Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Πατρινή σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη σε 2 συναυλίες με μελοποιημένα ποιήματα Καβάφη

Η Πατρινή σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη σε...

Στη Κηφισιά και στη Φιλολογική Αίθουσα Παρνασσός

Με αφορμή την ολοκλήρωση της τριλογίας που αφορά στη μελοποίηση των ποιημάτων του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη από τον συνθέτη Αθανάσιο Σίμογλου, θα απολαύσει το κοινό δύο ξεχωριστές συναυλίες στην Αθήνα στις οποίες θα παρουσιαστεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας, με τον τίτλο «Δέησις».

Τα δώδεκα τραγούδια που το απαρτίζουν ηχογραφήθηκαν πρόσφατα στη Βιέννη από την Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης, Ορφέας.

Η πρώτη συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 στις 21.00, στην Γκαλερί Δημιουργών - Κηφισιά (οδός Χελιδονούς 28, Κηφισιά, Τηλ. 21 0625 1732) και η 2η συναυλία την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στις 20.00, στη Φιλολογική Αίθουσα Παρνασσός (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Τηλ. 210 322 1917).

Εισιτήριο: 10 ευρώ.

Οι θεατρικές σκηνές θα πλημμυρίσουν με νότες καθώς τα τραγούδια του Αθανασίου Σίμογλου βασισμένα στα ποιήματα του σπουδαίου Κωνσταντίνου Καβάφη, θα ερμηνευτούν από την Πατρινής καταγωγής σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και τον βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη με τη συνοδεία ορχηστρικού συνόλου το οποίο θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Κωνσταντίνος Δημηνάκης.

Κρατήσεις εισιτηρίων: Γκαλερί Δημιουργών Κηφισιά, 21 0625 1732.

Φιλολογική Αίθουσα Παρνασσός, 210322 1917.

Ο Κύρος Πατσαλίδης είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες. Απόφοιτος του “Ωδείου Αθηνών” με τις ψηλότερες διακρίσεις, ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στην “Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης”. Παράλληλα σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε λυρικά θέατρα,αίθουσες συναυλιών και διεθνή φεστιβάλ, όπως στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, στην Αρένα της Βερόνας, την Κρατική Όπερα Πράγας, Κρατική Όπερα Βαρσοβίας, Κρατικό Θέατρο Σπολέτο, Κρατικό Θέατρο Χοβελιάνος-Αστούριας, Κρατική Όπερα Βουδαπέστης, Κρατική Όπερα Μάριμπορ, Εθνική Λυρική Σκηνή Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Βιέννης, Μέγαρο Μουσικής Μονάχου, Μέγαρο Μουσικής Βερολίνου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Το ρεπερτόριο του συμπεριλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους της όπερας, oπερέτας και ορατορίου.

Η Βασιλική Καραγιάννη έχει γεννηθεί στην Πάτρα, στο Ρίο. Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή ενώ εμφανίζεται στα σπουδαιότερα Λυρικά θέατρα της Ευρώπη: Teatro alla Scala του Μιλάνου, Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (θέατρο Covent Garden), Θέατρο Κομουνάλε της Φλωρεντίας, Όπερα της Λισσαβόνας, Όπερα Σαν Κάρλο της Νάπολης, Θέατρο Carlo Felice της Γένοβας, Όπερα του Ντίσελντορφ, Κωμική Όπερα του Βερολίνου, Queen Elisabeth Hall του Λονδίνου, αίθουσα “Dal Verme” του θεάτρου «Alla Scala» στο Μιλάνο, Cadogan Hall του Λονδίνου, κ.α.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας της απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή και Ελληνικό Τύπο. Είναι από τα σταθερά στελέχη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Να προσθέσουμε πως η σύνθεση του έργου «Δέησις» διήρκεσε από το φθινόπωρο του 2006 έως και την άνοιξη του 2010. Η ηχογράφηση έλαβε χώρα στην Βιέννη με κλασικούς τραγουδιστές και την Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης Ορφέας, την άνοιξη του 2015.

Ο συνθέτης Αθανάσιος Σίμογλου ζει και εργάζεται στη Στουτγάρδη ως ειδικός ιατρός της γενικής ιατρικής. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδος ενώ συνέχισε τις σπουδές του στην ενορχήστρωση, τεχνική σύνθεσης και μουσική αισθητική στο Konservatorium Giuseppe-Verdi στο Μιλάνο. Έχουν κυκλοφορήσει δύο CD με μελοποιημένη ποίηση του Καβάφη, το Shades of Love και το Return από την εταιρεία Human Voice. Το τρίτο του CD, με τον τίτλο Δέησις, πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από την εταιρεία Aspasia Records.

Τέλος ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης είναι Καλλιτεχνικός διευθυντής της Orpheus Kammerorchester Wien. Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Βιέννης (U.Lajovic) και πιάνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει διευθύνει πολλές σημαντικές ορχήστρες στην Αυστρία και τη Γαλλία.

Το 2012 επιλέχθηκε από την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (LSO) ανάμεσα στους 20 πιο ταλαντούχους νέους μαέστρους της Ευρώπης.

*Στη βασική φωτ. η Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης, Ορφέας.

Η Βασιλική Καραγιάννη.

Η Βασιλική Καραγιάννη.

Η Βασιλική Καραγιάννη.

Ο Κύρος Πατσαλίδης.

Ο Κύρος Πατσαλίδης.

Ο Κύρος Πατσαλίδης.

Ο συνθέτης κ. Σίμογλου.

Ο συνθέτης κ. Σίμογλου.

Ο συνθέτης κ. Σίμογλου.

Ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης.

Ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης.

Ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture