Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με «Αντιγόνη» επιστέφουν η Ιωάννα Παππά και ο Νικήτας Τσακίρογλου

Με «Αντιγόνη»  επιστέφουν η Ιωάννα Παππά...

Με την υπογραφή του Θέμη Μουμουλίδη

Ο Νικήτας Τσακίρογλου και η Ιωάννα Παππά πρωταγωνιστούν και φέτος στη σοφόκλεια τραγωδία.Με την περσινή επιτυχημένη καλοκαιρινή παραγωγή του θα εξορμήσει τους φετινούς θερινούς μήνες στην ελληνική περιφέρεια ο Θέμης Μουμουλίδης.

Ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει ξανά την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και πάλι με το ίδιο πρωταγωνιστικό δίδυμο -τον Νικήτα Τσακίρογλου στο ρόλο του βασιλιά της Θήβας Κρέοντα και την Ιωάννα Παππά σε εκείνον της Αντιγόνης. Μαζί τους οι: Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Ελένη Ζαραφίδου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Κώστας Βελέτζας,Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης.

Κείμενο βαθύτατα πολιτικό, που θίγει τόσο την αλαζονεία της εξουσίας, όσο και την ανάγκη του ανθρώπου να ζει ελεύθερος σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, η εν λόγω τραγωδία εξιστορεί την προσπάθεια της ηρωίδας να θάψει τον νεκρό αδελφό της, Πολυνείκη, παρά την αντίθετη εντολή του Κρέοντα, θέτοντας την τιμή των Θεών και την αγάπη για εκείνον υπεράνω των νόμων των ανθρώπων.

Η παράσταση θα ξεκινήσει την περιοδεία της από την Αθήνα στο τέλος Ιουνίου ενώ το πιθανότερο είναι να  κάνει και μια στάση στην Πάτρα, για άλλη μια φορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture