Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ετοιμάζεται η 4η φετινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας - Θα είναι η όπερα "Διδώ & Αινείας"

Ετοιμάζεται η 4η φετινή παραγωγή του ΔΗΠ...
Μαρτάτος Tάκης

Θα ανέβει μέσα στον Απρίλιο

Για τον Απρίλιο του 2016 προγραμματίζεται η νέα 4η κατά σειρά θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας της φετινής περιόδου, επί θητείας του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Κώστα Καζάκου, μετά την «Μόμο», την «Ζωή του Γαλιλαίου» και το «Ελιξίριον Τσέχωφ!».

Πρόκειται για Το διάσημο σκηνικό έργο «Διδώ και Αινείας» σε μουσική του Henry Purcell και λιμπρέτο του Nahum Tate, που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου λυρικού ρεπερτoρίου, το οποίο επέλεξε να ανεβάσει ο Μίχαελ Ζάιμπελ με το «Opera Studio Πάτρας» του ΔΗΠΕΘΕ. Το «Opera Studio» αποτελεί έναν καινοφανή και πρωτοποριακό θεσμό για τα δεδομένα των Δημοτικών Θεάτρων στην Ελλάδα και αποτελεί μετεξέλιξη και συνέχεια του λυρικού εργαστηρίου που δημιουργήθηκε επί θητείας του προηγούμενου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θ. Αμπαζή.

Ως κλάδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας το «Opera Studio Πάτρας» είναι ανοιχτό για νεαρούς τραγουδιστές και τραγουδίστριες κλασικού τραγουδιού κάθε εθνικότητας, δίνοντας τη δυνατότητα σε ταλαντούχους καλλιτέχνες να προετοιμαστούν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους για την άσκηση του επαγγέλματος του τραγουδιστή της όπερας-μουσικού θεάτρου.

Για την παράσταση «Διδώ και Αινείας», οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι μία πολυπρόσωπη παράσταση  και πως σε πρώτη φάση προγραμματίζεται να δοθούν 10 παραστάσεις.

Η παράσταση λυρικού θεάτρου «Διδώ και Αινείας» θα ανέβει στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας.

*Ο Μίχαελ Ζάιμπελ είναι ο υπεύθυνος του Opera Studio Patras.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture