Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καταφθάνουν οι Gadjo Dilo μετά από πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στις 3 Φεβρουαρίου

Καταφθάνουν οι Gadjo Dilo μετά από πρόσκ...

Για ένα μοναδικό live στο χειμερινό Χάραμα - Ετοιμάζεται και βραδιά με Μίλτο Νίκα και Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων

Δύο μουσικές εκπλήξεις επιφυλάσσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για το κοινό μέσα στον μήνα Φεβρουάριο. Η πρώτη αφορά μία live μουσική εμφάνιση μίας πολύ επιτυχημένης μπάντας, των Gadjo Dilo, οι οποίοι μπερδεύουν μοναδικά την τσιγγάνικη jazz με ελληνικά τραγούδια των δεκαετιών του '50 και '60.

Η μουσική βραδιά με τους Gadjo Dilo, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, προγραμματίζεται για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 το βράδυ στο χειμερινό Χάραμα – πρώην Metropolis, στο κάτω μέρος της οδού Τσαμαδού, πριν την Αγίου Ανδρέου. Τα εισιτήρια σύμφωνα πάντα με πληροφορίες θα κοστίζουν 10 ευρώ και τα έσοδα από την μουσική βραδιά θα πάνε για την υποστήριξη της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (για υποτροφίες σπουδαστών, κ.α.).

Οι GadjoDilo όπως διαβάσαμε στην σελίδα τους στο facebook, έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsyswing DjangoReinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του '50 και '60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το "ManoucheDeGrec".

Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα “ελληνικό”, μεσογειακό στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, και παρασέρνοντας έτσι το κοινό να λικνιστεί και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους. Δεν παραλείπουν, επίσης, να κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazz standards και τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, όπως τραγούδια των Edith Piaf, Ella Fitgerald, Frank Sinatra.
Μετά την καλοκαιρινή τους περιοδείας σε Γερμανία, Κύπρο και Βαλκάνια, το συγκρότημα εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην 2η δισκογραφική του δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016.
Στις μεγάλες στιγμές της έως τώρα καριέρας τους συγκαταλέγονται οι εμφανίσεις τους σε δύο από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Τζαζ των Βαλκανίων το 2013: στο Bansko International Jazz Festival 2013 και στο Nisville International Jazz Festival 2013, όπου μοιράστηκαν την σκηνή με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Ron Carter, Kyle Eastwood Band, κ.α.

*Τέλος σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του thebest.gr,  η 2η καλλιτεχνική μουσικοθεατρική βραδιά που ετοιμάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, για τον μήνα Φεβρουάριο (να σημειωθεί πως τελικά η παράσταση του Κώστα Καζάκου «Η Ζωή του Γαλιλαίου» λόγω της επιτυχίας της θα συνεχιστεί και όλο τον Φεβρουάριο, μάλλον έως και την Κυριακή 28/2) είναι μία εκδήλωση με τον Πατρινό ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων που θα έχει τον χαρακτήρα μάλλον ενός μουσικοθεατρικού αναλογίου. Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση.

Eπιμέλεια κειμένου - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Μίλτος Νίκας στο κέντρο, με τα γυαλιά, με τους συμπρωταγωνιστές του στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας "Πάτρα- Μπάρι" σε σκηνοθεσία Ελένης Μποζά.

Ο Μίλτος Νίκας στο κέντρο, με τα γυαλιά,...

Ο Μίλτος Νίκας στο κέντρο, με τα γυαλιά, με τους συμπρωταγωνιστές του στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας "Πάτρα- Μπάρι" σε σκηνοθεσία Ελένης Μποζά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture