Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έκθεση στην γκαλερί Ζουμπουλάκη με θέμα «Το Μεσολόγγι και ο λόρδος Βύρων» - γ’ διαδρομή»

Έκθεση στην γκαλερί Ζουμπουλάκη με θέμα ...

Η έκθεση παρουσιάστηκε αρχικά στην Πινακοθήκη Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι

Η Πινακοθήκη Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο γειτονικό Μεσολόγγι ξεκίνησε από το 2005 έναν κύκλο εκθέσεων με τίτλο «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη», στο πλαίσιο του οποίου κάθε χρόνο εικαστικοί δημιουργοί εμπνέονται από την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου, με στόχο να αποδώσουν εικαστικά την ατμόσφαιρα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης.

Η έκθεση με θέμα «Το Μεσολόγγι και ο λόρδος Βύρων» - γ’ διαδρομή», όπως αναφέρει το culturenow.gr, θα παρουσιαστεί στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, στην Αθήνα από τις 16 έως 23 Ιανουαρίου 2016. Η ίδια έκθεση αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι το διάστημα, από τις 28 Μαρτίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη έκθεση με ζωγραφικά έργα τους, αποτυπώνοντας ο καθένας μέσα από το προσωπικό του ύφος την πρωτοποριακή και πολυσύνθετη φυσιογνωμία του φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα είναι οι Γιάννης Αδαμάκης , Μίλτος Γκολέμας, Χάρης Κοντοσφύρης, Τζένη Κωδωνίδου, Αχιλλέας Παπακώστας, Σοφία Παπακώστα, Μανώλης Χάρος.

H Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου ιδρύθηκε όπως θυμίζει η ανάρτηση του culturenow.gr, σε ένα ανακαινισμένο οικοδόμημα του 1829, με σκοπό να στεγάσει τις συλλογές των ιδρυτών της, διαφυλάσσοντας έτσι τον ελληνικό πολιτισμό και αναπτύσσοντας την πολιτιστική δραστηριότητα στην ελληνική περιφέρεια.

Στην εννιάχρονη πολιτιστική διαδρομή της, η Πινακοθήκη διοργάνωσε σημαντικές Εκθέσεις με έργα των συλλογών της σ’ όλη την Ελλάδα σε συνεργασία  με συναφή ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς. Πέραν των μονίμων συλλογών, έχει φιλοξενήσει επιπλέον σημαντικές εκθέσεις από άλλες ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.

*Στη φωτ. έργο του Χάρη Κοντοσφύρη (και Γιώργου Πανταζή) – με τίτλο «O λόρδος Βύρωνας σε πρόγευμα με την Ωραία των Αθηνών - Zoumboulakis Galleries.

*Η γκαλερί Ζουμπουλάκη βρίσκεται στην οδό Κριεζώτου 6 στο Κολωνάκι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture