Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την Δευτέρα 8/2 η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας φέρνει την Οσκαρική ερμηνεία της Σαρλότ Ράμπλινγκ

Την Δευτέρα 8/2 η Κινηματογραφική Λέσχη ...

Προβάλλει το εξαιρετικό χαμηλόφωνο και συγκινητικό δράμα "45 Χρόνια"

Σίγουρα από τις ερμηνείες της περασμένης χρονιάς που ξεχώρισαν ήταν αυτή της σπουδαίας ηθοποιού Charlotte Rampling – Σαρλότ Ράμπλινγκ στο φιλμ «45 Χρόνια» του Άντριου Χέιγκ.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Αγγλίδα πρωταγωνίστρια ταινιών όπως «Ο Θυρωρός της νύχτας» του 1974, «Η Ετυμηγορία» του Σίντνει Λιούμετ όπου συνεργάστηκε με τον Πολ Νιούμαν, «Παιχνίδι κατασκόπων» του Τόνι Σκοτ όπου δούλεψε με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και η «Πισίνα» του Φρανσουά Οζόν, προτάθηκε μόλις φέτος, για 1η φορά στην μεγάλη καριέρα της για το βραβείο Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, για την ταινία «45 Χρόνια». Το χαμηλόφωνο και βαθιά αυτό ανθρώπινο δράμα θα το δούμε στην Πάτρα, στην αίθουσα 5 των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας και την πρόεδρο της Ελένη Δάσιου την προσεχή Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, σε τρεις προβολές, στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30.

Να προσθέσουμε πως η ταινία «45 Χρόνια» κατόρθωσε να διακριθεί και στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου του 2015 όπου τιμήθηκαν με τα βραβεία ερμηνείας τόσο η Ράμπλινγκ που στις 5 Φεβρουαρίου έχει γενέθλια και γίνεται 70 χρονών, και ο συμπρωταγωνιστής της Τομ Κόρτνει. Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, πρόκειται για για ένα γλυκόπικρο, ειλικρινές και συγκινητικό δράμα χαρακτήρων που ανατέμνει βαθιά όλα όσα, φανερά ή ανομολόγητα, στηρίζουν τη μακροχρόνια συντροφική συμβίωση. Διάρκεια: 95 λεπτά.

Στην ταινία παίζουν ακόμα οι Τζέραλντιν Τζέιμς, Dolly Wells, Richard Cunningham, κ.α.

Σύμφωνα με το στόρι, ο Τζεφ και η Κέιτ ετοιμάζονται να γιορτάσουν 45 χρόνια γάμου, όταν ένα γράμμα τους φέρνει νέα από μια ξεχασμένη υπόθεση και βάζει σε δοκιμασία την ήρεμη, τακτοποιημένη σχέση τους.

Όπως έγραψε το «Αθηνόραμα» η ταινία έχει εξαιρετική «χημεία» του Τομ Κόρτνεϊ, εμβληματική φιγούρα του Αγγλικού free cinema («Μπίλι ο Ψεύτης», «Η Μοναξιά του Δρομέα Μακρινών Αποστάσεων»), και της Σαρλότ Ράμπλινγκ στον κορυφαίο ίσως ρόλο της καριέρας της, οι οποίοι τιμήθηκαν με διπλό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Όπως έγραψε και το περιοδικό Σινεμά, το βαθιά ανθρώπινο αυτό δράμα παρακολουθεί τους απότομους κλυδωνισμούς που υφίσταται η μακροχρόνια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που ετοιμάζονται να γιορτάσουν την 45η επέτειο του γάμου τους. Αιτία θα σταθεί ένα κυριολεκτικά κρυμμένο μυστικό από το παρελθόν του συζύγου.

Αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης όπως το Entertainment Weekly εγκωμιάζουν τόσο την ερμηνεία όσο και την παρουσία της αριστοκρατικής Ράμπλινγκ, μίας ηθοποιού που δεν φοβάται να δείχνει την ηλικία της και να μην πέφτει στην ωραιοπαθή παγίδα των αισθητικών επεμβάσεων που συναντά κανείς στο Χόλυγουντ.

*Eκ των χορηγών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι και το thebest.gr.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture