Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ταινία «Swiss Army Man» με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ και Πολ Ντάνο έχει ξεχωρίσει στο φετινό φεστιβάλ του Sundance στη Γιούτα

Η ταινία «Swiss Army Man» με τους Ντάνιε...

Λόγω του ιδιαίτερου θέματος της ήδη χαρακτηρίστηκε ως καλτ φιλμ

Με πρωταγωνιστές τον Πολ Ντάνο και τον αλλοτινό «Χάρι Πότερ» που πλέον μεγάλωσε, Ντάνιελ Ράντκλιφ, η ταινία «Swiss Army Man» έκανε την πρεμιέρα της στο 32ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς, στην ορεινή χιονισμένη Γιούτα των ΗΠΑ.

Στο φιλμ, ο Πολ Ντάνο είναι ο Χανκ, ένας ναυαγός σε ένα νησί εκτός χάρτη και ο Ράντκλιφ ο Μάνι, ένα πτώμα που τα κύματα ξεβράζουν στην ακτή. Ο Χανκ ήταν αποφασισμένος να βάλει τέρμα στην ζωή του, αλλά τώρα που βρήκε έναν καινούριο φίλο άλλαξε γνώμη. Και συν τοις άλλοις, καθώς οι μέρες περνάνε, ο Χανκ βρίσκει όλο και περισσότερες χρήσεις για τον καινούριο του φίλο, ο οποίος μεταμορφώνεται στο ανθρώπινο αντίστοιχο ενός ελβετικού σουγιά.

Το φιλμ που υπογράφουν οι Ντάνιελ Σάινερτ και Ντάνιελ Κουάν θα μπορούσε να ιδωθεί ως μια μαύρη υπαρξιακή κωμωδία, αν δεν είχε αστεία όπως αυτό στο οποίο ο Ντάνο χρησιμοποιεί το πτώμα του Ράντκλιφ σαν σανίδα του σερφ, που κινείται από μόνη της με την δύναμη των αερίων που βγαίνουν από το σώμα που αποσυντίθεται, όπως αναφέρει στην ανάρτηση του το flix.gr.

Το σίγουρο είναι ότι το φιλμ έκανε αίσθηση, ακόμη κι αν ελάχιστοι ξέρουν πως να το χαρακτηρίσουν ή είναι σίγουροι για το αν τους άρεσε ή όχι. Ο Τζον Κούπερ, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ του Σάντανς και δεξί χέρι του ιδρυτή του Φεστιβάλ Ρόμπερτ Ρέντφορντ, παρουσιάζοντας την ταινία στην πρώτη της προβολή είπε πως είναι πολύ χαρούμενος που επιτέλους το κοινό θα την δει καθώς είχε φτάσει σε σημεία απελπισίας προσπαθώντας να την περιγράψει σε όσους τον ρωτούσαν για το τι είναι τελικά η ταινία. «Μεταξύ μας δεν έχω την παραμικρή ιδέα» είπε χαρακτηριστικά.

Το συγκεκριμένο φιλμ όπως προσθέτει το flix.gr ήδη έχει αρχίσει να θεωρείται ως ένα cult movie, που κεντρίζει το ενδιαφέρον των σινεφίλ!

Το φετινό Φεστιβάλ του Sundance ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί έως και το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture