Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πολύ άγχος, χωρίς λόγο, για τα διεθνή χρηματιστήρια

Πολύ άγχος, χωρίς λόγο, για τα διεθνή χρ...

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν χθες οι αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν χθες οι αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη χωρίς προφανή λόγο, καθώς δεν άλλαξε τίποτε επί της ουσίας σε σχέση με τη συνεδρίαση της Δευτέρας, όταν η προοπτική νέας αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου τον Ιούνιο και ο προβληματισμός για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης «έφεραν» αρνητικά πρόσημα.

Η....σκιά της Fed οδήγησε το δολάριο σε υψηλό 10 εβδομάδων έναντι του ευρώ, με το ενιαίο νόμισμα να υποχωρεί κάτω από το 1,12 δολ με ημερήσιες απώλειες 0,70%. Τα χρηματιστήρια κινήθηκαν έντονα ανοδικά με οδηγό τις μετοχές των τραπεζών και υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ, ενώ σε δεύτερη μοίρα πέρασαν τα «καμπανάκια» για τις τράπεζες της Ευρωζώνης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη (Παρίσι, Φρανκφούρτη, Μαδρίτη) έκλεισαν όλοι με κέρδη άνω του 2%, ενώ ο FTSE Mib στο Μιλάνο υπεραπέδωσε με άνοδο 3,34%. Με κέρδη 1,22 και 1,37% αντίστοιχα έκλεισαν οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στην Wall Street, ενώ ημερήσια άνοδο 2%, την μεγαλύτερη του τελευταίου τριμήνου κατέγραψε ο δείκτης Nasdaq των μετοχών της υψηλής τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά