Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η "Ζωούπολη" της Ντίσνει άφησε 2η στο Αμερικάνικο box office την "Αφοσίωση - Allegiant" που προβάλλεται και στην Πάτρα

Η "Ζωούπολη" της Ντίσνει άφησε...

Το φιλμ "Γάμος αλά ελληνικά 2" κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 25 Μαρτίου

Εκπλήξεις έκρυβε το Αμερικάνικο box office το περασμένο τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2016 καθώς την πρωτιά κράτησε για 3ο σερί σαββατοκύριακο η πολύ επιτυχημένη νέα καρτούν ταινία της Ντίσνει «Ζωούπολη» που παίζεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Η πολύ αστεία «Ζωούπολη» πρόσθεσε ακόμη 38 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το boxofficemojo.com και πλέον στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τα 201 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις και συνεχίζει ακάθεκτη ενώ μαζί με τις εισπράξεις από τον υπόλοιπο κόσμο έχει φτάσει τα 594 εκατομμύρια δολάρια.

Η «Ζωούπολη» πέρασε για λίγο τη νέα συνέχεια του δημοφιλούς franchise της Τριλογίας της Απόκλισης, με την 3η ταινία «Allegiant – Αφοσίωση» που ήδη προβάλλεται στην Πάτρα από την περασμένη εβδομάδα σε διανομή της Odeon, να φτάνει οριακά τα 30 εκατομμύρια δολάρια στο ξεκίνημα της στις ΗΠΑ, νούμερο χαμηλότερο κατά 44% σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ταινίες «Divergent» και «Insurgent» το 2014 και 2015 αντίστοιχα.

Η ταινία «Αφοσίωση» σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Σβέντκε με τον Ελληνικής καταγωγής γοητευτικό νέο ηθοποιό Τέο Τζέιμς και την Σειλίν Γούντλι και πάλι στους κεντρικούς ρόλους και κακό τον 61χρονοΤζεφ Ντάνιελς (σε βασικούς ρόλους η Ναόμι Γουότς, η Οκτάβια Σπένσερ και ο Μάιλς Τέλερ ενώ η κακιά Τζανίν της Κέιτ Γουίνσλετ που εξολοθρεύτηκε στην 2η ταινία εδώ υπάρχει μόνο ως αναφορά) είναι καλογυρισμένη, μεταφέρει τη δράση έξω από τον προστατευτικό φράκτη του κατεστραμμένου Σικάγο, κάνει ωστόσο μία σεναριακή «κοιλιά» και φυσικά αφήνει την αγωνία για το 4ο και τελευταίο φιλμ με τίτλο «Ascendant» που θα βγει στις αίθουσες τον Ιούνιο του 2017.

Να προσθέσουμε πως ο 31χρονος Άγγλος αλλά ελληνικής καταγωγής Τέο Τζέιμς είναι γεννημένος στην Οξφόρδη και ο παππούς του είχε μεταναστεύσει από την Πελοπόννησο στη Νέα Ζηλανδία.  Η ταινία «Αφοσίωση» έχει συγκεντρώσει άλλα 54 εκατομμύρια δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο ενώ εκτιμάται πως στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει τα 100 και ίσως να πλησιάσει τα 130 εκατομμύρια της 2ης ταινίας της σειράς αυτής ταινιών επιστημονικής φαντασίας που βασίζονται στα βιβλία της Βερόνικα Ροθ.

Στο μεταξύ το θρίλερ «10 Cloverfield lane» σε σκηνοθεσία Dan Trachtenberg με τους Mary Elizabeth Winstead, John Goodman και John Gallagher Jr., σε παραγωγή του J.J. Abrams που θα δούμε από τις 31 Μαρτίου στην Ελλάδα σε διανομή της εταιρείας UIP, έχει φτάσει τα 45 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις σε 2 εβδομάδες, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η καλή πορεία της δραματικής ταινίας «Miracles from heaven» της Sony, με την Τζένιφερ Γκάρνερ που ξεκίνησε με πάνω από 18,5 εκατομμύρια δολάρια στα Αμερικάνικα ταμεία.

Όσο για το προσεχές weekend το ενδιαφέρον όπως είναι φυσικό θα μονοπωλήσει η κόμικ υπερπεριπέτεια «Batman v Superman: Dawn of Justice» (από 24 Μαρτίου και στην Ελλάδα και την Πάτρα από την εταιρεία Tanweer) που θα βγει σε 4,100 αίθουσες στην Βόρειο Αμερική! Απέναντι του φιλοδοξώντας να επαναλάβει ή έστω να πλησιάσει την τεράστια επιτυχία του 2002, θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Μαρτίου το «My Big Fat Greek Wedding 2 - Γάμος αλά ελληνικά 2» με την Ελληνικής καταγωγής από τον Δρυμό Καλαβρύτων Νία Βαρντάλος, τον Τζον Κόρμπετ και πάλι στο πλάι της και το ζεύγος Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον στην παραγωγή. Η ταινία αυτή της Universal θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 7 Απριλίου 2016 από την UIP.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Στο πόστερ της ταινίας "Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση" ο ελληνικής καταγωγής Τέο Τζέιμς.

Στο πόστερ της ταινίας "Η Τριλογία ...

Στο πόστερ της ταινίας "Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση" ο ελληνικής καταγωγής Τέο Τζέιμς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture