Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τσακαλώτος: Να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη θέση του για Ασφαλιστικό, δημοσιονομικό

Τσακαλώτος: Να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη θέσ...

«Επιτακτική ανάγκη η έγκαιρη αξιολόγηση»

Μήνυμα προς το ΔΝΤ να διευκρινίσει τη θέση του για το Ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά, διαψεύδοντας ή επιβεβαιώνοντας τις διαρροές των τελευταίων ημερών έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι «δεν θα κάνουμε διαπραγμάτευση μέσω διαρροών».

Στη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός σήμερα, Δευτέρα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι βάσει συμφωνίας το ΔΝΤ πρέπει να μετέχει στο νέο πρόγραμμα. Παραδέχθηκε δε ότι το ΔΝΤ ζητά περισσότερα από την Αθήνα (μεταρρυθμίσεις-δημοσιονομικό) αλλά και από τους εταίρους (στο θέμα τους χρέους) προκειμένου να μετέχει, αλλά αρνήθηκε πως υπάρχει οποιαδήποτε νούμερο που έχει πέσει στο τραπέζι.

Δήλωσε δε διατεθειμένος να συζητήσει την όποια ένσταση των εταίρων και του ΔΝΤ με στόχο να βρεθεί λύση αρκεί όλοι να συμμερίζονται το χρονοδιάγραμμα για έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και διευθέτηση του χρέους, αφού «αν αυτά δεν γίνουν ή γίνουν με μεγάλη καθυστέρηση το πρόγραμμα θα αποτύχει», όπως τόνισε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός.

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι αν δεν τελειώσει έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος τότε θα έχουμε πρόβλημα για το πρόγραμμα», δεν θα έρθουν επενδύσεις, δεν θα έρθει η ανάπτυξη, δεν θα μπορούμε να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, τόνισε.

Δήλωσε δε πως «είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να μην υπάρξει μια νέα ελληνική κρίση», προσθέτοντας ότι ούτε «η παγκόσμια οικονομία θέλει πολλές κρίσεις συγχρόνως».

Πάντως ο υπουργός, δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς την έναρξη σύντομα και την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προς το παρόν τουλάχιστον και με βάση την εικόνα που αποκόμισε από τη μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία του και την επαφή του με τους έξι ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών αλλά και από το Eurogroup.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά