Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Tα 75.000 εισιτήρια έχει φτάσει πανελλαδικά το «Ουζερί Τσιτσάνης» που συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις του κοινού -ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Tα 75.000 εισιτήρια έχει φτάσει πανελλαδ...

Ο σκηνοθέτης του φιλμ Μανούσος Μανουσάκης σήμερα στην Πάτρα - Θα μιλήσει το βράδυ στα Ster Cinemas

Για δεύτερο συνεχόμενο σαββατοκύριακο το φιλμ «Ουζερί Τσιτσάνης» που είναι η νέα ταινία σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, διατήρησε έντονο το ενδιαφέρον του κοινού σε ολόκληρη την Ελλάδα, φτάνοντας τα 75.000 εισιτήρια πανελλαδικά, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Feelgood.

Η ταινία που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, συγκέντρωσε το πρώτο 4ήμερο (3-6 Δεκεμβρίου 2015) περισσότερα από 30.000 εισιτήρια (σε 112 αίθουσες), ενώ παρέμεινε στα ίδια σχεδόν εισιτηριακά επίπεδα και κατά το δεύτερο 4ήμερο προβολής της ( 10-13 Δεκεμβρίου 2015) κόβοντας 23.537 εισιτήρια σε 92 αίθουσες, με τις θετικές εντυπώσεις του κοινού να παραμένουν αμείωτες. Το σύνολο των εισιτηρίων μέχρι σήμερα φτάνει τα 75.000 εισιτήρια.

Ο αδιέξοδος έρωτας ενός Χριστιανού του Γιώργου και μιας Εβραίας, της Εστρέας στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη του ’42-’43 με φόντο τις μουσικές του Βασίλη Τσιτσάνη στην πιο παραγωγική του περίοδο έχει καταφέρει να συγκινήσει τους θεατές από τις πρώτες κιόλας ημέρες προβολών παρά τις συγκρατημένες και σε ορισμένες περιπτώσεις αρνητικές κριτικές.

Τα σχόλια των θεατών (δείτε και σχετικό βίντεο στο youtube), τόσο στην επίσημη πρεμιέρα στο κατάμεστο Παλλάς στην οδό Βουκουρεστίου όσο και στις αίθουσες κατά το πρώτο 10ήμερο προβολών, ήταν ιδιαίτερα θερμά χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων την ταινία ως «απίθανη», «εξαιρετικά συγκινητική», «μοναδική στην εικόνα και το συναίσθημα».

Σύνοψη

Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη ενώ τη μουσική υπογράφει ο ταλαντούχος μουσικός δημιουργός Θέμης Καραμουρατίδης, ο οποίος διασκεύασε και τραγούδια του Τσιτσάνη. Το soundtrack της ταινίας κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν οι: Ανδρέας Κωνσταντίνου (κάνει τον Βασίλη Τσιτσάνη), Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά–Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λάκης Κομνηνός, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαρία Καβουκίδου, Μιχάλης Αεράκης, Γιάννης Αϊβαζής, Ξανθή Γεωργίου, Θοδωρής Αντωνιάδης

Mια παραγωγή της ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε. σε συμπαραγωγή με τους ΟΤΕ TV - ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗ.

Με την υποστήριξη των: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου - TOPCUT MODIANO

ΣΚΗΝΙΚΑ: Αντώνης Χαλκιάς

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Άννα Μαχαιριανάκη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Θέμης Καραμουρατίδης

ΜΟΝΤΑΖ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κωστής Γκίκας

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ : Μανώλης Μανουσάκης

ΜΙΞΑΖ : STUDIO 19 – Κώστας Μπώκος

VISUAL EFFECTS: Αντώνης Νικολάου

ΗΧΟΣ: Δημήτρης Αθανασόπουλος

ΣΕΝΑΡΙΟ : Βασίλης Σπηλιόπουλος – Άντα Γκουρμπαλή – Μανούσος Μανουσάκης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μαρία Μανουσάκη

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Γιώργος Παπαδάτος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανούσος Μανουσάκης.

Διάρκεια – 116 λεπτά.

*Το φιλμ παίζεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture