Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Το thebest στην εικαστική έκθεση "H Αποκριά, η μάσκα και η εποχή της διάβρωσης"του Αντώνη Παπαντωνόπουλου

Πάτρα: Το thebest στην εικαστική έκθεση ...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με γλυπτά και επιτοίχια έργα ο Αντώνης Παπαντωνόπουλος επιστρέφει στα εικαστικά με μία έκθεση επίκαιρη. Όχι μόνο χρονικά, γιατί διανύουμε καρναβαλική περίοδο, αλλά και ουσιαστικά. Αντλώντας έμπνευση από ένα άρθρο του Κωνσταντίνου Φιλόπουλου,που δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1881, στην εφημερίδα της Πάτρας «Φορολογούμενος» δημιούργησε έργα,με σαφείς ωςπρος το περιεχόμενό τους αναφορές , όχι αισθητικά όμορφα, αλλά διαβρωμένα, με σκοπό να αναδείξει την αντιστοιχία που υπάρχει με τη σημερινή κοινωνία.

Ο τίτλος του άρθρου, από το άντλησε την έμπνευση ο κ. Παπαντωνόπουλος, είναι «Η απόκρεως και η προσωπιδοφορία» και αυτόν κράτησε και για την έκθεσή του προσθέτοντας τον υπότιτλο «…την εποχής της διαβρώσεως».

Στο άρθρο του ο Κ. Φιλόπουλος συνδέει την αποκριά και τη μάσκα με την καθημερινή υποκρισία των ανθρώπων και αυτός είναι ένας από τους άξονες της έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες και φιλοξενείται στην αίθουσα Τέχνης Παλλίσανδρος (Ερμού 8), εκεί που παλιότερα λειτουργούσε το τυπογραφείο του Χρήστου Αναστασάκη.

Θα διαρκέσει από τις 19 Φεβρουαρίου, έως τις 13 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture