Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Ο Εκλεκτός της Νύχτας - Midnight Special» από 21 Απριλίου στις ελληνικές αίθουσες

To φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Ο Εκλεκ...

Σε σκηνοθεσία του Τζεφ Νίκολς

Η νέα ταινία του ταλαντούχου σκηνοθέτη Τζεφ Νίκολς, «Ο Εκλεκτός της Νύχτας - Midnight Special» όπου πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Σάνον, Τζέισον Λίμπερερ, Τζόελ Έτζερτον, Κίρστεν Ντανστ, Άνταμ Ντράιβερ και Σαμ Σέπαρντ, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 21 Απριλίου 2016, σε διανομή της Tanweer.

Η ταινία που αναμένεται να έρθει και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων, συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ενώ έκανε ντεμπούτο επί αμερικανικού εδάφους στο ανερχόμενο SXSW Film Festival, στο Ώστιν του Τέξας.

Στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, “Ο Εκλεκτός της Νύχτας - Midnight Special” ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Τζεφ Νίκολς αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι είναι ένας από τους δεινότερους αφηγητές της εποχής μας.

Ένας πατέρας (Μάικλ Σάνον), αναγκάζεται να ζήσει σαν φυγάς, προκειμένου να προστατέψει τον γιο του, Άλτον (Τζέιντεν Λίμπερερ) και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τις ειδικές δυνάμεις του μικρού.

Αυτό που θα ξεκινήσει σαν δίωξη, με τους θρησκόληπτους από την μια πλευρά και την τοπική αστυνομία από την άλλη, θα κλιμακωθεί σε ανθρωποκυνηγητό με την εμπλοκή των ανώτατων κυβερνητικών κλιμάκιων. Τελικά όμως, ο πατέρας ρισκάροντας τα πάντα, θα προστατέψει τον Άλτον και θα τον βοηθήσει να εκπληρώσει το πεπρωμένο του. Ένα πεπρωμένο που θα αλλάξει τον κόσμο για πάντα.

Στην ταινία “Midnight Special” που αναμένεται με ενδιαφέρον από τους σινεφίλ, πρωταγωνιστούν ο υποψήφιος για Oscar, Μάικλ Σάνον (“Revolutionary Road”), ο Αυστραλός ηθοποιός Τζόελ Έντζερτον (“Black Mass”, “The Great Gatsby,” “Zero Dark Thirty”), η Κίρστεν Ντανστ (“Melancholia,” the “Spider-Man” movies), ο Άνταμ Ντράιβερ (“Star Wars: The Force Awakens”, “Inside Llewyn Davis,” “Girls”), ο Τζέιντεν Λίμπερερ (“St. Vincent de Van Nuys”) και ο υποψήφιος για Oscar, Σαμ Σέπαρντ (“The Right Stuff”). Το καστ συμπληρώνουν ο Μπιλ Καμπ (“12 Years a Slave,” “Lincoln”), ο Σκοτ Χέιζ (“Child of God,” “As I Lay Dying”) και ο Πολ Σπαρκς (“Boardwalk Empire” του HBO και “Mud”).

Ο Τζεφ Νίκολς (“Mud –Ένα καλοκαίρι”, “Take Shelter - Το Καταφύγιο”) υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο. Η Σάρα Γκριν (“Mud”, “The Tree of Life”) και ο Μπράιαν Κάβανο-Τζόουνς (“Insidious: Chapter 2,” “Sinister”), που στο παρελθόν συνεργάστηκαν με τον Νίκολς στη μεγάλη επιτυχία “Take Shelter”, έχουν αναλάβει την παραγωγή της ταινίας, ενώ οι Γκλέν Μπάσνερ (“Mud”), Χανς Γκράφαντερ (“Somebody Up There Likes Me”), και ο Έλληνας Χρίστος Β. Κωνσταντακόπουλος (“Take Shelter”) την εκτέλεση παραγωγής.

Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του ο Άνταμ Στόουν (“Mud”, “Take Shelter”), η καλλιτεχνική διεύθυνση του Τσαντ Κιθ (“Take Shelter”) και το μοντάζ της Τζούλι Μονρό (“Mud”).  Η μουσική είναι του Ντέιβιντ Γουίνγκο (“Mud,” “Take Shelter”). To “Midnight Special” έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνο, συμμετέχωντας στο διαγωνιστικό τμήμα.

Έχοντας εξαιρετικές κριτικές (84% fresh στο rottentomatoes και 78% στο metacritic), «Ο Εκλεκτός της Νύχτας» ήδη χαρακτηρίζεται από τις ταινίες – έκπληξη του 2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture