Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

G86: TO ΠΛΗΡΩΜΑ-ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ «CUBIOUS» ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΝΤΙΟ

G86: TO ΠΛΗΡΩΜΑ-ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στρέφονται στο επαγγελματικό θεάτρο δρόμου

ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Για έκτη και προτελευταία χρονιά θα θαυμάσουμε το πάντα εντυπωσιακό και πολυσυζητημένο γκρουπ 86 στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι. Η άκρως στυλιζαρισμένη και θεαματική ομάδα που ανέβασε ψηλά τον πήχη, με καλλιτεχνικές αμφιέσεις μοναδικών λεπτομερειών,  αναπάντεχες κατασκευές δρόμου και σπονδυλωτά άρματα με χορευτικά και ακροβατικά, «σαρώνοντας» τα βραβεία και μαγεύοντας τους θεατές στο πεζοδρόμιο και τα μπαλκόνια, έχει σχεδιάσει τη «μεγάλη έξοδο». Οπως μάθαμε, φέτος ετοιμάζει παρουσία με μόνο 60 άτομα και θέμα τον κυβισμό, ενώ του χρόνου θα κάνει την τελευταία αποχαιρετιστήρια εμφάνιση διευρυμένη.

Οσοι ονειρεύονται ένα καρναβάλι με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που αντιμετωπίζει την τελική αποκριάτικη πομπή ως σόου αξιώσεων, είχαν ενθουσιαστεί με το πλήρωμα 86. Κάθε φορά,  ξεχώριζε μακράν από τις άλλες συμμετοχές, γιατί διέθετε συνολικό concept που δεν περιοριζόταν σε μεταμφίεση και διασκέδαση. Εννοείται τους βλέπαμε πάντα στην «εμπροσθοφυλακή» της παρέλασης, ανάμεσα στις ομάδες που διεκδικούν σταθερά διακρίσεις για την προσεγμένη κι ευφάνταστη αισθητική και τις καρναβαλικές τους επιδόσεις. Ο κόσμος περίμενε πλέον τη σειρά του 86, με το ίδιο ενδιαφέρον που περίμενε τα άρματα του Συνεργείου. «Ισον», «Circus», «Medusa», «Cocoon», «Βurlesque» κέρδισαν τα βλέμματα θαυμασμού και το πιο θερμό χειροκρότημα την τελευταία πενταετία, με μέλη «συνειδητοποιημένα» και τους Πάρη Λαλιώτη και Αλέξη Γεωργιόπουλο επικεφαλής.

ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ CUBIOUS

Φέτος, το πλήρωμα ειδοποίησε τους φίλους του πως δεν θα δεχθεί συμμετοχές, αλλά θα βασιστεί σε 60 αφοσιωμένα άτομα του ιδρυτικού πυρήνα. «Θέμα» ο κυβισμός, σε μια αλληγορική ερμηνεία της αποδόμησης του εγώ. Θα παρελάσουν πέντε διαφορετικές στολές με σκηνοθετημένη κινησιολογία και σχηματισμούς, στην απόλυτη μονοχρωμία του κόκκινου. Προβλέπονται 20 άτομα σε κωθόρνους, καπέλα με γωνίες σαν εγκέφαλοι, τριπλό σπονδυλωτό άρμα με διχοτομημένα ταμπλό και γενικότερα ένα πολύ αρτίστικο συνολικό αποτέλεσμα. Η απόφαση για λίγους συμμετέχοντες οφείλεται στο απαραίτητο «δέσιμο» και την πειθαρχία που απαιτεί η απόδοση του «Cubious». Ολες οι κατασκευές φτιάχνονται πυρετωδώς στο Λαδόπουλο και σε ιδιωτικό εργαστήριο.

EΞΕΛΙΞΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Γιατί όμως ένα πλήρωμα με τόση επιτυχία και απήχηση θα μας πει του χρόνου αντίο; Ο Πάρης Λαλιώτης  εξήγησε στο thebestView: «Αποφασίσαμε πως είναι αναγκαία μια παύση, για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε παραπέρα. Σχεδιάζουμε να ταξιδέψουμε εντός κι εκτός συνόρων ως θέατρο δρόμου, έτσι ώστε να μην περιοριζόμαστε σε μια πομπή μιας ημέρας και σε σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ολο αυτό που ετοιμάζεται σαν σύλληψη, υλοποίηση αλλά και κόπο, έξοδα, δεν πρέπει να μένει στατικά εδώ, αλλά να εξελιχθεί. Για μας το πλαίσιο του Καρναβαλιού, έγινε πολύ στενό. Σκεφτόμαστε επαγγελματικές εμφανίσεις όλο το χρόνο, από το 2018, οργανώνουμε promo site για να βγούμε προς τα έξω. Αυτό ήταν μια μόνιμη ανησυχία μας, καθώς δεν προσπαθούσαμε ποτέ να ανταγωνιστούμε κάποιο άλλο πλήρωμα, αλλά να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να βρούμε τη θέση που μας ταιριάζει , πέρα από το έθιμο της πόλης».

Δεν θα τους λείψει όμως η παρουσία στην κορυφαία γιορτή της Πάτρας; «Θα κρατήσουμε επαφή, βοηθώντας άλλα γκρουπ σε στολές και άρματα, εκπαιδεύοντας φίλους σε ένα διαφορετικό σκεπτικό συμμετοχής στο Καρναβάλι. Ομως δεν θα υπάρχει πια το γκρουπ μας με τη σημερινή του μορφή»

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View