Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Χορευτική πανδαισία στο 8ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο»

Πάτρα:Χορευτική πανδαισία στο 8ο Φεστιβά...

Κορυφώθηκε το περασμένο Σάββατο

Με το εντυπωσιακό 8ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο» κορυφώθηκαν το Σάββατο, 28 Μαΐου 2016, οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Εβδομάδας Κύπρου 2016 της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας (Ε.Κ.Ν.Α.).

Το Φεστιβάλ οργανώθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά από την Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας (Ε.Κ.Ν.Α. – Νεολαία Ε.Κ.Ν.Α.) και τη Νεολαία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Νεολαία Ο.Κ.Ο.Ε.) με τη βοήθεια και τη συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, τηςΠεριφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων, τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και του «Σπιτιού της Κύπρου» και την ευγενική χορηγία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και των εταιρίών ANEK LINES / BLUE STAR FERRIES.

Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από τον τηλεοπτικό σταθμό «Λύχνος».

Στη μεγάλη γιορτή της παράδοσης συμμετείχαν τα Χορευτικά Συγκροτήματα της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας, του «Φάρου» Ποντίων Πατρών, του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων, του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων, του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος», του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη» και η Χορευτική Ομάδα «Ακρίτες του Αιγαίου».

Ο Οργανωτικός Υπεύθυνος του Φεστιβάλ, κ. Σταύρος Πολυβίου, τόνισε τη σημασία στήριξης των πολιτιστικών συλλόγων, ώστε αυτοί να αποτελούν «φωτεινούς φάρους πολιτισμού», ενώ εξήρε την προσφορά των πολυάριθμων εθελοντών του Φεστιβάλ, «των φετινών αλλά και εκείνων όλων των προηγούμενων ετών, γιατί καθένας από αυτούς έχει καταθέσει ένα μέρος από την ψυχή του και έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα και το μέγεθος αυτής της γιορτής». Ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, μουσικούς, τραγουδιστές, χορευτές, εθελοντές, θεατές, που δεν ξεχνούν ότι «μια πατρίδα περιμένει ακόμα να αναπνεύσει Ειρήνη και Ελευθερία, περιμένει την ημέρα που όλη η Κύπρος θα χορεύει χέρι-χέρι χωρίς στρατούς, επιβολές και επιβουλές».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας, κ. Μιχάλης Σαμμούτης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους σε ένα ταξίδι στις ρίζες μας, που μας ανάθρεψαν και μας ενδυνάμωσαν, ένα ταξίδι που, αν είχαν την τύχη να το ζήσουν στην ουσία του, θα μπορούσε να γαληνέψει τις ψυχές όσων αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου στεκόμενοι απλά πάνω από έναν χάρτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιότατος πατήρ Παναγιώτης Θωμάς ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων κ. Οδυσσέας Κουφοπαύλου, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας κ.Ανδρέας Γκίζας, ο πρώην Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Καράβολας, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, κ. Αθανάσιος Καρπής, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταμάτης Αλαχιώτης, ο πρώην υπουργός Παιδείας Κύπρου κ.Ανδρέας Φιλίππου και οι Πρόεδροι όλων των προσκεκλημένων Συλλόγων και Χορευτικών Ομάδων ή εκπρόσωποί τους: οι κ. Κωνσταντίνος Κωτσαλίδης («Φάρος» Ποντίων Πατρών), Γιάννης Αγιασμενάκης (Λαογραφικός Όμιλος Χανίων), Κωνσταντίνος Τσίρης (Πανηπειρωτικός Σύλλογος),Ιωάννης Σίδερης (Σύλλογος Λευκαδίων), Φραγκίσκος Βόμβυρας («Ακρίτες του Αιγαίου»), Μιχάλης Τσομπανίδης (Παμμικρασιατικός Συνδέσμος) καιΤζόγια Καππάτου (Σύλλογος Κεφαλλήνων).

Το φετινό Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 29 Μαΐου, στο θέατρο της Εστίας του Πανεπιστημίο Πατρών με ένα ανθρώπινο, προσιτό και εξαιρετικά διδακτικό Σεμινάριο Κρητικών Χορών από τους χορευτές του Λαογρφικού Ομίλου Χανίων.

Χορευτές, μουσικοί, τραγουδιστές, διοργανωτές και εθελοντές ανανέωσαν γεμάτοι ενθουσιασμό το ραντεβού για το Μάιο του 2017 και το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικών και Κυπριακών Χορών «Χορεύουμε για την Κύπρο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture