Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

«Πρόληψη και Προαγωγή υγείας στη Σχολική Κοινότητα»

«Πρόληψη και Προαγωγή υγείας στη Σχολική...

Η στρογγυλή τράπεζα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής

Στο πλαίσιο του 4ου Φόρουμ Υγείας  το Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής [Τομέας Δημόσιας Υγείας] διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή υγείας στη Σχολική Κοινότητα». Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και οι εισηγητές, κυρίως νέοι επιστήμονες, ανέπτυξαν θεματικές όπως η Παιδική παχυσαρκία, τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, ο Σακχαρώδης Διαβήτης στην εφηβεία και η Εθελοντική αιμοδοσία.

Παράλληλα,, αποσαφηνίστηκαν βασικές έννοιες όπως η Πρόληψη, η Προαγωγή και η Αγωγή υγείας. Ανεδείχθη η αναγκαιότητα ένταξης της αγωγής υγείας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σύγχρονου σχολείου. Με το πέρας της εκδήλωσης επαγόμενο συμπέρασμα αποτέλεσε η ταχεία ενίσχυση και η αναδιαμόρφωση της Σχολικής Αγωγής Υγείας με σκοπό τη βελτίωση, μεσοπρόθεσμα, της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, την στήριξη της οικονομίας και την ενίσχυση  παράλληλων δομών Δημόσιας Υγείας.

Μετά από επικοινωνία που είχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας καθηγητής κ. Παντής με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιαννόπουλο χαιρέτισε την εκδήλωση και μετέφερε τις πιο ευχές του για μια γόνιμη συζήτηση για την θέση της Αγωγής Υγείας στο σύγχρονο σχολείο. Μεταξύ άλλων εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Γενικής Γραμματείας στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το Ινστιτούτο στην ανάδειξη θεμάτων Προαγωγής Υγείας και  Πρόληψης στην σχολική κοινότητα. Χαιρετισμό απέστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ Χρυσόστομος, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί, με τις καλύτερες ευχές του για επιτυχία της τράπεζας και τη αμέριστη στήριξη του στη δραστηριότητα του Ινστιτούτου από ιδρύσεως του.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης βραβεύτηκε η κα Ματίνα Στάππα-Μουρτζίνη, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Οδοντίατρος, Πάρεδρος ε.θ. Αγωγής Υγείας Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την πολυετή προσφορά της στην Αγωγή Υγείας και στην εκπαίδευση, και ο Υγιεινολόγος, Επ. καθηγητής του ΤΕΙ Πατρών κ. Ιωάννης Δετοράκης για το κοινωνικό και ακαδημαϊκό του έργο στην Υγιεινή, στην Προαγωγή υγείας και στον Οικογενειακό Προγραμματισμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Αφράτης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κα Μαστοράκου, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πάτρας κα Κυπραίου, ο Αντιπρόεδρος της ΙΕΔΕΠ κ. Θεοδωρόπουλος και πολλοί άλλοι.

Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή του 4ου Φόρουμ & τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων για την υποδειγματική φιλοξενία & συνεργασία και τα μέλη του Ινστιτούτου για την απρόσκοπτη στήριξη τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being