Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρωτιά για τον "Νοτιά" του Μπουλμέτη πανελλαδικά - Στην Πάτρα "κονταροχτυπήθηκε" με τον Παπακαλιάτη

Πρωτιά για τον "Νοτιά" του Μπο...

Η ταινία σε 92 αίθουσες πανελλαδικά έφτασε τα 42.000 εισιτήρια

Καλά ξεκίνησε στα κινηματογραφικά ταμεία η νέα ταινία του δημιουργού της «Πολίτικης Κουζίνας», Τάσου Μπουλμέτη με τίτλο «Νοτιάς».

Η αξιόλογη ταινία όπου έναν από τους βασικούς ρόλους, της μάνας του κεντρικού ήρωα με φόντο τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, υποδύεται η Αιγιώτισσα στην καταγωγή ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη τράβηξε το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Πιο συγκεκριμένα, το καλογυρισμένο, νοσταλγικό και πλαισιωμένο με την μουσική επένδυση της Αχαιής συνθέτριας και βιολονίστριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα, φιλμ ήρθε 1ο στο box office με 42.000 εισιτήρια σε 92 αίθουσες πανελλαδικά, σύμφωνα με στοιχεία της ανάρτησης του flix.gr.

Η ταινία σε διανομή της Feelgood Entertainment, τα κατάφερε να είναι στην κορυφή του τετραημέρου που μας πέρασε (14 με 17 Ιανουαρίου 2016) και έκανε καλύτερο άνοιγμα από το «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη, το οποίο έχει ξεπεράσει πλέον τα 120.000 εισιτήρια, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει τα εισιτήρια του «Ένας Αλλος Κόσμος» (διανομή από Village) του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, το οποίο με συνεχή διαφήμιση από το κανάλι του Alpha αλλά και τα καλά σχόλια από στόμα σε στόμα, συνεχίζει να «σκίζει» εισπρακτικά, αγγίζοντας πια πανελλαδικά τα 550.000 εισιτήρια (το περασμένο τετραήμερο κυμάνθηκε στα 34.000 εισιτήρια).

Βέβαια και για τον «Νοτιά» με βασικό πρωταγωνιστή τον Γιάννη Νιάρρο, οι εντυπώσεις από το κοινό είναι ιδιαίτερα θετικές και αναμένεται να κρατηθεί σε υψηλά νούμερα και την δεύτερη εβδομάδα προβολής του.

Το ενδιαφέρον στοιχείο πάντως είναι πως στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, ο «Νοτιάς» κονταροχτυπήθηκε με την ταινία του Παπακαλιάτη ωστόσο έμεινε περίπου εκατό εισιτήρια πίσω από τον «Ένα Άλλο Κόσμο» που παρότι παίζεται για 5η εβδομάδα συγκεντρώνει ακόμα πολλούς θεατές και δη γυναίκες. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο διευθυντής των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, Αλέξης Μπιτούνης, ο «Νοτιάς» δεν τα πήγε κι άσχημα, υπήρξε ανταπόκριση από τον κόσμο και κατάφερε να φτάσει τους 2.500 περίπου θεατές στην Πάτρα. Ωστόσο το «Ένας Άλλος Κόσμος» του Παπακαλιάτη ήταν η 1η ταινία του περασμένου σαββατοκύριακου στην Πάτρα με 2.600 εισιτήρια (συνολικά στην Πάτρα πρέπει να έχει πλησιάσει τα 25.000).

Το ριμέικ του «Μυστικού στα μάτια τους», με την Τζούλια Ρόμπερτς, την Νικόλ Κίντμαν και τον Τσιουέτελ Ετζιοφόρ πήγε συμπαθητικά (παίζεται και στην Πάτρα) με σχεδόν 12.000 εισιτήρια σε 28 αίθουσες πανελλαδικά (διανομή από την Seven Films). Όσο για τους «Μισητούς Οκτώ» του Κουέντιν Ταραντίνο παρά την τρίωρη διάρκεια, έχει πιάσει τα 63.000 εισιτήρια πανελλαδικά, από τις 7 Ιανουαρίου που παίζεται η ταινία (και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas).

*Aπό την προσεχή Πέμπτη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα, και στην Πάτρα το «The Revenant – Η Επιστροφή» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο που διεκδικεί 12 βραβεία Όσκαρ.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture