Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Ο Σύλλογος Γυναικών της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου "Η Ομάδα τίμησε την γιορτή της γυναίκας με δυο εκδηλώσεις

Πάτρα:Ο Σύλλογος Γυναικών της Δημοτικής ...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο πολύ δραστήριος Σύλλογος γυναικών η "ΟΜΑΔΑ" της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου Πατρών με αφορμή τη Γιορτή της Γυναίκας πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στις Γυναίκες.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου και σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Discover your Way παρουσιάστηκε το βιβλίο της κ. Μαρίας Μηλιαρά "ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΞΩ" από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι αναγνώστριες Αναστασία Δημητροπούλου και η Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου. Αποσπάσματα του βιβλίου ζωντάνεψαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας "Ταξιδευτές της Πρόζας" Ναταλία Μπεσσαράμπ, Αγγελική Μπιλάλη, Κατερίνα Μαντά-Αντωνακοπούλου και Γωγώ Καραμπούλα-Φωτοπούλου.

Η συγγραφέας κ.Μηλιαρά μίλησε για τη γυναίκα μέσα από την ηρωίδα του βιβλίου της που στα χρόνια της κατοχής έδωσε τη δική της μάχη και έκανε το χρέος της σαν μάνα και γυναίκα απέναντι στα παιδιά της και στα δύσκολα χρόνια του ναζισμού.

Μίλησε επίσης για τον καθημερινό αγώνα των γυναικών σε όλα τα επίπεδα και για τις διακρίσεις που υφίστανται ακόμα και στις μέρες μας.

Αφού ευχαρίστησε τόσο την Πρόεδρο του Συλλόγου "ΟΜΑΔΑ" κ. Αναστασία Μπιρλή, όσο και όλους τους συντελεστές της παρουσίασης, έκλεισε την ομιλία της δανειζόμενη τα λόγια ενός γέροντα μοναχού του Αγίου Όρους:

" Η γυναίκα είναι ο ύμνος της δημιουργίας.Οι καλύτεροι ζωγράφοι κάνουν υπέροχους πίνακες. Οι τελειότεροι γλύπτες θεσπέσια αγάλματα. Ζωή όμως δημιουργεί μόνο η γυναίκα. Αυτή είναι δημιουργός! Δεν ντρεπόμαστε παιδί μου; Αποκλείσαμε τις γυναίκες, τα αιώνια φώτα, που φέρνουν ζωή. Δίχως μάνα δεν θα 'σουν γιός, δεν θα υπήρχε ζωή. Πάνω της στεριώθηκε η δημιουργία και αντί να πούμε σ'ευχαριστώ αιώνια μάνα της κλείσαμε την πόρτα στο 'Αγιο Βουνό και βάλαμε κέρβερους σε κάθε πύλη".

Η Πρόεδρος του Συλλόγου και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου κ.Μπιρλή αφού ευχαρίστησε τη συγγραφέα απηύθηνε χαιρετισμό σε όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου και μίλησε για την τέχνη της ανάγνωσης και για την ωφελιμότητα ενός καλού βιβλίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρόεδροι:  της Κοινότητας Κάτω Καστριτσίου κ.Χαράλαμπος Χρυσικόπουλος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανίου κ.Νατάσα Γεωργαρά, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Αγ.Βασιλείου κ.Ανδρέας Καποτάς, του Συλλόγου "ΣΚΑΚΙ" Αγ.Βασιλείου κ. Αργύρης Μόσχοβος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ.Βασιλείου κ.Βασίλειος Σταματόπουλος.

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εχθές 8 Μαρτίου, γιορτάζοντας τη μέρα της γυναίκας, οι Ταξιδευτές της Πρόζας καλεσμένοι του Συλλόγου γυναικών "ΟΜΑΔΑ" , έδωσαν παράσταση και διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους.

Για το έργο μίλησε το μέλος των Ταξιδευτών κ.Γωγώ Καραμπούλα - Φωτοπούλου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Μπιρλή ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και μίλησε για την αγωνίστρια γυναίκα του τότε και του σήμερα και παρουσίασε τη γυναίκα σαν την προσωπικότητα ενός καθημερινού και διαρκούς αγώνα για την επιβίωση.

Για την κατάκτηση των δικαιωμάτων της που καθημερινά λόγω της υφιστάμενης πολιτικής κατάστασης διαρκώς εξαφανίζονται.

Ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στα εκατομμύρια γυναικών όλου του πλανήτη που διώκονται καθημερινά και μεταναστεύουν σε άλλες πατρίδες αντιμετωπίζοντας τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ταπείνωση, τη δουλεία και την εκμετάλλευση των μεγάλων αφεντικών.

Η θεατρική ομάδα της Ενωσης Καλαβρυτινών Πατρών διασκέδασαν όλους τους παρευρισκόμενους χαρίζοντας το γέλιο με την κωμωδία "ΤΕΛΕΤΗ" έργο του Π.Μάτεση σε σκηνοθεσία Θοδωρή Στεφανίδη.

(Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι και από τις δύο εκδηλώσεις και είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture