Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το νέο φιλμ του Captain America - Εμφύλιος Πόλεμος ξεκινά να προβάλλεται πανελλαδικά και στην Πάτρα

Το νέο φιλμ του Captain America - Εμφύλι...

Άρχισε εντυπωσιακά την εισπρακτική του πορεία στα διεθνή ταμεία ενώ θετικές είναι και οι πρώτες κριτικές

Πριν 2 χρόνια, το 2ο φιλμ του Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα του στούντιο της Μάρβελ, σε σκηνοθεσία των Τζο και Άντονι Ρούσσο είχε «σκίσει» εμπορικά με κοντά 715 εκατομμύρια δολάρια διεθνείς εισπράξεις. Μάλιστα στην συγκεκριμένη ταινία που είχε και μία αύρα από τις περιπέτειες/θρίλερ της δεκαετίας του ’70, τον αινιγματικό ρόλο του Αλεξάντερ Πιρς είχε ερμηνεύσει ο Αμερικανός σούπερ σταρ Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Οι Anthony Russo και Joe Russo, επιστρέφουν λοιπόν και μας παρουσιάζουν τις νέες περιπέτειες του Captain America/Steve Rogers (ρόλο που ερμηνεύει και πάλι ο Κρις Έβανς) στην ταινία «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» που ήδη ξεκίνησε εντυπωσιακά στα διεθνή ταμεία με εισπράξεις του πρώτου τετραημέρου (28 Απριλίου με 1η Μαΐου 2016) που άγγιξαν τα 200,4 εκατομμύρια δολάρια, άνοιγμα που θεωρήθηκε το 14ο καλύτερο όλων των εποχών, σύμφωνα με το σάιτ boxofficemojo. Η ταινία που κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα και στην Πάτρα σε διανομή της Feelgood, από την Πέμπτη 5/5, βγαίνει στις αίθουσες των ΗΠΑ σε περίπου 4.000 οθόνες, από την Παρασκευή 6/5 και αναμένεται να πετύχει ένα αρκετά υψηλό άνοιγμα.

Στην πραγματικότητα, στη νέα υπερπαραγωγή της Μάρβελ «Captain America:Civil War», έχουμε μια συναρπαστική σύναξη σούπερ ηρώων και χαρακτήρων του κόσμου της Marvel, αφού προελαύνουν επί της οθόνης από το νέο Spider-Man (Tom Holland), τον Ant-Man (Paul Rudd) και τον Iron Man (Robert Downey Jr.), μέχρι τον Hawkeye (Jeremy Renner), την Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), τον Vision (Paul Bettany), τον Winter Soldier (Sebastian Stan) και φυσικά την υπέροχη Black Widow (στο ρόλο και πάλι η Scarlett Johansson).

Μετά το τέλος της ταινίας «Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron», o Steve Rogers (Captain America) και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει η ιστορία του Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος. Μετά από ένα διεθνές επεισόδιο στη Νιγηρία, όπου χρειάστηκε η καταλυτική επέμβαση των Εκδικητών, ξεκίνησαν κάποιες πολιτικές διεργασίες ώστε να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σώμα αρμόδιο να εγκρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επεμβαίνει το επίλεκτο σώμα των υπερηρώων. Η νέα αυτή γραφειοκρατική αντιμετώπιση αδρανοποιεί, κατά κάποιο τρόπο, τους Εκδικητές ενώ αυτοί πρέπει να στρέψουν όλη την προσοχή τους σε έναν νέο καταχθόνιο κακό που εμφανίζεται και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο.

Το ενδιαφέρον στη νέα αυτή περιπέτεια που έχει διάρκεια 147 λεπτά και θα προβληθεί και τρισδιάστατη (και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) είναι ότι στο επίκεντρο του σεναρίου είναι ένας εμφύλιος πόλεμος που ξεσπά ανάμεσα στους άλλοτε αγαπημένους υπερήρωες.

Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας «Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα» τον Απρίλιο του 2014, ο αρχι-παραγωγός της Marvel, Kevin Feige ήταν τρομερά ενθουσιασμένος που θα είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά με τους σκηνοθέτες Anthony και Joe Russo για την 3η ταινία του Captain. Καθώς οι δύο πρώτες ταινίες είχαν το δικό τους ύφος και χαρακτήρα, οι δύο σκηνοθέτες ανέπτυξαν στον παραγωγό και σε όλη την ομάδα το όραμά τους για τη νέα ταινία. “Νιώσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, αφού η ίδια η αφήγηση και η ιστορία είναι από μόνες τους τόσο ιδιαίτερες. Μαζευτήκαμε με την ομάδα παραγωγής και αναλύσαμε τους χαρακτήρες του έργου και τι επιδιώκει ο καθένας από αυτούς να επιτύχει ατομικά.

Αυτή ακριβώς η κουβέντα μάς οδήγησε στο τι ύφος θα είχε τελικά η ταινία” εξήγησε ο Joe Russo ενώ ο Anthony Russo με τη σειρά του τόνισε ότι “το μοτίβο που θέλαμε διακαώς να αποφύγουμε ήταν το ότι οι Εκδικητές τσακώνονται μεταξύ τους, μετά τα ξαναβρίσκουν και αποφασίζουν στο τέλος να πολεμήσουν όλοι μαζί τον κακό ενωμένοι. Θέλαμε κάτι διαφορετικό, πιο περίπλοκο. Ο κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του φωνή και τις δικές τους ιδιαιτερότητες.

Η εμπειρία μας από το Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα μάς έχει βοηθήσει πολύ να αντιληφθούμε την ατομικότητα του καθενός και να κατανοήσουμε τον τρόπο που σκέφτεται και εξελίσσεται”.

“Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη δυναμική της ιστορίας είναι η σχέση μεταξύ του Steve Rogers και του Bucky Barnes” σχολίασε ο παραγωγός Nate Moore. “Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος για να σώσει τον καλύτερό του φίλο; Η απόφαση του Steve Rogers -για πρώτη φορά στα χρονικά- να πράξει σκεπτόμενος το προσωπικό συμφέρον και όχι το συλλογικό είναι κάτι που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας”.

Ο Bucky Barnes υπήρξε ο Στρατιώτης του Χειμώνα και αιχμάλωτος πολέμου για πάνω από 80 χρόνια. Η αυτοπεποίθηση και η λογική του έχουν κλονιστεί αφάνταστα. O Steve όμως βλέπει ακόμη ψήγματα του επιστήθιου φίλου του στον Στρατιώτη του Χειμώνα που ήταν ο κακός του 2ου φιλμ.

Στο νέο φιλμ θα δούμε και νεοφερμένους χαρακτήρες σαν τον Black Panther, ο οποίος έχει μια πολύ δυναμική παρουσία και μπαίνει ανάμεσα στο δίπολο Steve Rogers - Tony Stark.

Παρά το πληθωρικό καστ της ταινίας, από την αρχή έως και το τέλος του έργου εκείνος που πρωταγωνιστεί είναι ο Captain America. Ο Chris Evans βάζει για 5η φορά την εμβληματική στολή του! “Όταν κλήθηκα πρώτη φορά να υπογράψω για το ρόλο, πραγματικά δεν ήξερα που έμπλεκα” σχολιάζει χαριτολογώντας ο 35χρονος ηθοποιός που έχει γεννηθεί στη Βοστώνη.

“Έχω πια ταυτιστεί με τον Captain και μου αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις. To πολύ ενδιαφέρον σε αυτήν την ταινία είναι ότι ο Steve για πρώτη φορά δεν γνωρίζει πραγματικά την απάντηση. Αυτή τη φορά δεν είναι τόσο ξεκάθαρο ποιο είναι το σωστό και ποιο λάθος”.

Ο Captain America, η Black Widow, ο Sam Wilson και η Wanda Maximoff πήραν μέρος σε μια διεθνή αποστολή στο Λάγος της Νιγηρίας, η οποία, όμως, είχε τραγική κατάληξη, αφού τελικά σκοτώθηκαν αρκετοί αθώοι πολίτες. Τότε, ακριβώς, γεννήθηκε η ανάγκη επίβλεψης των Εκδικητών. Αυτό δεν κάθεται και πολύ καλά στον αρχηγό τους. “O Steve Rogers έχει την πεποίθηση ότι οι Εκδικητές θα πρέπει να είναι μια αμιγώς αυτοδιοικούμενη οργάνωση” εξήγησε ο Kevin Feige. “Θεωρεί πως είναι σε θέση να πάρουν υπεύθυνες αποφάσεις παρόλο που λειτουργούν ανεξάρτητα. Δεν έχει καμία διάθεση να μπλέξει με τη λαίλαπα της γραφειοκρατίας”.

Η απότομη αλλαγή στα πιστεύω των Steve Rogers και Tony Stark προσδίδει μια ιδιαίτερη χροιά στη σύγκρουσή τους. Όπως περιέγραψε ο Chris Evans, “ο Cap ήταν πάντα ένας ομαδικός παίχτης. Είναι στρατιωτικός. Έχει μάθει να δέχεται και να εκτελεί διαταγές. Έτσι, αν η κυβέρνηση θεωρήσει ότι κάτι γίνεται για καλό, τι δουλειά έχει αυτός να το αμφισβητήσει; Ο Tony από την άλλη είναι τύπος πιο μοναχικός που πάντα είναι στη δική του φάση. Δεν περιμένεις σε καμία περίπτωση από αυτόν να συμβαδίσει με τη λογική των κυβερνώντων”.

O σκηνοθέτης Joe Russo μιλώντας για τον Chris Evans, είπε πως “πρόκειται για έναν ταλαντούχο ηθοποιό που ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται στο χώρο. Έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση και κάνει σχεδόν όλες τις επικίνδυνες σκηνές μόνος του χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κασκαντέρ. Αυτό οπωσδήποτε προσδίδει extra στοιχεία ρεαλισμού”.

Από την άλλη, ο Tony Stark είναι το δεξί χέρι του Captain America στους «Εκδικητές – Avengers». Οι δυο τους έχουν τελικά εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις αναφορικά με την κυβερνητική κηδεμονία και την άμβλυνση της δύναμης της ομάδας. Ο 51χρονος Robert Downey Jr. ή αλλιώς ο Iron Man κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του σε ταινία του Captain America. Όπως είπε ο Robert Downey Jr., “κάποια στιγμή ο Tony συνειδητοποιεί ότι έχει στη διάθεσή του άπειρα χρήματα, αλλά δεν νιώθει πραγματικά ευτυχισμένος. Φαίνεται πιο προβληματισμένος από κάθε άλλη φορά, από κάθε άλλη ταινία. Αυτά θεωρώ ότι είναι σημάδια ωρίμανσης”.

“Το κοινό έχει μάθει πια τον Tony Stark, αφού τον έχει δει σε περισσότερες από πέντε ταινίες. Αυτή τη φορά, σκοπός μας ήταν να δείξουμε κάτι εντελώς διαφορετικό” πρόσθεσε ο παραγωγός Nate Moore.

Η Scarlett Johansson υποδύεται τον χαρακτήρα της Black Widow, για 5η φορά επίσης και είναι κάτι που δεν έχει ξανακάνει σε ολόκληρη την καριέρα της. “Πραγματικά είναι η μοναδική φορά που έχω την ευκαιρία να ωριμάσω μαζί με κάποιον χαρακτήρα” εξομολογήθηκε η 31χρονη ηθοποιός.

Μάλιστα όπως έγραψε η εφημερίδα Usa Today πριν 2 ημέρες, σε δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ φαν του κινηματογραφικού κόσμου της Μάρβελ, θέλουν και σχεδόν απαιτούν η Black Widow – Σκάρλετ Γιόχανσον να έχει στο άμεσο μέλλον την δικιά της ταινία με αυτή πρωταγωνίστρια.

Ο νεοσύλλεκτος Εκδικητής Rhodey/War Machine (Don Cheadle) κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε ταινία του Captain America ενώ μία από τις αποκαλύψεις της ταινίας Οι Εκδικητές: H Εποχή του Ultron, ο Clint Barton/Hawkeye τον οποίο είχε υποδυθεί ο Jeremy Renner, επιστρέφει στην νέα ταινία. Μια ακόμη επιστροφή είναι αυτή της Elizabeth Olsen σαν Wanda Maximoff/Scarlet Witch ως ένα από τα νέα μέλη της ομάδας των Εκδικητών. Στην πρώτη της αποστολή δεν τα πάει και τόσο καλά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να πρέπει να επιλέξει στρατόπεδο. “Το βασικό είναι ότι το θέμα έχει πια πολιτικοποιηθεί. Οι Εκδικητές θα πρέπει να δρουν αυτόνομα ή θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες;” τόνισε η Olsen.

“Σε αυτήν τη φάση η Wanda έχει πανικοβληθεί, αφού έχει προκαλέσει κακό σε τόσους ανθρώπους. Μάλλον δεν την απασχολεί άμεσα ποια πλευρά να διαλέξει. Καταλήγει να διαλέξει το στρατόπεδο του Cap, μάλλον πιο πολύ επειδή εκεί νιώθει περισσότερο αποδεκτή”.

Μία ακόμη γνώριμη παρουσία είναι ο αινιγματικός Vision, τον οποίον υποδύεται ο Paul Bettany. Ένα νέο πρόσωπο στην ομάδα των Εκδικητών είναι και ο Scott Lang/Ant-Man τον οποίο υποδύεται ο Paul Rudd (τον είδαμε το περασμένο καλοκαίρι στη δική του ταινία). Είναι η 1η παρουσία του Ant-Man σε άλλη ταινία της Marvel, κι όπως παραδέχτηκε ο Πολ Ραντ, «ήταν πραγματικά μια τρομερή εμπειρία».

Όπως προείπαμε, μία από τις πιο αναμενόμενες προσθήκες στο σύμπαν της Marvel που ντεμπουτάρει στο Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος είναι ο T’Challa/Black Panther. Για το ρόλο του οι παραγωγοί επέλεξαν τον Chadwick Boseman. “Πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό ηθοποιό. Μπορεί να φέρει πολλά δικά του στοιχεία στο ρόλο” τόνισε ο Kevin Feige.

Την πρώτη του εμφάνιση στο μαγευτικό σύμπαν της Marvel κάνει και ο Spider-Man, τον οποίο πλέον ανέλαβε να υποδυθεί ο μόλις 19χρονος ηθοποιός Tom Holland. Όσο οι Εκδικητές έχουν να λύσουν τις εσωτερικές τους διαφορές, ο μυστηριώδης Zemo (Daniel Brühl) καταστρώνει τα δικά του ζοφερά σχέδια. Καθώς δεσπόζει η κόντρα του Cap με τον Iron Man, κάποιος εκεί στο σκοτάδι προσπαθεί να υπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς.

“O ρόλος του Daniel στην ταινία είναι καθοριστικός” είπε ο σκηνοθέτης Anthony Russo. “Η δομή της ταινίας, αλλά και η αφήγησή της έχει στηριχτεί στις πτυχές του κάθε χαρακτήρα. Ο Brühl έχει αυτή την ικανότητα να δείχνει τρομακτικός και επικίνδυνος, αλλά από την άλλη να είναι τόσο γήινος και γεμάτος ανθρώπινα συναισθήματα”.

*Τα γυρίσματα της ταινίας εκτός από τις ΗΠΑ έγιναν επίσης στις εξής χώρες: Γερμανία, Αυστρία, Ισλανδία, Πουέρτο Ρίκο, Ινδονησία, Βραζιλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην ταινία, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, θα δούμε ένα από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά οχήματα που υπάρχουν. Πίσω από το τιμόνι, αναπαυτικά στο κάθισμα θα δούμε τον τυχερό T’Challa/Black Panther. Οι παραγωγοί στράφηκαν στην Audi και η εταιρεία διέθεσε ένα high-tech αυτοκίνητο που δεν έχει ακόμη βγει στην παραγωγή.

Οι τεχνικές του Captain America είναι περισσότερο βασισμένες σε πιο παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, όπως Judo, Karate, Tae Kwan Do και Aikido. Ο Black Panther που είναι ένας από τους καλύτερους μαχητές πολεμικών τεχνών του σύμπαντος της Marvel (η δικιά του ταινία θα βγει το 2018) είναι πιο πολύ επηρεασμένος από το στιλ του βραζιλιάνικου Capoeira, που συνδυάζει πολεμικές τέχνες, ακροβατικά, μουσική και χορό. Έχει, επίσης, και κάτι από κινέζικο Kung Fu στο στιλ του.

Ο Anthony Mackie, επίσης, είναι πολύ χαρούμενος με τις βελτιώσεις που επήλθαν στη Falcon στολή του. Νιώθει πιο Εκδικητής τώρα, μέσα στην πιο high-tech και αεροδυναμική αμφίεσή του.

Κάποιες βελτιώσεις έγιναν επίσης και στην στολή του Ant-Man. Τελικά στην νέα ταινία της Marvel Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος κανένας από τους Εκδικητές δεν θα πρέπει να έχει παράπονο σε σχέση με την εμφάνισή του.

Σενάριο: Christopher Markus, Stephen McFeely.

Παίζουν ακόμα οι: Frank Grillo, William Hurt, Martin Freeman.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Trent Opaloch

Παραγωγοί: Kevin Feige, Victoria Alonso, Nate Moore, Louis D’ Esposito.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture