το διάσημο βρετανικό αβάν γκαρντ συγκρότημα, με τη μεσοπολεμική-πανκ αισθητική γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννηση της θρυλικής γαλλίδας τραγουδίστριας αναβιώνοντας δικά της κομμάτια αλλά και παρουσιάζοντας νέα τραγούδια.

*25/8 «Του Κουτρούλη η γάμος» Μια λαική κωμωδία σε διασκεδαστική απόδοση-σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Παίζουν  Γιάννης Βούρος, Τάνια Τρύπη, Κώστας Φλωκατούλας,  Γιώργος Γιαννόπουλος, Άγγελος Μπούρας, κ.α. Πρόκειται για την ιστορία του πλούσιου αλλά ταπεινής καταγωγή ράφτη που «μεγαλοπιάνεται» και διεκδικεί υπουργείο για να παντρευτεί μια πολύ όμορφη νεαρή κόρη μεγαλοξενοδόχου.

*26/8 «Τα ψηλά βουνά». Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Βασίλη Μαυρογεωργίου ο ύμνος του Ζαχαρία Παπαντωνίου στην ελληνική ύπαιθρο.Παίζουν Αλέξανδρος Μπουρδούμης  Μάνος Στεφανάκης, Γρηγόρης Ποιµενίδης, Κλεοπάτρα Μάρκου κ.α. Μια παραγωγή των αδελφών Τάγαρη για μικρούς και μεγάλους.

*30-31/8 «Λυσιστράτη» Με τη σκηνοθεσία του αιρετικού ερευνητή της αυλαίας Μιχαήλ Μαρμαρινού, ένας θίασος –πρόκληση από το Εθνικό Θέατρο: Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Αγλαία Παππά, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Σκουλά, Λένα Παπαληγούρα,  η βραβευμένη πατρινή Λένα Δροσάκη κ.α.

*4-5/9 «Αριστοφανιάδα» Πολύ πλάκα με το συνολικό έργο του Αριστοφάνη σε μιάμισι ώρα από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Πάιζουν Καφετζόπουλος, Γεννατάς, Πυρπασόπουλος, Μουμούρη με διάθεση παρωδίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View