Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κυκλοφορεί στις 21 Δεκεμβρίου το σάουντρακ της ταινίας "Νοτιάς" του Τ. Μπουλμέτη που υπογράφει η Ε. Ρεμπούτσικα

Κυκλοφορεί στις 21 Δεκεμβρίου το σάουντρ...

Έχει γράψει κι ένα λαικό - χασάπικο κομμάτι που ερμηνεύει ο Γ. Μαργαρίτης

Η συνθέτις και βιολονίστρια Ευανθία Ρεμπούτσικα, με καταγωγή από την περιοχή της Κάτω Αχαΐας, μετά την τεράστια επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας» (η μουσική και τα τραγούδια που είχε γράψει για την συγκεκριμένη κινηματογραφική ταινία το 2003 αγαπήθηκαν από το κοινό), συνεργάζεται και πάλι με τον σκηνοθέτη Τάσο Μπουλμέτη, συνθέτοντας την πρωτότυπη μουσική για τη νέα του ταινία με τίτλο «Νοτιάς», που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Ιανουαρίου 2016, σε διανομή της εταιρείας Feelgood.

Πρόκειται όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, για το πιο πολυποίκιλο και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα soundtrack με την υπογραφή της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Η γνωστή και αγαπημένη συνθέτρια που έχει γράψει μουσικές και για Τούρκικες ταινίες, σκηνοθετεί ιδανικά τους ήχους της πλοκής και φλερτάρει με διάφορα είδη, από λαϊκό μέχρι tango, ντύνοντας μουσικά τις διαφορετικές δεκαετίες και τα γεγονότα που παρουσιάζει η νέα ιδιαίτερη ταινία «Νοτιάς».

Μια πρώτη γεύση των ιδιαίτερων και ξεχωριστών αυτών μουσικών αποκαλύπτεται στα τρία singles που κυκλοφορούν λίγες ημέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου.

Πρόκειται για δύο ορχηστρικά κομμάτια, το “La Boca”, ένα δυναμικό αργεντίνικο tango που ανοίγει την ταινία, και το “Eρωτικό”, μια υπέροχη boheme νοσταλγική μελωδία.

To τρίπτυχο συμπληρώνει ο «Νοτιάς», ένα χασάπικο παλιάς κοπής που ερμηνεύει μοναδικά ο Γιώργος Μαργαρίτης – τους στίχους του «Νοτιά» τους έχει υπογράψει ο Τάσος Μπουλμέτης.

Η ίδια η Ευανθία Ρεμπούτσικα δηλώνει χαρακτηριστικά πως: «ο “Νοτιάς” ήταν μια απαιτητική ταινία γιατί είχα να διαχειριστώ μουσικά τρεις δεκαετίες και έπρεπε να κάνω κι εγώ αυτό το ταξίδι. Ο Τάσος (Μπουλμέτης) είχε εξ αρχής στο μυαλό του ότι ήθελε ένα αργεντίνικο tango που δένει τον γιο με τη μητέρα, καθώς και ένα λαϊκό κομμάτι με μπουζούκι. Υπάρχει βέβαια και το ερωτικό θέμα που συνοδεύει τις ερωτικές σκηνές της ταινίας και ένα πιο επικό.

Όσο έγραφα τη μουσική για τον Νοτιά, ήμουν πολύ μέσα σε αυτόν τον κόσμο». Το soundtrack της ταινίας «Νοτιάς» θα κυκλοφορήσει στις 21 Δεκεμβρίου 2015 στην αγορά, από τη Feelgood Records.

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Παίζουν οι: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος.

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLJNxdGxKM5qXL2nth3Lzh2uTapWfNNp3L

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture