Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ταινίες του εκλιπόντος Ιρανού σκηνοθέτη Αμπάς Κιαροστάμι είχε δείξει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Ταινίες του εκλιπόντος Ιρανού σκηνοθέτη ...

Είχε για παράδειγμα προβάλλει την ταινία του "Γνήσιο Αντίγραφο" με την Ζιλιέτ Μπινός

Ένας από τους εκλεκτούς σκηνοθέτες του διεθνούς κινηματογράφου, γεννημένος στην Τεχεράνη το 1940, έσβησε σε ηλικία 76 ετών. Η δυσάρεστη είδηση της απώλειας του που έγινε γνωστή στις 4 Ιουλίου 2016, στενοχώρησε τους σινεφίλ ανά την υφήλιο αλλά και στην Πάτρα.

Μην ξεχνάμε πως ταινίες του Κιαροστάμι είχαν προβληθεί και από την Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας και την πρόεδρο της Ελένη Δάσιου. Μάλιστα η Κινηματογραφική Λέσχη είχε δείξει πριν λίγα χρόνια, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε την προτελευταία ταινία του σκηνοθέτη, το «Certified Copy – Γνήσιο Αντίγραφο», παραγωγής του 2010, με πρωταγωνίστρια την σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιό Ζιλιέτ Μπινός.

«Ο Αμπάς Κιαροστάμι που ταξίδεψε στη Γαλλία για θεραπεία, πέθανε» μετέδωσε το ημί-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Isna. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε και η Ακαδημία κινηματογράφου του Ιράν, όπως έγραψε το σάιτ της εφημερίδας Το Βήμα.

Ο Κιαροστάμι είχε διαγνωστεί με γαστροεντερικό καρκίνο τον Μάρτιο του 2016 και είχε υποβληθεί σε σειρά εγχειρήσεων.

Είχε σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών της Τεχεράνης. Καταπιάστηκε αρχικά με τα ζωγραφική, ασχολήθηκε για ένα διάστημα με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων ενώ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης.

Γύρισε περισσότερες από 40 ταινίες στην καριέρα του ενώ το 1997 κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα – Palm D’ Or, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών με την υπέροχη ταινία «Γεύση Κερασιού» που επίσης είχε δείξει η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας.

Σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν και η χρονιά 1999 όταν και κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας με την ταινία «Ο Άνεμος Θα μας Πάρει».

Διαβάστε ακόμα:

Πέθανε ο σπουδαίος Ιρανός σκηνοθέτης Αμπάς Κιαροστάμι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture