Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πως τρώμε τα Χριστούγεννα

Πως τρώμε τα Χριστούγεννα

...& δεν το μετανιώνουμε!

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή όπου οι περισσότεροι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητών και γλυκών. Είναι μια περίοδος ξενοιασιάς και διακοπών και θεωρείτε ότι είναι μια εποχή που πρέπει να χαλαρώσετε και να ανταμειφθείτε για τις δυσκολίες τις χρονιά που πέρασε. Όμως μην ξεχνάτε τις προσπάθειες που κάνατε όλο το χρόνο προσέχοντας τα κιλά σας και την υγεία σας. Μπορείτε να ανταμείψετε τον εαυτό σας και με άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα ένα δώρο στον εαυτό σας ή να συναντηθείτε με φίλους που έχετε να δείτε καιρό ή να πάτε σε μια θεατρική παράσταση που σας αρέσει.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι παίρνουν κατά μέσο όρο 2 κιλά μέσα στις γιορτές.

Γενικά, δεν πρέπει να διστάζετε να δοκιμάσετε τα φαγητά και τα γλυκίσματα που υπάρχουν αυτές  τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά δεν πρέπει και να φτάνετε και στο άλλο άκρο: στην υπερφαγία. Μην ξεχνάτε ότι η γεύση ενός φαγητού χάνεται με την υπερφαγία.

• Αυτές τις μέρες προτιμήστε το λευκό κρέας όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα. Άλλωστε η γαλοπούλα έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες και είναι μία από τις πιο υγιεινές επιλογές, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ομάδα κρέατος, μιας και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, πλούσιο σε πρωτεΐνες, με ελάχιστα λιπαρά.

• Αν μαγειρέψετε εσείς τη γαλοπούλα, προτιμήστε η γέμιση να αποτελείται από ρύζι, κουκουνάρια, σταφίδες και λαχανικά. Αποφύγετε εντόσθια ή λιπαρά τυριά.

• Να συνοδεύετε τα γεύματα σας με σαλάτες (χωρίς σως). Οι σαλάτες παίζουν σημαντικό μέρος αυτές τις μέρες, γιατί οι φυτικές ίνες που περιέχουν θα δεσμεύσουν μέρος της χοληστερίνης και του λίπους του φαγητού.

• Έχετε πάντα τον έλεγχο της μερίδας σας: το μισό πιάτο με σαλάτα, το ¼ με κρέας (η μερίδα ας μην ξεπερνάει το μέγεθος της παλάμης σας) και το υπόλοιπο ¼ με αμυλούχα όπως ψωμί, πατάτες, ρύζι, μακαρόνια.

• Αν το βράδυ  είστε κάπου καλεσμένοι για φαγητό είναι σκόπιμο να μην χάνετε κανένα γεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην φτάνετε ποτέ στο τραπέζι πεινασμένοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμήστε ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα και προσπαθήστε μια ώρα πριν το γεύμα να φάτε κάποιο σνακ (πχ ρυζογκοφρέτες ή φρούτο ή 1 γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά), ώστε το βράδυ να μην πεινάτε υπερβολικά.

• Ευτυχώς, η παράδοση μας σώζει για μια ακόμη φορά . Αποφύγετε τα γλυκά όπως  είναι οι πάστες ή γλυκά με κρέμες και προτιμήστε τα μελομακάρονα και τις δίπλες.

• Προτιμήστε κρασί και μπίρα αντί για άλλα αλκοολούχα ποτά και αποφύγετε τον συνδυασμό ποτού με αναψυκτικό.

• Κάντε μια μεγάλη βόλτα στους στολισμένους δρόμους της πόλης και έτσι θα σας δοθεί η δυνατότητα να νιώσετε πιο έντονα το εορταστικό πνεύμα αλλά και να κάψετε θερμίδες.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο κατανάλωση φαγητού, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Οπότε ξεκινήστε τη νέα χρονιά με ένα πρόβλημα λιγότερο.

Καλές γιορτές με υγεία!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2610-2269976977009596

Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Αθλητική διατροφολόγος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being