Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την Τετάρτη το βράδυ η Κοινο-Τοπία της Πάτρας προβάλλει το φιλμ "Soul Kitchen" του Φατίχ Ακίν

Την Τετάρτη το βράδυ η Κοινο-Τοπία της Π...

Στις 20.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Ο κύκλος προβολών της «σινε-παρέας» της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία (www.koinotopia.gr) για τη χειμερινή σεζόν 2015-2016 συνεχίζεται με την εξαιρετική ταινία «Soul Kitchen» του ΓερμανοΤούρκου δημιουργού Φατίχ Ακίν, αυτή την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 στις 20.00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Πρωταγωνιστούν ο 41χρονος Αδάμ Μπουσδούκος, ο Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ και οι Μπιρόλ Ουνέλ, Άννα Μπέντερκε.

Για τον Ζήνο Καζαντζάκη, τον Ελληνογερμανό ιδιοκτήτη ενός τριτοκλασάτου εστιατορίου στο Αμβούργο, όλα πάνε στραβά. Η κοπέλα του βρίσκει δουλειά στη Σανγκάη, το γκουρμέ μενού του καινούργιου σεφ διώχνει τους λιγοστούς του πελάτες, ενώ αναγκάζεται να προσλάβει τον υπό περιοριστικούς όρους αδερφό του ως μάνατζερ. Ένα γερό λουμπάγκο είναι το μόνο που του λείπει...

Όπως είχε γράψει το αθηνόραμα, στην κριτική του, "Locomondo, Kool & the Gang, funky beat, ρεμπέτικο και… Πασχάλης! Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, ένας αξέχαστος γκαντέμης κι ένα άπαιχτο σάουντρακ".

Η προβολή της ταινίας που είναι παραγωγής του 2009, θα γίνει στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, στην οδό Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης, 4ος όροφος (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου) στην Πάτρα. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή την ταινία. Συντονίζουν οι Μάριος Καπατσούλιας και Σωτήρης Βασιλακόπουλος.

Διάρκεια: 99 λεπτά.

Το φιλμ είχε χαρακτηριστεί ως το "φιλμ τόνικ" της χρονιάς του 2009, μια εντελώς διαφορετική ταινία στο έργο του Φατίχ Ακίν, ελαφριά και σπιρτόζα, χωρίς να είναι καθαρόαιμη κωμωδία, με ευφυέστατη χρήση της σόουλ κυρίως μουσικής και της ελληνικής ψυχής.

*Πέρυσι ο 42χρονος γεννημένος στο Αμβούργο σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν γύρισε το φιλμ «The Cut – Η Μαχαιριά» με θέμα την γενοκτονία των Αρμενίων και πρωταγωνιστή τον Ταχάρ Ραχίμ.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture