Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΑΤΑ VALENTINO, KATRANTZOU, FURSTENBERG, ΑΛΙΑΓΑΣ; «A TASTE OF GREECE» ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΑΤΑ VALEN...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στην κουζίνα της Τατιάνα Μπλάτνικ

Σε ποιό καινούριο βιβλίο το εξώφυλλο φαντάζει σαν ελληνική σημαία και μέσα μαγειρεύουν τις δημοφιλέστερες ελληνικές συνταγές 30 διασημότητες; Στο σικάτο λεύκωμα A taste of Greece της γοητευτικής συζύγου του Νικόλαου, Τατιάνα Μπλάτνικ για τους σκοπούς της φιλανθρωπικής οργάνωσης τροφοδοσίας "Μπορούμε". Η Aριάνα Χάφιγκτον φτιάχνει μελομακάρονα, η  Ρίτα Γουίλσον βασιλόπιτα, η  Νταιάν Φον Φύρστενμπεργκ ψητό χταποδάκι, η Βικτόρια Χίσλοπ κολοκυθοκεφτέδες, ο Νίκος Αλιάγας μακαρονάδα με πιπεριές, η Τατιάνα Κασιράγκι αυγά καγιανά, ο Κριστιάν Καρεμπέ σουβλάκι κοτόπουλο με πίτα, η  Mαίρη Κατράντζου  γεμιστά, ο Βαλεντίνo μους φέτας! Αν "αντέχετε" το ότι η συγγραφέας υπογράφει ως Πριγκίπισσα Τατιάνα και πρόκειται βέβαια για τη νύφη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και σταθείτε ανεπηρέαστα στην όλη πολύ καλαίσθητη έκδοση teNeues,  θα δείτε πως δεν πρόκειται για ένα ακόμα βιβλίο συνταγών μαγειρικής. Είναι το πώς "βλέπουν" ονομαστές ξένες προσωπικότητες τη χώρα μας, μέσα από εμβληματικές παραδοσιακές γεύσεις.

"Πιστεύω πως το φαγητό είναι μια αντανάκλαση του εαυτού μας. Αυτό που διαλέγουμε να φάμε μιλάει για τη ζωή που θέλουμε να ζούμε. Μετακομίζοντας στην Ελλάδα με το σύζυγό μου, ερωτεύτηκα αρχικά την Ελλάδα μέσα απο τα δικά του μάτια. Κατόπιν η ελληνική κουζίνα όντας απλή, αλλά όχι απλοική, σαγηνευτική και γνήσια, με δίδαξε ένα πολύτιμο μάθημα: δεν υπάρχει λόγος να καμουφλάρεις την αλήθεια σου πίσω από αχρείαστες γεύσεις - είτε τη ζωή, είτε στην κουζίνα" σημειώνει η Μπλάτνικ.
"Ενα άγγιγμα ελαιόλαδου, χοντρό αλάτι, φρέσκο λεμόνι αρκούν για να αναδείξουν σε μοναδικό το οποιοδήποτε πιάτο. Στην Ελλάδα το φαγητό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική κουλτούρα και την εθνική ταυτότητα. Τα καθημερινά γεύματα συγκεντρώνουν ακόμα τις οικογένειες δίπλα στο τραπέζι" υπογραμμίζει.

Tα μελομακράρονα της ελλνοαμερικανίδας δημοσιογράφου-εκδότριας Αριάνα Χάφιγκτον

Tα μελομακράρονα της ελλνοαμερικανίδας δ...

Tα μελομακράρονα της ελλνοαμερικανίδας δημοσιογράφου-εκδότριας Αριάνα Χάφιγκτον

Η βασιλόπιτα της παραγωγού-ηθοποιού και συζύγου του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον

Η βασιλόπιτα της παραγωγού-ηθοποιού και ...

Η βασιλόπιτα της παραγωγού-ηθοποιού και συζύγου του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον

Το χταποδάκι της σχεδιάστριας Νταιάν Φον Φύρστενμπεργκ

Το χταποδάκι της σχεδιάστριας Νταιάν Φον...

Το χταποδάκι της σχεδιάστριας Νταιάν Φον Φύρστενμπεργκ

Οι κοκοκυθοκεφτέδες της συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ

Οι κοκοκυθοκεφτέδες της συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ

Οι κοκοκυθοκεφτέδες της συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ

Λάτρης η ίδια των τοπικών γεύσεων και της λαικής παραδοσιακής τέχνης εξηγεί πως χάρη στην συγκινητική εκστρατεία του "Μπορούμε" -εχουν διανεμηθεί πάνω από 4,5 εκατομμύρια γεύματα μέσα σε τέσσερα χρόνια- θέλησε με το βιβλίο της να κινητοποιήσει την παθιασμένη κοινότητα ελλήνων του εξωτερικού.
Πάντα κομψή αλλά με έναν ανεπιτήδευτο δικό της τρόπο,  η 35χρονη Μπλάτνικ δηλώνει λάτρης των πειραματισμών με νέα υλικά στη μαγειρική και εξπέρ στις μακαρονάδες. Προερχόμενη από πολυεθνική οικογένεια, (με πατέρα Σλοβένο επιχειρηματια και μητέρα γερμανίδα αριστοκράτισσα με βάση την Ανδαλουσία) γεννήθηκε στη Βενεζουέλα και μεγάλωσε σε Ελβετία και Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε στο χώρο της μόδας.  Ο γάμος της με το Νικόλαο στις Σπέτσες πριν έξι χρόνια έγινε διεθνής είδηση και σύντομα το ζεύγος αποφάσισε να εγκαταλείψει το Λονδίνο και να εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Το λεύκωμα A Taste of Greece το θεωρεί ένα βιβλίο αναμνήσεων και όχι οδηγό μαγειρικής. Η έκδοσή του έγινε είδηση στα διεθνή  media και η ίδια ευχαριστεί για την μεγάλη απήχηση που ξεπέρασε τις προσδοκίες της. Η συνταγή που παρουσιάζει η ίδια είναι πάντως μια σαλάτα από τους Παξούς.

Στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου στη Γερμανία με το Νικόλαο και τη μηέρα της

Στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου στη...

Στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου στη Γερμανία με το Νικόλαο και τη μηέρα της

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View