Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Πτωτικά ξεκινά η φετινή τουριστική περίοδος – Αντιδράσεις για την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης

Δυτική Ελλάδα: Πτωτικά ξεκινά η φετινή τ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

«Ταφόπλακα» χαρακτηρίζουν το επικείμενο χαράτσι

Αντιδράσεις προκαλεί η επικείμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και στην Αχαΐα. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Δημήτρης Διαμαντόπουλος τη χαρακτηρίζει καταστροφική, δεδομένου ότι το τουριστικό προϊόν , όπως  εξηγεί , είναι ήδη επιβαρυμένο με διάφορους φόρους και τέλη, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η απορρόφησή του από τους ξενοδόχους, γεγονός που καθιστά τη χώρα μη ανταγωνιστική. Όπως επισημαίνει  το τουριστικό προϊόν έχει επιβαρυνθεί  ακόμα περισσότερο από φόρους (αύξηση ΦΠΑ, διαγραφή έκπτωσης φόρου στα νησιά κ.α,).

«Ούτε ο  πελάτης  μπορεί να πληρώσει το τέλος διαμονής , είναι παράλογοι αυτοί οι φόροι», δηλώνει ο κ. Διαμαντόπουλος.

Αλέξης Τσίπρας: Από το 2018 το τέλος διανυκτέρευσης στα πολυτελή ξενοδοχεία!

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαλέξης , επιμελητηριακός σύμβουλος Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα τουρισμού η  επισημαίνει ότι το τέλος διανυκτέρευσης θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. «Κανένας tour operator δεν θα τα απορροφήσει, από τον Ιούλιο θα αυξηθεί το ΦΠΑ στο 24% κι αυτά πολεμάνε άσχημα τον τουρισμό, που είναι άμεση επένδυση για να πάρει λεφτά η χώρα» επισημαίνει στο thebest.gr.

Πτωτικά ξεκινά η τουριστική σεζόν

Η φετινή τουριστική περίοδος για την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα ξεκινά πτωτικά σε σχέση με πέρυσι, επισημαίνουν τόσο ο Νίκος Παπαλέξης, όσο και ο Δ. Διαμαντόπουλος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δ. Διαμαντόπουλο φέτος ο τουρισμός από ξένες χώρες  είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι  γύρω στο 30%.  Από Ιανουάριο μέχρι και Μάρτιο παρατηρήθηκε πτώση και ακυρώσεις κρατήσεων. Κάποια ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους αλλά με πολύ χαμηλές κρατήσεις, αναφέρει.

Ο Νίκος Παπαλέξης επίσης μιλά για πτωτική τάση προς το παρόν στον τουρισμό αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ελλάδα, ωστόσο εκτιμά ότι στην πορεία μπορεί να ανακάμψει.

Εδώ και 2-3 εβδομάδες έχουν καταλύσει σε ξενοδοχεία της Ηλείας  4.500 αυστριακοί  ηλικιωμένοι, κάποιοι εξ αυτών επισκέπτονται και την Πάτρα, ενώ από την περασμένη εβδομάδα έχουν έρθει Γερμανοί και από τον Ιούνιο αναμένονται Ρώσοι. Προς το παρόν στη Δυτική Αχαΐα τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει αναφέρει ο κ. Παπαλέξης.

 

Δυτική Ελλάδα: Μειωμένη η τουριστική κίνηση στα ... - Thebest.gr

Περιμένουν το Πάσχα οι ξενοδόχοι για να δουν "ανάσταση" - Thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά