Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Θα έρθει και στην Πάτρα ο Μίμης Πλέσσας παρέα με Μαυρίκιο Μαυρικίου, Τάσο Χαλκιά, Ελένη Καρακάση και Ανδριάνα Μπάμπαλη

Θα έρθει και στην Πάτρα ο Μίμης Πλέσσας ...

Η μουσική παράσταση σε κείμενα Λουκίλας Καρρέρ-Πλέσσα θα παρουσιαστεί και στο Αίγιο και στην Α. Ολυμπία

Με ενδιαφέρον αναμένει και το Πατρινό μουσικόφιλο κοινό να δει από κοντά και να χαρεί τη συναυλία του σπουδαίου μουσικού και μαέστρου Μίμη Πλέσσα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία έχοντας μαζί του τον νεαρό ταλαντούχο ερμηνευτή Μαυρίκιο Μαυρικίου. Η ανακοίνωση της περιοδείας έγινε πριν λίγο καιρό στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου.

Οι εκπλήξεις του συγκεκριμένου καλλιτεχνικού σχήματος με επικεφαλής τον αγαπητό και πάντα δημιουργικό Μίμη Πλέσσα είναι πολλές καθώς θα συμμετάσχει και ο δημοφιλής και έμπειρος ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος θα αφηγείται κείμενα που φέρουν την υπογραφή της Λουκίλας Καρρέρ-Πλέσσα, συζύγου του Μίμη Πλέσσα. Ακόμα στις συναυλίες θα συμμετέχουν τέσσερις σπουδαίες ερμηνεύτριες, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η οποία ως γνωστό έλκει την καταγωγή της από την περιοχή της Κάτω Αχαΐας, η Ηρώ Σαΐα, η ηθοποιός Ελένη Καρακάση που τραγουδά εκπληκτικά και αυτό το διάστημα την βλέπουμε στο σώου του ΑΝΤ1 Your Face sounds familiar & η Εύη Σιαμαντά!

Όπως εξήγησε η Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα, «το κοινό που θα παρακολουθήσει τις φετινές μουσικές μας καλοκαιρινές δραπετεύσεις θα έχει την χαρά για πρώτη φορά να μάθει τις ιστορίες που κρύβονται πίσω απ' τα μεγάλα τραγούδια που φέρουν την σφραγίδα του Μίμη Πλέσσα! Σε κάποιες απ' τις εμφανίσεις μας θα υπάρξουν "εκπλήξεις" και special guest καλλιτεχνών, όπως αυτή του Δάκη, αρχής γενομένης στο κηποθέατρο του Παπάγου στις 2 Ιουλίου 2016! Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχει σε αυτή την ομάδα ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος πιστεύω ότι με τον δικό του εξαιρετικό τρόπο θα προσδώσει έναν αλλιώτικο τόνο ερμηνεύοντας τα κείμενα των συναυλιών».

Η ηθοποιός Ελένη Καρακάση, την οποία και θα απολαύσει το κοινό, για πρώτη φορά σε ρόλο ερμηνεύτριας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «νιώθω αμηχανία που βλέπω τ' όνομά μου στην ίδια αφίσα με τον κ. Πλέσσα, αλλά παράλληλα ανυπομονώ να συμμετάσχω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή την ομάδα, η οποία με κέρδισε απ' την πρώτη στιγμή».

Η πρεμιέρα της περιοδείας θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο ενώ στην Αθήνα ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει αυτή την εξαιρετική ομάδα όπως προείπαμε, στις 2 Ιουλίου 2016 στο Κηποθέατρο Παπάγου. Αρκετοί απ' τους υπόλοιπους προορισμούς είναι οι εξής: Φλώρινα, Αμφίπολη, Λαμία, Αρχαία Ολυμπία, Πάτρα (δεν διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία και ο χώρος όπου θα δοθεί η συναυλία), Αίγιο, Θήβα, κ.α.

Στο καλοκαιρινό ταξίδι του Μίμη Πλέσσα, συμμετέχει η «Ορχήστρα των Αισθήσεων», η οποία θα συνοδεύει τον συνθέτη και τους ερμηνευτές σε κάθε προορισμό τους. Η ορχήστρα αποτελείται από πέντε νέους ταλαντούχους μουσικούς, καλλιεργημένους και πιστά αφοσιωμένους στην τέχνη τους και δεν είναι άλλοι απ' τους στενούς συνεργάτες του Μαυρίκιου Μαυρικίου: Κωνσταντίνα Ρούσσου-Φλάουτο, Φοίβος Μποζάς-Σαξόφωνο,  Γιώργος Ντινάκος-κιθάρα/μπουζούκι, Αντωνία Τσολάκη-κοντραμπάσο και o Αλέξανδρος Κούρος-drums.

*Η συνεργασία του Μίμη Πλέσσα και του Μαυρίκιου Μαυρικίου μετράει 2 χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό της  πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ αυτή την  χρονική στιγμή,  ολοκληρώθηκε η  πρώτη από κοινού δισκογραφική τους δουλειά που φέρει τον τίτλο «Διασκευές».

Στο συγκεκριμένο άλμπουμ, παρουσιάζονται δέκα (10) διασκευές αγαπημένων & διαχρονικών επιτυχιών του Μίμη Πλέσσα, καθώς και τρία νέα τραγούδια που έγραψε ο συνθέτης για να ερμηνευτούν σε πρώτη εκτέλεση απ' τον Μαυρίκιο Μαυρικίου σε στίχους της Λουκίλας Καρρέρ-Πλέσσα.

Η παραγωγή της μουσικής παράστασης του Μ. Πλέσσα είναι της Moonlight Productions.

Δύο μοναδικές live μουσικές εμφανίσεις θα πραγματοποιήσει ο Μίμης Πλέσσας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture