Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Πατρών πήγαν στην φωτογραφική έκθεση της ομάδας "Πολύμορφο"

Οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Πατρών πήγα...

Οι 70 φωτογραφίες της έκθεσης μεταφέρουν τους μαθητές στον κόσμο της απουσίας και των ονείρων

Την Τετάρτη 17/2/2016 οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Πατρών με τη συνοδεία των  καθηγητριών του σχολείου, Καλλιμάνη Αθηνάς, Κυρζοπούλου Κλεοπάτρας και Μαρακίτη Βούλας, επισκέφθηκαν στη Πάτρα την έκθεση φωτογραφιών με τίτλο «Όνειρο και Απουσία».

Οι μαθητές έχουν ξεκινήσει φέτος δύο πρωτότυπες πολιτιστικές δράσεις στο σχολείο τους, με τίτλο «Χω(ο)ροΜουσικό Συναπαντήματα» –«Ας Αρχίσουν οι Χοροί», με το συντονισμό της υπεύθυνης πολιτιστικών προγραμμάτων Β’ βάθμιας εκπαίδευσης νομού Αχαΐας, Ισμήνης Καβαλάρη.

Την έκθεση διοργάνωσε η ανοικτή Φωτογραφική Ομάδα «Πολύμορφο» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ – Αχαΐας.

Οι μαθητές κλήθηκαν να δώσουν «τίτλο» σε φωτογραφίες της έκθεσης, ώστε να προκύψει, με ένα πρωτότυπο τρόπο, η διαφορετικότητα με την οποία καθένας μπορεί να δει ένα φωτογραφικό έργο. Στους μαθητές μίλησαν οι υπεύθυνοι της φωτογραφικής ομάδας «Πολύμορφο» και απάντησαν στις ερωτήσεις τους.

Στη συνέχεια ζητήθηκε να τους επισκεφτούν στελέχη από το «Πολύμορφο» στο σχολείο και να γίνει μια συζήτηση με όλους του μαθητές και τους καθηγητές τους για την δημιουργία ενός ψηφιακού λευκώματος φωτογραφιών, με εργαλεία που έχουν διαθέσιμα στους υπολογιστές τους. Στόχος να μπορέσουν με εύχρηστο τρόπο να ψηφιοποιήσουν και να δημοσιοποιήσουν τη δουλειά που κάνουν στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος που έχουν αναλάβει.

Το ζητούμενο σε αυτή την έκθεση ήταν να καταγράψει η φωτογραφική μηχανή, αυτό που λείπει από την εικόνα και το στοίχημα για κάθε φωτογράφο, να το αναδείξει. Έτσι οι 70 φωτογραφίες της έκθεσης μεταφέρουν τους μαθητές σε ένα κόσμο ανύπαρκτο και όμως αληθινό, στον κόσμο της απουσίας και των ονείρων.

Στην έκθεση συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι:

Αθανασία Γκρος, Αιμιλία Σιακοβέλη, Ακριβή Καναβού, Ανδρέας Παπανδρέου, Απόστολος Καλλιακμάνης, Αρετή Λαμπροπούλου, Βασίλης Παναγόπουλος, Βάσω Λυμπέρη, Γιάννης Κοπανάς, Γιάννης Ντάρλας, Γιάννης Πατρώνης, Γιώργος Αναγνώστου, Γιώργος Παναγόπουλος, Γιώργος Χριστολουκάς, Δέσποινα Λέκκα, Δημήτρης Σαρχώσης, Ζωή Προδρομάκη, Θανάσης Αναστασόπουλος, Θάνος Παπαδημητρίου, Κώστας Λεπενιώτης, Κώστας Τσέλος, Λένα Μίμη, Λευτέρης Στεφανίδης, Μαίρη Γιαννοπούλου, Μαρί Αμπλά, Μαρία Γεωργοπούλου, Μαρία Κοσσυφίδου, Μαρία Μητροπούλου, Μαρίνα Κανελλοπούλου, Νάνσυ Μάρκου, Νίκος Σκαλτσάς, Σόνια Πουλή, Στάσια Διακουμίδου, και Φώτης Αθανασόπουλος

Διάρκεια: Η έκθεση ξεκίνησε 11/1 και θα παραμείνει ανοικτή έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016. Ώρες επίσκεψης τις καθημερινές από 19:00 – 22:00 ή κατόπιν συνεννοήσεως. Περισσότερες πληροφορίες - polymorfo.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture