Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έξτρα παραστάσεις για το έργο "Έτη και έτη (από κόμικς) του Αρκά" από το ΡΕΦΕΝΕ

Πάτρα: Έξτρα παραστάσεις για το έργο &qu...

3,4 & 5 Ιουνίου στο θέατρο Αγορά

Το γέλιο δεν τελειώνει στο όμορφο θεατράκι «Αγορά» της οδού Καραϊσκάκη.

Το ιοβόλο χιούμορ του Αρκά, αντίδοτο στη κατήφεια των ημερών αλλά και φάρμακο για τις εμμονές της γενιάς μας, μαζεύει εκατοντάδες θεατές και δικαιώνει την ομάδα του «Ρεφενέ»  για την επιλογή της.

Την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ ανακοινώθηκαν ακόμη 3 παραστάσεις για αυτή την εβδομάδα (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) παρ’ ότι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί φαίνεται να εξαντλούν και τα τελευταία περιθώρεια «ελεύθερου χρόνου» που πρόλαβαν να ξεκλέψουν από τις καθημερινές υποχρεώσεις τους.

Με την αμέριστη πάντα συμπαράσταση της διεύθυνσης του θεάτρου θα συνεχιστεί το έργο, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του κοινού.

Το Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τους χορηγούς, τα τοπικά μέσα μαζικής επικοινωνίας, τους δημοσιογράφους και τους αγαπημένους φίλους που αγκάλιασαν τη προσπάθεια.

Δεν ήταν εύκολο να παρασταθούν τα σκίτσα του Αρκά, δεν ξέρουμε αν ήταν καν επιτυχημένο –οι αναγνώστες του θα το κρίνουν- όμως προτρέπουμε όσους δεν τον έχουν διαβάσει ακόμη να προμηθευτούν τα λευκώματα του από τα καλά βιβλιοπωλεία και είναι σίγουρο πως θα ανακαλύψουν κόσμους πολύ πιο ενδιαφέροντες από την δική μας ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ παράσταση.

Με τιμή

Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ»

Θέατρο  «Αγορά» Καραϊσκάκη 149  (Παρ. 3, Σαβ. 4 & Κυρ. 5 Μαϊου ώρα 21:15)

Εισιτήριο 10 ευρώ & 8 ευρώ για φοιτητές, ανέργους, ομαδικό

Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου  καθημερινά 18:00-21:00 και στο τηλ. 2610-223884

Κρατήσεις στο τηλ. 6955-514155 (11:00-13:00 & 18:00-21:00 καθημερινά)

ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ετη &Έτη από το «Ρεφενέ»

Να, λοιπόν, που κατάφερα να ξεκλέψω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Βλέπεις άτιμοι οι καιροί, αγωνιώδεις οι σκέψεις, που μυαλό για διασκέδαση. Ήταν όμως και ισχυρό το κίνητρο. Η προκλητική απόφαση κάποιων να ζωντανέψουν τις φιγούρες του Αρκά. Αποκοτιά άραγε; Σκεφτόμουν.' Ετσι, πού με βρίσκεις πού με χάνεις να' μαι καθισμένος στα άβολα καθίσματα, περιμένοντας μια παρά­σταση από κάποιους που δεν ήξερα ή έστω δεν θυμόμουν ούτε τα πρόσωπά τους.

Δεν έχουν όνομα «οι κάποιοι», θα ρω­τήσεις. Ασφαλώς και έχουν. Αλλά μιας και είναι διαβατάρικα πουλιά, τόσα χρό­νια έμειναν στο νου μας σαν ΡΕΦΕΝΕ. Όχι, μην βιάζεστε, δεν είναι τούρκικη λέξη, περσική είναι. ΑπΓθπθ είναι η ρίζα, που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση συνεισφορά. Όπου ο Ερίφης, το άτομο δηλαδή, καταθέτει το δικό του μερίδιο σε μια συζήτηση, δράση, ενέργεια ή ακόμα και κοινο γεύμα. Οι ερίφηδες λοιπόν του ΡΕΦΕΝΕ, βγή­καν στην σκηνή και συνεισέφεραν/Ολον Όχι τσιγκούνικα όπως αποδείχτηκε για παραπάνω από 2 γεμάτες ώρες, αλλά πλουσιοπάροχα, με την ψυχή τους που θα λέγαμε. Και με αυτό που έκαναν, κα­τάφεραν να μας κερδίσουν. Όχι μόνο με τις μάσκες (που είναι θαυμάσιες), αλλά με την κίνηση, τον διάλογο, την γλώσσα του σώματος που αυτόματα γί­νεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής, όταν το πρόσωπο είναι κρυμμένο. Αν βέβαια είσαι ικανός να την «μιλή­σεις». Αλλά οι ερίφηδες του ΡΕΦΕΝΕ την μιλούσαν. Και οι 2 ώρες πέρασαν με χειροκρότημα, με γέλια, αλλά και με­λαγχολικές σκέψεις. Κάποτε και με σφί­ξιμο στο στομάχι και ίσως ένα δάκρυ, καταδικασμένο, σαν τον ισοβίτη, αφού δεν τολμήσαμε να το αφήσουμε ελεύ­θερο.

Ήταν μεσάνυχτα όταν τα αγόρια και τα κορίτσια του Ρεφενέ μας χαιρέτισαν. Έφυγα με ένα αίσθημα αγαλλίασης. Σπουδαίο πράγμα σε αυτούς τους καν ρούς. Κάτι σαν θεραπεία. Ακούστε με που σας λέω.

Και ένιωθα θαυμασμό για τους ερίφη­δες που χωρίς μέσα, σκηνικά, εφέ και ότι ακόμα χρησιμοποιούμε για να κερ­δίσουμε εντυπώσεις, κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν. Λιτά και ουσια­στικά. Αποδεικνύοντας ότι όταν αυτή η φλόγα μέσα στο στήθος και τα μάτια μας είναι αναμμένη, τότε πολλά γίνον­ται και ακόμα πιο πολλά ξεπερνιούν­ται/Ελεγα πριν πως τους περισσότε­ρους από αυτούς δεν τους ήξερα όταν πήγα. Τώρα τους έμαθα όμως, και τους ξέρω. Θα τους αναγνωρίσω και αύριο μέσα στο πλήθος κοιτάζοντας στα μά­τια τους.

Και σίγουρα μπορώ να πω εκτός από το ευχαριστώ, εις το επανιδείν.

Γιάννης Καφέζας

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture