Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ειδικό σχέδιο για τα δάνεια πυροπλήκτων της Ηλείας ζητά ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Ειδικό σχέδιο για τα δάνεια πυροπλήκτων ...

Επιστολή του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων προς τον Υπουργό Οικονομίας

Μέριμνα για τα δάνεια των πυρόπληκτων επιχειρηματιών της Ηλείας ζητά ο πρόεδρος των Επιμελητήριων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του Επιμελητηρίου Ηλείας:

«Σημαντική παρέμβαση για τα πυρόπληκτα δάνεια στην Ηλεία, έκανε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κων/νος Μίχαλος μετά και την σχετική πρωτοβουλία που ανέπτυξε πρόσφατα το Επιμελητήριο του Νομού μας, καταδεικνύοντας με χαρακτηριστικό  τρόπο την εξαιρετικώς δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκονται οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς.

Όπως και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, έτσι και ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Μίχαλος έστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα του Επιμελητηριακού θεσμού για τη δημιουργία  ειδικού πλάνου σε σχέση με την Ηλεία που θα μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μίχαλου, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Όπως έχετε δηλώσει, σύντομα πρόκειται, να διευθετηθεί το ζήτημα αναφορικά με τα δάνεια που έχουν ως εγγυητή το Ελληνκό Δημόσιο. Σε αυτά τα δάνεια, συμπεριλαμβάνεται και ένας μικρός αριθμός, που αφορά ποσά τα οποία δόθηκαν σε πυρόπληκτους νομούς μετά τις δασικές πυρκαγιές το 2007. Ο νομός Ηλείας υπέστη καταστροφές σε μεγάλο βαθμό, που επέφεραν σημαντικές επιπτώσεις σε ανθρώπινους φυσικούς και επαγγελματικούς πόρους.

‘Εκτοτε, αν και έχουν γίνει σχετικές διακηρύξεις, δεν έχουν εφαρμοστεί αποφάσεις που θα ενίσχυαν την οικονομία του νομού και θα έδινα ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης των παραγωγικών τομέων.

Η κρίση στην οικονομία, που ακολούθησε, δυσχέρανε ακόμα περισσότερο την ήδη κλονισμένη θέση του νομού Ηλείας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κατάταξή του μεταξύ των τελευταίων νομών της χώρας, καθώς και την ανησυχητική μείωση του πληθυσμού για το διάστημα 2001-2011 κατά 17%. Αξίζει να αναφερθεί, ότι το ποσοστό σε ορισμένους Δήμους κυμαίνεται στο 33%.

Η επιχειρηματική κοινότητα του νομού, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις δανειακές υποχρεώσεις, καθώς ήδη καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοικτές, ενώ σημειώνεται κατακόρυφη μείωση του κύκλου εργασιών τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας του νομού Ηλείας, ως αποτέλεσμα των καταστροφικών πυρκαγιών το 2007 αλλά και της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, συνηγορούμε με το αίτημα του Επιμελητηρίου Ηλείας (επισυνάπτεται στο παρόν) για τη δημιουργία ενός ειδικού πλάνου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός, ώστε να μπορέσει να συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της Ελληνικής Οικονομίας».»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά