Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την Πέμπτη η ποδαράτη παρέλαση της Μπούλας – Την Παρασκευή η εκδήλωση «Ζωγραφίζοντας τη μουσική»

Την Πέμπτη η ποδαράτη παρέλαση της Μπούλ...

Η πομπή της Μπούλας θα ξεκινήσει στις 20.00 το βράδυ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 και αναδεικνύοντας τον παραδοσιακό, αυθεντικό και αυθόρμητο χαρακτήρα της Αποκριάς, την Πέμπτη 10 Μαρτίου και ώρα 20.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ποδαράτη παρέλαση Μπούλας στο κέντρο της πόλης (η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για την περασμένη Παρασκευή 4 Μαρτίου).

Με σημείο εκκίνησης τις σκάλες Αγίου Νικολάου θα ξεκινήσει η Παρέλαση της Μπούλας, η οποία με τη συνδρομή του Μουσικού Άρματος του Δήμου θα ακολουθήσει τη διαδρομή Αγίου Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου. Στην παρέλαση θα συμμετέχουν μέλη πληρωμάτων, καρναβαλιστές, εθελοντές, μέλη του συλλόγου Α.Σ.Τ.Ο Επικοινωνούμε με αυτοσχέδια κρουστά.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση καλεί όσους θέλουν να πλαισιώσουν την πομπή, να συμμετάσχουν ντυμένοι μπούλες και εφοδιασμένοι με ότι αυτοσχέδια κρουστά φανταστούν προκειμένου να … ακουστεί δυνατότερα το καρναβαλικό μήνυμα και να μεταφερθεί καλύτερα η αποκριάτικη εικόνα και διάθεση στους δρόμους της πόλης.

*Στο μεταξύ μία ιδιαίτερη σύγκλιση των τεχνών της ζωγραφικής και της μουσικής μέσω του Καρναβαλιού, θα επιχειρηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.30 το μεσημέρι στην εκδήλωση «Ζωγραφίζοντας τη μουσική», που θα ξετυλιχτεί στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου μεταξύ Ρήγα Φεραίου και Μαιζώνος.

Πατρινοί ζωγράφοι εμπνέονται ακούγοντας μουσικοί και δημιουργούν επιτόπου καταθέτοντας το αποτέλεσμα της εικαστικής τους φαντασίας και τέχνης.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο δρώμενο, που συνδέει το Καρναβάλι με τις τέχνες, και θα επιχειρηθεί να δώσει ενδιαφέρουσες προοπτικές και διεξόδους για το μέλλον προάγοντας την καλλιτεχνική διάσταση στο Πατρινό Καρναβάλι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture