Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O υπερήρωας «Deadpool» με τον Ράιαν Ρέινολντς «έσκισε» στο Αμερικάνικο box office με κοντά 150 εκατομμύρια δολάρια

O υπερήρωας «Deadpool» με τον Ράιαν Ρέιν...

H πρώτη R-Rated κόμικ ταινία, ξεπέρασε τις προσδοκίες και σημειώνει τεράστια επιτυχία

Πέρα και από τις πιο φιλόδοξες εμπορικές προσδοκίες κινήθηκε η νέα Αμερικάνικη κινηματογραφική περιπέτεια με κεντρικό ήρωα, τον αδέξιο όσο και αθυρόστομο κόμικ σούπερ ήρωα της Marvel, Deadpool, καθώς κατάφερε το περασμένο τριήμερο στις ΗΠΑ να έρθει 1η στο box office, με 135 εκατομμύρια δολάρια, στα οποία προστίθενται άλλα 12,7 εκατομμύρια περίπου από τα previews της Πέμπτης και το νούμερο αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο μαζί με τις εισπράξεις της Δευτέρας.

Η ταινία σε σκηνοθεσία του Tim Miller (πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του αποκαλούμενου «γκουρού» των οπτικών εφέ) αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τριήμερο του Αγίου Βαλεντίνου και του Presidents Day στις ΗΠΑ και επισκίασε την κομεντί «Οδηγός για singles» που παίζεται και στην Ελλάδα και την Πάτρα από την περασμένη Πέμπτη, (στις ΗΠΑ το διασκεδαστικό πιο «γυναικείο» φιλμ άγγιξε τα 20 εκατομμύρια) ενώ πιο πίσω στην 4η θέση έμεινε το «Zoolander 2» με τους Όουεν Ουίλσον και Μπεν Στίλερ αλλά και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που στην Ελλάδα θα δούμε τέλη Μαρτίου, με σχεδόν 16 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το σάιτ flix.gr, πρόκειται ουσιαστικά και για έναν εμπορικό θρίαμβο του 39χρονου Καναδού ηθοποιού Ράιαν Ρέινολντς, ο οποίος για περισσότερο από μια δεκαετία, προσπαθούσε να πείσει την Marvel και το στούντιο της Fox να γυρίσουν την ταινία με τον τρόπο που ήθελε, δηλαδή, αστείο, αθυρόστομο, βίαιο και μη politically correct. Κι αν τελικά το στούντιο υποχώρησε κι έδωσε το πράσινο φως, η αλήθεια είναι πως έδωσε κι ένα μπάτζετ/προυπολογισμό  μάλλον περιορισμένο για ταινία με κόμικ ήρωα, μόλις 58 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο το φιλμ δεν σαρώνει μόνο στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως καθώς σε 61 αγορές που βγήκε το περασμένο τριήμερο απέφερε εισπράξεις πάνω από 125 εκατομμύρια δολάρια. Στην Ελλάδα θα δούμε το «Deadpool» σε διανομή της Odeon από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 και ήδη πολλοί φαν των κόμικ υπερηρώων περιμένουν με αδημονία την ταινία! Το φιλμ αναμένεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Το «Deadpool» λοιπόν ήδη θεωρείται ως η πιο πετυχημένη R-rated ταινία στην ιστορία (κατάλληλη δηλαδή από 17 χρονών και πάνω) και μία από τις πιο πετυχημένες superhero movies, τη στιγμή που σχεδόν όλες οι αντίστοιχες ταινίες, όπως σημειώνει το flix.gr, είναι κατάλληλες από 13 χρονών.

Τον Ryan Reynolds που εκτός από ηθοποιός στο φιλμ είναι και παραγωγός, πλαισιώνουν οι Morena Baccarin, Ed Skrein, T. J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand, Stefan Kapičić και Leslie Uggams.

Ο Deadpool - Ουέιντ Ουίλσον είναι ένας πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρος, ο οποίος όταν μαθαίνει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την κοπέλα του, τη Βανέσα. Μη έχοντας άλλες επιλογές, αποφασίζει να δοκιμάσει ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα για να θεραπευθεί, όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενε και το πείραμα τον αφήνει παραμορφωμένο, φυλακισμένο, αλλά και με την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα.

Παρόλο που καταφέρνει να αποδράσει από το εργαστήριο-φυλακή όπου έγινε το πείραμα, ο Ουέιντ δεν τολμά να προσεγγίσει και πάλι τη Βανέσα και απομένει χωρίς ίχνος της παλιάς του ζωής. Οπλισμένος με νέες ικανότητες και μία σκοτεινή, διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, υιοθετεί το alter ego Deadpool και αποφασίζει να κυνηγήσει τον άνδρα που κατέστρεψε τη ζωή του.

*O Deadpool – Ράιαν Ρέινολντς έγινε και εξώφυλλο και βασικό θέμα στο τεύχος Φεβρουαρίου 2016 του Αγγλικού κινηματογραφικού περιοδικού Empire (τελευταία κάτω φωτ.).

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture