Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 14 Ιουλίου βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες η "Βασίλισσα της Ερήμου" με τη Νικόλ Κίντμαν

Στις 14 Ιουλίου βγαίνει στις ελληνικές α...

Σε διανομή της Seven Films και της Σπέντζος

Η κοινωνική/βιογραφική εξωτική περιπέτεια «Η Βασίλισσα της Ερήμου – Queen of the desert» που είναι συμπαραγωγή ΗΠΑ και Μαρόκο, διάρκειας 128 λεπτών, θα βγει τελικά στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016. Το σενάριο και η σκηνοθεσία του φιλμ που είχε κάνει την πρεμιέρα του στο 65ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, είναι του γνωστού σκηνοθέτη Βέρνερ Χέρτζογκ.

Πρωταγωνιστούν η Νικόλ Κίντμαν, ο Ντέμιαν Λιούις (Αγεφύρωτες σχέσεις, Νύφες), ο Τζέιμς Φράνκο και ο Ρόμπερτ Πάτινσον.

Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Γερτρούδης Μπελ, συγγραφέως, αρχαιολόγου αλλά και απεσταλμένης των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Στις αρχές του 20ου αιώνα, μια Βρετανίδα αρχαιολόγος μεταβαίνει ως διπλωματική ακόλουθος στη Μέση Ανατολή. Εκεί θα ζήσει την επικίνδυνη ζωή της ερήμου, θα γνωρίσει τον έρωτα και τελικά θα συνεργαστεί με την Μεγάλη Βρετανία σαν κατάσκοπος.

Σκηνοθετεί όπως προείπαμε, ο υποψήφιος για Oscar, Βέρνερ Χέρτζογκ (Encounters at the End of the World). Η Αυστραλή σταρ Νικόλ Κίντμαν (Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου ως Βιρτζίνια Γουλφ στην ταινία «Οι Ώρες») είναι η «Βασίλισσα της Ερήμου» Γερτρούδη Μπελ, μία θρυλική Βρετανίδα αρχαιολόγος, ιστορικός, εξερευνήτρια και συνάμα πράκτορας της βρετανικής κυβέρνησης που βοήθησε στο να τεθούν οι βάσεις της νέας πολιτικής πραγματικότητας στην Μέση Ανατολή γύρω στο 1920.

Μετά από μία αποτυχημένη ερωτική σχέση με τον διπλωμάτη Χένρι Κάντογκαν (στο ρόλο ο γοητευτικός Τζέιμς Φράνκο), η Μπελ αποφασίζει να αφήσει στην άκρη την προσωπική της ζωή και να αφοσιωθεί στον επαγγελματικό της στόχο.

Το φιλμ διαθέτει στοιχεία και επιρροές από το επικό σινεμά του Ντέιβιντ Λιν και τα εξωτικά μελοδράματα εποχής. Φαντάζει μία ιδανική ταινία για τα θερινά σινεμά.

Η ταινία ενδεχομένως να έρθει για προβολή αργότερα και στην Πάτρα.

Διαβάστε ακόμα:

Από αυτή την Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες το αποκαλυπτικό δημοσιογραφικό φιλμ "Truth - Η Αλήθεια" - ΔΕΙΤΕ το ΤΡΕΙΛΕΡ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture