Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Απόλλων Carna: Η μεταβατική χρονιά και η αποχώρηση του μεγάλου αρχηγού- Ένας πρώτος απολογισμός-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Απόλλων Carna: Η μεταβατική χρονιά και η...
Μάτσας Ηλίας

Μια σεζόν γεμάτη σκαμπανευάσματα. Γλυκόπικρη γεύση με τα πλέι-οφ να χάνονται στις λεπτομέρειες

Η φετινή σεζόν ήταν για τον Απόλλων Carna διαφορετική. Εδραιωμένος πια στα σαλόνια της Α1, μετά την πενταετή του αποχή και έχοντας φτάσει στον δεύτερο τελικό της ιστορίας του, ο Απόλλων αποφάσισε να αλλάξει.

Αρχικά αλλάζει ο διοικητικός ηγέτης, με τον Φίλιππο Καμίση να αναλαμβάνει πρόεδρος των μελανόλευκων και να πρωτοστατεί στην νέα σελίδα.

Ακολουθεί η αποχώρηση του Νίκου Βετούλα από την ομάδα. Μια αποχώρηση που είχε αναγγελθεί από το τέλος της προηγούμενης σεζόν. Ο εμβληματικός αρχηγός των μελανόλευκων που από την θέση του προπονητή επανέφερε τον Απόλλωνα στα σαλόνια της Α1, στα πλέι-οφ και στον τελικό του Κυπέλλου.

Η σεζόν άρχισε με πολλές φιλοδοξίες και όνειρα με τον  Παπαχατζή στο τιμόνι. Φιλοδοξίες που δεν άργησαν να διαψευσθούν καθώς ο Απόλλων στην έναρξη του Πρωταθλήματος δεν μπορεί να σημειώσει καμία νίκη μέχρι την 4η αγωνιστική και βρίσκεται κολλημένος στον πάτο της βαθμολογίας.

Απογοητεύει τον κόσμο του, χάνοντας στην Περιβόλα κρίσιμες αναμετρήσεις, με συνδιεκδικητές της παραμονής όπως ο Κόροιβος ή ο Αρκαδικός.

Και μετά έρχεται η έλευση του Κώστα Μέξα. Ο Απόλλων κερδίζει σε ψυχολογία και με αφετηρία της έδρα του αρχίζει την αναρρίχηση στον βαθμολογικό πίνακα.

Όταν δε ολοκληρώνει και τις αλλαγές των ξένων του, πετυχαίνει μεγάλες νίκες (όπως αυτή με τον ΠΑΟΚ στην Περιβόλα) και εδραιώνεται στην πρώτη οχτάδα.

Ντίλαρντ και Σάντλερ δίνουν άλλη πνοή στην ομάδα, σε συνδυασμό με τον μεγάλο επαναπατρισμό του Πατρινού Φώτη Λαμπρόπουλου και οδηγούν τον Απόλλων από νίκη σε νίκη, διατηρώντας ένα καλό σερί νικών στην έδρα του.

Και μετά…έρχεται η τιμωρία του Ντίλαρντ. Ο Αμερικάνος, ηγέτης την αναγέννησης των μελανόλευκων, «πιάνεται» να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και αφήνει την ομάδα «αβοήθητη» για δύο μήνες(και δύο αγώνες). Μια απουσία που στοίχησε περισσότερο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά καθώς ο Νίλαρντ είχε αναδειχθεί σε ηγετική προσωπικότητα του Απόλλωνα, βρισκόμενος στην κορυφή από τις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες.

Έτσι ο Απόλλων χάνει το τραίνο των πλέι-οφ, στις λεπτομέρειες για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μια χρονιά που άρχισε με όνειρα, έφερε τους μελανόλευκους στο χείλος του γκρεμού(της Α2) και τελικά τους άφησε με την γλυκόπικρη γεύση της μη εισόδου στην οχτάδα.

Στιγμή της χρονιάς η αποχώρηση του Νίκου Αργυρόπουλου. Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας που έχει αναδείξει η Πάτρα τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε μετά από 20 σεζόν στην πρώτη κατηγορία(με Απόλλων, Άρη, Πανελλήνιο και Ολυμπιακό) να κρεμάσει τα παπούτσια στο τέλος της σεζόν. Στο τελευταίο του παιχνίδι μάλιστα στην Περιβόλα, σε μια συγκινητική γιορτή, τιμήθηκε από την διοίκηση, την ΕΣΑΚΕ, το Πατρινό μπάσκετ και τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports