Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Βόλεϊ: Τέσσερα στα τέσσερα για την Εθνική στο Γουόρλντ Λιγκ

Βόλεϊ: Τέσσερα στα τέσσερα για την Εθνικ...

Η Εθνική ομάδα επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο με 3-1 σετ

Μπορεί ένα εύκολο 3-0 να έγινε ένα δύσκολο 3-1, ωστόσο το σημαντικό είναι πως η Εθνική νίκησε στο Αλεξάνδρειο το Πουέρτο Ρίκο και πλέον βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο φάιναλ φορ του Γουόρλντ Λιγκ.

Στα δύο πρώτα σετ του σημερινού αγώνα οι παίκτες του Δρίκου επικράτησαν πολύ εύκολα καθώς μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7 και 8-5 αντίστοιχα) έπαιρναν σημαντικές διαφορές. Το Πουέρτο Ρίκο δεν πίεζε καθόλου στο σερβίς και έτσι η Εθνική είχε πολύ εύκολη την αλλαγή με εντυπωσιακά ποσοστά στην επίθεση (64% στο πρώτο, 70% στο δεύτερο).

Στο τρίτο τα δεδομένα άλλαξαν με τον κόουτς του Πουέρτο Ρίκο να αλλάζει εντελώς την ομάδα του (ο Μοράλες από διαγώνιος κεντρικός, νέο δίδυμο πασαδόρου-διαγώνιου) και να προηγείται με 5-8.

Η Εθνική αντέδρασε και προσπέρασε με 13-11, ωστόσο έχασε τις ευκαιρίες που είχε για να διευρύνει τη διαφορά και το ματς έγινε ντέρμπι. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε δύο ματς μπολ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα και στο 27-27 δύο δικά ελληνικά λάθη έδωσαν το σετ στο Πουέρτο Ρϊκο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με άλλη ψυχολογία το δ’ σετ φτάνοντας στο 7-10, ωστόσο η είσοδος του Θανάση Πρωτοψάλτη έδωσε πνοή ξανά στην ελληνική ομάδα που προηγήθηκε 12-11 με κόντρα του Κουμεντάκη (μετά από εκπληκτική άμυνα του Πρωτοψάλτη) και με ένα σερί από μπλοκ έφτασε στο 14-11 και λίγο αργότερα στο 18-14.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς έχει μπει στην τελική του ευθεία η χαμένη κόντρα μπάλα στην επόμενη φάση, όπου αντί να γίνει το 19-14 έφερε ένα σερί των αντιπάλων για το 18-17 και το ντέρμπι ξανάρχισε.

Στο 21-19 η Εθνική έχασε τέσσερις φορές κόντρα επίθεση για το +3 και αμέσως μετά ο Σάντσες με άσο (που είχε τη βοήθεια του φιλέ) ισοφάρισε 21-21, ενώ στην επόμενη φάση ο Νιέβες κάρφωσε στο φιλέ χάνοντας την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Η Ελλάδα έφτασε σε ματς μπολ και τελικά κλείδωσε τη νίκη στο 26-24 με άουτ επίθεση του Μοράλες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βόλεϊ: Τρία στα τρία για την Εθνική ανδρών στο Παγκόσμιο Λιγκ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports