Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής σε νεροκολοκύθες - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκ...

Στα πλαίσια των γενέθλιων εορταστικών εκδηλώσεων, για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της ΟΙΚΙΠΑ

Πλήθος κόσμου, μελών και φίλων της ΟΙΚΙΠΑ, πήρε μέρος στα χθεσινά (4/5/16) εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής σε νεροκολοκύθες, του πατρινού ζωγράφου Παναγιώτη Χαλούλου, στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ (Σαχτούρη 64). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Οικολογικής Κίνησης:

"Η παραπάνω εκδήλωση ήταν η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΟΙΚΙΠΑ, στα πλαίσια του γιορτασμού της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυσή της.

Οι συμμετέχοντες θαύμασαν τα πρωτότυπα ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη, πάνω σε νεροκολοκύθες τις οποίες καλλιεργεί ο ίδιος, και τα οποία απεικονίζουν θέματα παρμένα από την ελληνική φύση.

Ένας ανοιξιάτικος κόσμος, με ελληνικό χρώμα, φιγουρά­ρει στις ζωγραφισμένες νεροκολοκύθες του Παναγιώτη Χαλούλου. Μπορεί να δει κανείς λουλούδια του κήπου και της υπαίθρου, πουλιά που συναντούμε στην ελληνική φύση, όπως χελιδόνια, γλάρους, περιστέρια και ακόμα ροδοπε­λεκάνους, κύκνους κ.α

Δεν μένει έξω όμως και ο ενάλιος κόσμος κι έτσι βλέπουμε χταπόδια, δελφίνια, όστρακα και αχινούς σε όμορφες εικό­νες θαλάσσιου βυθού. Και οι αστερίες να κοσμούν όχι μόνο το θαλάσσιο κόσμο, αλλά να γίνονται κάποιες φορές, με μια υπερρεαλιστική διάθεση, αστέρια στον έναστρο ουρανό!

Εκτός από τις ζωγραφισμένες νεροκολοκύθες ο καλλιτέχνης εκθέτει και τέσσερεις πίνακες με έμπνευση από την ελληνική φύση.

Παράλληλα με την έκθεση ζωγραφικής οι συμμετέχοντες επισκέπτες  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από έντυπο εκθεσιακό υλικό που ετοίμασαν τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ, για τις χρήσεις και την καλλιέργεια της νεροκολοκύθας σε όλους τους λαούς της γης, ενώ φεύγοντας έπαιρναν μαζί τους και σπόρους νεροκολοκύθας για να φυτέψουν  στον κήπο τους.

Οι ζωγραφισμένες νεροκολοκύθες μαζί με τους 4 πίνακες σε καμβά, θα εκτίθενται στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ, Σαχτούρη 64, από την Τετάρτη, 4 Μαΐου μέ­χρι τις 20 του ίδιου μήνα, από Δευτέρα έως Παρασκευή 7-9 μμ.

Οι γενέθλιες εκδηλώσεις της ΟΙΚΙΠΑ συνεχίζονται την Παρασκευή 6 Μαΐου στα Ψηλαλώνια, όπου σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και στα πλαίσια του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η φύση στην πόλη» όπου 61 ερασιτέχνες φωτογράφοι εκθέτουν τα φωτογραφικά τους έργα.

Το Σάββατο 7 Μαΐου στις 7.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμπελοποννησιακού σταδίου, θα γίνει η κεντρική εκδήλωση απολογισμού της 30χρονης δράσης της ΟΙΚΙΠΑ, ενώ την Κυριακή 8 Μαΐου μέλη και φίλοι της κίνησης θα πάρουν μέρος στην Πανελλήνια διάσχιση του φαραγγιού του Βουραϊκού ποταμού."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture