Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 27 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το τελευταίο βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο

Στις 27 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το τ...

Τίτλος του, «Pape Satan Aleppe, χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας»

Το τελευταίο βιβλίο του σπουδαίου συγγραφέα Ουμπέρτο Έκο, ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη Παρακευή, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 27 Φεβρουαρίου 2016 στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος La Nave di Teseo (Το πλοίο του Θησέα).

Τίτλος του βιβλίου θα είναι «Pape Satan Aleppe, χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας» και θα είναι ένα δοκίμιο, μία συλλογή κειμένων τα οποία έχουν ήδη δημοσιευτεί το 2000 στο εβδομαδιαίο περιοδικό L' Espresso. Ο Έκο, συγγραφέας, φιλόσοφος και γλωσσολόγος, που έσβησε σε ηλικία 84 ετών, συνεργαζόταν με το περιοδικό.

Ο τίτλος όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Έθνος απ' όπου και η φωτ., επαναλαμβάνει τις τρεις πρώτες λέξεις που ανοίγουν την 7η ωδή της Κόλασης, από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη Αλιγκιέρι. Η φράση πολύ μυστηριώδης, προκάλεσε πολλές ερμηνείες, αλλά για τον Ουμπέρτο Έκο, η έκφραση είναι "αρκετά ρευστή για να χαρακτηρίσει τη σύγχυση της εποχής μας", σύμφωνα με την περίληψη που έχει αναρτηθεί στο Amazon και υπογράφει ο συγγραφέας.

Το βιβλίο επρόκειτο να εκδοθεί τον Μάιο, αλλά ο θάνατος του συγγραφέα επέσπευσε την έκδοσή του.

Ο νέος εκδοτικός οίκος La Nave di Teseo που δημοσιεύει την πληροφορία αυτή στη σελίδα του στο Facebook ιδρύθηκε με πρωτοβουλία διακεκριμένων συγγραφέων, όπως οι Ουμπέρτο Έκο, Σάντρο Βερονέσι ('Ηρεμο Χάος) για την προστασία της ανεξαρτησίας τους και την εκδοτική ποικιλομορφία μετά την ίδρυση ενός εκδοτικού κολοσσού στην Ιταλία.

Τον εκδοτικό οίκο La Nave di Teseo διευθύνει η Ελιζαμπέτα Σγκάρμπι, πρώην διευθύντρια έκδοσης του Bompiani.

Ο Έκο που δεν έγραφε με μεγάλη συχνότητα (όπως είχε δηλώσει δεν μπορούσε να καταλάβει τους συγγραφείς που έβγαζαν νέα βιβλία κάθε χρόνο) ήταν ο δημιουργός του απόλυτου μπέστ σέλερ βιβλίου «Το όνομα του Ρόδου» που πρωτοκυκλοφόρησε το 1980 και έγινε και επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία από τον σκηνοθέτη Ζαν Ζακ Ανό το 1986 με πρωταγωνιστές τον Σον Κόνερι και τον Κρίστιαν Σλέιτερ.

O Έκο είχε γεννηθεί στις 5 Ιανουαρίου του 1932.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture